E timpul pentru schimbare

Posted on

Acum trei luni am renunțat la job și la toate beneficiile care vin odată cu el, fără un plan concret sau o plasă de siguranță.

Nu îți pune ambițiile în așteptare

Pentru unii oameni, suficient de curajoși, visurile pot deveni realitate. Pentru ca asta să se întâmple trebuie să fii pregătită să îți asumi niște riscuri și să fii perseverentă. Sunt șanse mai mari să reușești în viață dacă faci acel lucru care îți provoacă fluturi în stomac, decât atunci când urmezi calea cea safe.

Ca angajat ești clar mai liniștit decât în postura de freelancer sau antreprenor. Nu a fost așadar deloc simplu să renunț la un venit constant, asigurare de sănătate, contribuție la fondul de pensii și alte facilități pe care ți le asigură un loc de muncă. Cu toate astea, la scurt timp după ce am făcut pasul cel mare, oportunitățile au început să apară de la sine. Lucrurile se așează în făgaș dacă ai răbdare, trebuie doar să fii deschis la oportunități și să nu renunți la primul hop.

”If you don’t build your dream someone will hire you to help build theirs.”

Tony Gaskin

Provoacă o schimbare în viața ta

Eram într-un moment cu potențial, când am decis să dau cu piciorul la tot. Nu m-am crezut capabilă de un astfel de gest, până nu mi-am anunțat decizia și am susținut-o cu fermitate. Dacă până acum m-am lăsat purtată de viață, de data asta am fost eu cea care a provocat schimbarea.

Îmi doream de mult o pauză, să fiu boemă, să experimentez, să mă relaxez, dar în condițiile mele. În schimb, am ajuns să fac schimbarea asta ca să îi pot fi alături partenerului meu atunci are nevoie de mine. A fost în același timp o necesitate și o oportunitate și încă mai cred că am luat decizia cea mai bună pentru mine.

Poate ți-e bine, poate ai impresia că ești acolo unde trebuie să fii. Ce încerc să-ți spun eu este că poți mai mult și că trebuie să-ți pui mereu întrebări în legătură cu rolul tău. Ce îți dorești de la viață? Ce poți să faci în plus pentru a fi mai aproape de visul tău? Nu-ți fie teamă de necunoscut.

Citește și Deciziile proaste sunt cele mai bune

Fii tu cea care stabilește condițiile

Cazul meu nu este neapărat un exemplu de urmat. Să renunți la job fără un plan, fără niște economii, îți poate da viața peste cap și poți ajunge să faci compromisuri mai mari decât ar fi cazul. Norocul meu este că am o familie înțelegătoare, care mi-a susținut decizia și m-a ajutat financiar.

Tu să nu faci ca mine, pregătește-ți ”mutările” în avans. Vizualizează pașii pe care trebuie să-i faci pentru a-ți îndeplini visul și ia-i pe rând.

Citește și Avem nevoie și de femei obișnuite

Îmbrățișează necunoscutul

Habar nu am ce urmează în continuare. Nu știu exact ce vreau, dar învăț să mă cunosc mai bine, să fiu conștientă de abilitățile mele și să le dezvolt. Am reînceput să desenez, să studiez, să explorez, să visez. Simt că sunt în direcția cea bună și că fiecare decizie pe care o iau acum mă face fericită.

Mi-e teamă, am îndoieli, uneori mă simt neputincioasă și alteori simt că nimic nu mă poate opri. Mă simt de neoprit, iar încrederea asta îmi dă putere să fac orice. Nici nu-mi amintesc ultima oară când am acceptat cu atâta deschidere și bucurie NECUNOSCUTUL.

Tu ce schimbare ai face în viața ta?

(P) Pentru că tot vorbim despre schimbare, noua colecție KVL by Kenvelo este acum în magazine. Eu am probat deja câteva piese și am făcut și poze pentru voi, împreună cu Ruxandra Rizea (go check her blog out).

Pentru mai multe detalii despre noua colecție, vă invit să urmăriți conturile de Facebook și Instagram ale brandului.

4 Comments

 1. olga.petcu says:

  Felicitări pentru curaj și mult succes pe mai departe!
  P.S. Your hair looks amazing and the photos are 😍

  1. Elena says:

   Multumesc, Olga, sa stii ca in punctul asta orice incurajare conteaza!:) Si daca ai intrebari, sfaturi, idei, le astept cu drag si interes. Impreuna crestem! #girlpower

 2. Nico says:

  As putea spune ca si eu sunt intr-un proces de schimbare. Am realizat ca dau mult prea multa importanta unor lucruri care, chiar daca mi-au adus satisfactii, nu pot spune despre ele ca ma fac cu adevarat fericita, ci ma “consuma”. Ma refer la job si activitatile cate deriva din zona profesionala. Asa ca m-am decis sa nu mai pun jobul pe locul I, ci pe mine. Observ ca si tu ai luat aici o decizie majora. Vreau sa imi petrec timpul liber intr-un mod mai placut, nu cu discutii intetminabile despre job, in anturajul…de la job. Vreau sa ma ingrijesc mai mult, sa petrec timp cu prietenii, sa pun in practica lucrurile de care parca am uitat. M-ai inspirat cu articoul tau! Iar fotografiile si tinutele sunt grozave!

  1. Elena says:

   Eu nici nu eram constienta de faptul ca-mi traiesc viata la job. A fost o surpriza atunci cand am realizat asta si nu in cel mai placut mod, din pacate. Stiu, insa, ca am facut cea mai buna alegere pentru mine si ma bucur de tot ce mi se intampla acum. Am invatat sa ma pun pe mine pe primul loc si nu e un gest deloc egoist, din contra. Te imbratisez si-ti urez numai bine!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.