Cum să fii o zână modernă

Posted on

Ți s-a întâmplat vreodată să simți că te-ai născut în perioada nepotrivită? Mie da. Mi s-a spus de atâtea ori că sunt din altă poveste și în feluri atât de creative, că mi s-au confirmat bănuielile.

Să fii diferit e un lucru bun

Ne dorim atât de mult să ne integrăm, să fim acceptați, să fim parte din ceva că renunțăm la individualitate, la ceea ce ne face diferiți, unici. M-am simțit atât de des o inadaptată că de multe ori naivitatea mea nu m-a lăsat să înțeleg lucrurile care se întâmplă în jurul meu. Uneori încerc să descifrez misterele vremurilor în care trăiesc, alteori mă las purtată de val și fac lucrurile în felul meu, pentru că la final de zi trebuie să am liniștea necesară să închid ochii.

Oricât de mulți am fi pe Pământ, oricâte Universuri paralele ar fi, nici măcar știința nu a descoperit două ființe la fel. Ești unică și specială în felul tău. Nimeni nu este tu și asta este super puterea ta, de care trebuie să profiți. Nu căuta să fii ca ceilalți, caută în interiorul tău răspunsul la întrebarea ”cine sunt”, doar acolo vei găsi răspunsul.

Citește și 28 de lucruri pe care probabil nu le știai despre mine

Scrie-ți singură povestea

Nu lăsa pe nimeni și nimic să te definească. Nu ești jobul tău, nu ești relația ta cu iubitul tău, nu ești cine spune colega aia bârfitoare că ești. Ești suma faptelor și a gândurilor tale, deci ai grijă de flacăra care arde în interiorul tău și ajut-o să te lumineze, să-ți găsești calea. Tu ești stăpâna destinului tău, comportă-te ca atare.

Asta încerc eu să fac în această nouă etapă a vieții mele și e al naibii de greu să-mi păstrez calea. Normal că-mi pasă ce cred părinții mei, că îmi doresc să fie mândri de mine, de oamenii dragi mie și chiar de necunoscuți. Cu toate astea, când îmi așez capul pe pernă seara, în mintea și în sufletul meu sunt mândră de mine și de locul în care am ajuns acum. Sunt cine vreau eu să fiu, eu îmi scriu destinul.

Citește și E timpul pentru schimbare

Sprijină-ți surorile

Ca să fii o zână adevărată trebuie să-ți sprijini surorile, așa cum poți tu. Cu un umăr pe care să-și verse oful, cu o vorbă de încurajare, cu un compliment, cu bucățica de care are nevoie să își întregească sufletul. Știu că asta chiar sună fantastic, dar cred că noi, femeile, trebuie să fim ca niște adevărate surori, să ne susținem orice ar fi.

Desigur că știu ce e aia invidie și gelozie și chiar dispreț, dar atunci când am realizat ce sentimente meschine sunt, am decis că eu NU SUNT AȘA. Nu vreau să înțelegi că inocența mea e mai degrabă prostie, ci nevoia reală de a oferi și de a-mi susține surorile. Suntem toate legate, trăim aceleași dureri, avem aceleași bucurii, suntem ca niște oglinzi în care îmi doresc să oglindim doar binele.

Citește și Solidaritatea între femei, un obicei care trebuie cultivat

Bun venit în lumea mea

Blogul acesta este tărâmul meu magic, în care curg râuri de lapte și miere, în care curcubeiele se aprind la comandă, atunci când bat din palme și în care sunt Zâna Boemă. Da, îmi e jenă uneori când îi rostesc numele, dar asta este pentru că interlocutorul meu nu are suficientă magie în suflet să înțeleagă.

Vă las să vă bucurați și voi de pozele pe care le-am realizat în cea mai frumoasă duminică de primăvară cu ținute din noua colecție Mathilde, disponibilă acum în magazine. Eu le-am ales în magazinul din Calea Dorobanți nr. 126-130, un tărâm magic în adevăratul sens al cuvântului, dar le găsiți și în vechea locație din Bd. Nicolae Bălcescu nr. 22 și online.

Foto Andrei Nedelea, cu care împărtășesc o pasiune pentru casele vechi, pe care le comentăm și admirăm cu drag. Ar cam trebui să-și extindă activitatea, nu-i așa?

 

 • Share

3 Comments

 1. Andra says:

  Zana mea moderna si frumoasa si desteapta! ❤ Tinutele sunt de vis! Trebuie sa mergem la probat!

  1. Elena says:

   M-ai lasat fara cuvinte… zana mea! Ai simtit ca ma gandeam la tine? :*

   1. Andra says:

    Intotdeauna! :*

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.