Solidaritatea între femei, un obicei care trebuie cultivat

Posted on

Noi, femeile, trăim vremuri extraordinare, cu o mulțime de oportunități, trebuie doar să ne dorim ceva suficient de tare, că putem obține acel lucru.

Mă simt privilegiată să trăiesc aceste vremuri minunate, în care pot fi mamă, femeie de carieră, artist sau inginer, pot să fiu într-o relație cu persoana pe care eu am ales-o pentru mine și dacă nu mai merge, pot să merg mai departe fără să-mi fac griji pentru ceea ce dictează societatea. Cu aproape 100 de ani în urmă, femeile erau lipsite de toate aceste drepturi, dar au luptat suficient de tare pentru ca noi ne bucurăm acum de ele.

Sunt momente în care simt că nu apreciem suficient ceea ce avem, că solidaritatea care le-a unit pe femei în urmă cu doar câteva zeci de ani și care le-a ajutat să obțină pentru  noi drepturile pe care le luăm de bune acum a dispărut. Văd, în schimb, răutate gratuită, invidie și intrigi care nu își au rostul, pentru că avem cu toții locul nostru în lumea aceasta.

IMG_2793.jpgUna dintre îndatoririle noastre, de femei, este să ne ajutăm între noi și să ne susținem reciproc. Viața ne pune suficient de multe obstacole în cale ca să o mai complicăm și noi, nu credeți? Nu spun că trebuie să ne dedicăm timpul și toate resursele celorlalți, nu e cazul să devenim martiri, dar dacă putem face un bine cuiva, vom obține și noi satisfacția împlinirii lui. Să oferi este un gest mai frumos decât să primești sau să ceri.

M-am străduit în ultima vreme să le susțin pe femeile din jurul meu în care cred, am făcut-o și o voi face în continuare în măsura în care pot, pentru că mă bucur alături de ele de roadele muncii lor. Pentru că rezultatele vin după ce muncești și investești, nu este suficient doar să vrei ceva ca să primești. Trebuie să ai răbdare, să fii consecvent și ambițios, să-ți pui sufletul în tot ceea ce faci și să trăiești cu bucurie fiecare pas.

IMG_2727.jpg

Vă invit pe toate să fiți mai bune, mai înțelegătoare, mai darnice și să le susțineți pe femeile din jurul vostru. Cu o vorbă bună, cu un sfat sincer, cu ce puteți, căci bucuria de ajuta pe cineva este înzecit mai satisfăcătoare decât meschinăriile care ne umplu sufletul în ziua de astăzi.

Să transformăm lanțul slăbiciunilor într-un lanț al solidarității!

IMG_3018

IMG_3044

IMG_3213.jpg

IMG_3230

IMG_3298.jpg

IMG_3368.jpg

Styling & outfits Giorgal  (shop here)

Giorgal este un atelier de design vestimentar din Pitești, ale căror creații îmbină simplitatea și rafinamentul atemporal care caracterizează femeia de astăzi. Rochița în stil retro se potrivește personalității mele boeme, iar pantalonii culottes m-au cucerit cu atingerea mătăsoasă și prin libertatea de mișcare pe care mi-au oferit-o.

Photo & edit Raluca Margescu

Models: Cristina Cândea, Denisia Vijulan, Elena Stanciu

Mulțumim pentru găzduire ceainăriei Infinitea, o locație boemă din zona Cotroceni, care vă va cuceri cu atmosfera primitoare și amenajarea în stil vintage, cu o mulțime de comori care așteaptă să fie studiate și descoperite în fiecare colț.

Această ședință foto a fost realizată pentru că mai multe femei au văzut potențial în femeile din jurul lor și au decis că merită susținerea lor, iar de aici lucrurile s-au aliniat perfect pentru a obține aceste poze încântătoare. Deci se poate!

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.