Cum a fost la Cupa Alergării by 321sport

Posted on
cupa alergarii 321sport

Dacă ar fi să plec din București, singurul lucru care mi-ar lipsi cu adevărat este comunitatea de alergare 321sport.

De mai bine de doi ani alerg #înfiecaremarți cu noii mei prieteni în parcul Regele Mihai I indiferent de vremea de afară, iar de câteva luni am început antrenamentele de viteză pe pista de atletism de la Lia Manoliu. Între timp am participat la o mulțime de evenimente care mai de care mai frumoase.

Citește și articolul From zero to my own hero

Am scris istorie alături de 321sport și Cupa Alergării

După Tura de vis, după competițiile de alergare montană, după cursa de noapte pe străzile orașului, după tot felul de nebunii pe care le-am trăit în mijlocul comunității, nu credeam că poate să existe ceva care să mă entuziasmeze atât de tare. Ei bine, când am pășit sâmbătă dimineață pe pista de alergare, când am văzut desfășurarea de forțe, când am aflat cine sunt fetele alături de care urma să alerg, când am înțeles cu adevărat exact cum urma să se desfășoare noul format al Cupei Alergării… mi-am zis ”damn, în ce m-am băgat”!

Deși am introdus în viața mea o oarecare rutină și disciplină, alerg în mod constant, particip la competiții și alte formate de evenimente inedite, sunt doar un sportiv amator, care aleargă minimul necesar.

Alergarea e un hobby care îmi menține sănătatea mentală în cote, îmi dă satisfacții și mă ține departe de canapea în weekenduri. CRED că pot să înțeleg nivelul de implicare, de disciplină și de muncă brută, de sacrificii pe care sportul de performanță le implică, așadar nu aș îndrăzni în veci să mă privesc altfel decât o floricică ce se bucură de mulțimea de beneficii pe care comunitatea și alergarea le pot oferi.

Organizare de top și participanți pe măsură la Cupa Alergării

Cu toate astea, participând la Cupa Alergării m-am simțit mai mult de atât, m-am simțit ca un sportiv adevărat. Formatul, extrem de dinamic, a fost planificat minuțios și s-a desfășurat fără cusur, pe ceas. Fiecare concurent știa ce are de făcut, de unde și la cât trebuie să ia startul. Am avut punct de alimentare, kituri de participare cu număr de concurs și cip de cronometraj, ba chiar o echipă de operatori profesioniști care au transmis în direct evenimentul. Iar comentariile live ale lui Radu au fost pur și simplu cireașa de pe tort, adică delicioase. Trebuie să îi felicit și pe sponsorii principali, Nivea și Nivea Men, că au ales să susțină acest eveniment.

Numai zic. Am alergat umăr la umăr cu sportive care iau podiumuri la competițiile oficiale. Numai în grupa mea au alergat Valentina Bogdan – o super alergătoare amatoare din comunitatea 321sport, dar și Mariana Baboi, medaliată olimpică și campioană națională și balcanică de atletism dar și Mariana Nenu, atlet de performanță specializată în ultramaratoane.

Cupa Alergării – format inedit de competiție

Formatul competiției a fost unul atipic. Am alergat în grupe de câte 8 participanți, la intervale scurte de timp, două probe de 100 m și câte una de 400 m, 800 m și 5000 m. În total cred că am fost 16 grupe de alergători care am participat la un total de aproximativ 50 de curse în paralel. Se alerga în draci, cu alte cuvinte.

A fost provocator atât pentru profesioniste, cât și pentru amatoare. Fiecare se simte confortabil într-un anumit format de cursă, pe o anumită distanță sau pe o anumită tipologie de teren. Pune o campioană de sprint să alerge 5000 m și vezi ce se întâmplă. Sau pune o campioană de ultramaratoane, să alerge curse de 400 m. Sau ia o maratonistă montană și pune-o să facă viteză pe plat. Ei bine, toate astea chiar s-au întâmplat.

Frustrări au fost, inevitabil, pe toate părțile, că fiecare voia să dea ce poate mai bun, dar corpul are niște limite clare. Chiar și așa, am reușit să mă clasez pe locul 10 în play-off, un rezultat incredibil pentru mine.

Aștept să mă înscriu la următoarea ediție

Sper din tot sufletul să se țină și următoarele ediții, să particip la fiecare dintre ele și să obțin rezultate tot mai bune. Dacă vrei să afli mai multe despre formatul competiției te invit să intri pe site-ul oficial iar dacă vrei să vezi cu ochii tăi atmosfera, intră pe inregistrarea transmisiunii live, îți garantez că o să îți placă.

Închei cu un îndemn. Consideră că singura ta competiție ești tu și încearcă să îți menții sau să îți îmbunătățești performanțele, orice ai face.

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.