Giali Beach, cea mai frumoasă plajă din Corfu

Posted on
Giali Beach

Ca să pot face această afirmație se presupune că am vizitat deja majoritatea sau măcar cele mai renumite plaje din Corfu. Dar nu a fost nevoie, știu sigur că pentru mine, cea mai cea, este Giali Beach.

Prima oară în Grecia, în Corfu

Toamna aceasta am ajuns pentru prima oară în Grecia, o țară binecuvântată de zei cu multe insule spectaculoase, ape de cristal și mâncare ce-ți hrănește deopotrivă trupul și sufletul. Sau așa am tot auzit și am decis să mergem să ne convingem cu ochii noștri.

Cum am ales Corfu, dintre atâtea insule, ca primă destinație? Când vine vorba de călătorii, eu mă documentez pe YouTube și pe Instagram. Am căutat pe Google care ar fi cele mai verzi insule din Grecia, apoi m-am uitat pe YouTube la vloguri de călătorie și în ultimă instanță am căutat pe Instagram postări și conturi care promovează Grecia. Peste tot am remarcat că în Corfu este foarte multă verdeață ba mai mult, există o coastă spectaculoasă, care îmi amintea de Coasta de Smarald din Sardinia, etalonul meu de destinație de vacanță.

Bine, a contat și faptul că biletele de avion erau foarte accesibile cu 3 zile înainte de călătorie, când am fost nevoiți să ne schimbăm destinația de vacanță!

Citește și despre cele mai frumoase obiective turistice din Sardinia

Ce înseamnă cea mai frumoasă plajă în accepțiunea mea

Știți deja, frumusețea stă în ochiul privitorului. Pentru mine, o plajă frumoasă este o plajă neamenajată, la care ajungi după ce parcurgi un traseu cât de cât solicitant, pe jos, și neapărat cu multă vegetație și diferență de nivel. Să simți că te chinui, că meriți să ajungi acolo. Drumul spre o plajă frumoasă îți dezvăluie la fiecare pas noi și noi unghiuri, perspective, cadre, pe măsură ce urci sau cobori, care te fac să crezi că există Dumnezeu. Desigur, apa trebuie să fie și ea cât mai limpede, în nuanțe de turcoaz, să fie cât se poate de calmă, căci zâna asta nu știe încă să înoate. Încă.

Pe lângă această frumusețe naturală, pe lângă satisfacerea nevoii de a ”merita” să ajungi în acest colț de rai, mai este un criteriu important care determină frumusețea unei plaje. Oamenii care o frecventează. Iar pe plajele neamenajate vă asigur că nu se încumetă oricine să se aventureze, ci ajung aici oameni ca noi, care apreciază frumusețea naturală, care caută puțină liniște și care sunt dispuși să își asume un grad de discomfort. Ca și mersul pe munte, trebuie să meriți să fii acolo, să te bucuri de tot ce are natura mai bun și mai frumos de oferit.

Unde este situată cea mai frumoasă plajă din Corfu

Când ne-am întors din vacanță, un prieten, bun cunoscător al Greciei, ne-a spus că lui i s-a părut cea mai banală insulă, că nu a văzut nimic spectaculos în Corfu. Asta pentru că a explorat cu barca coasta sud-estică, am aflat noi ulterior. Cum ar veni latura diametral opusă de cea pe care se găsește Giali Beach, unde coasta este înaltă și ascunde plaje spectaculoase.

Deși este o insulă foarte mică, Corfu este greu de explorat pe uscat, cu mașina, datorită drumurilor întortocheate, înguste, aglomerate și proaste pe alocuri. Chiar mă întreb, banii din turism unde merg, căci nu am remarcat investiții în infrastructură, deși era full de turiști în luna septembrie.

Dacă vrei să te asiguri că ai acces la cele mai frumoase peisaje și plaje din Corfu – dacă frumusețea în accepțiunea ta este similară cu ce am notat eu mai sus – trebuie să explorezi latura de nord-vest.

Citește și despre experiența la rafting pe râurile Drina și Tara

Cum ajungi la Giali Beach

Singurul meu regret este că am ajuns pe această plajă abia în penultima zi. Ne-am simțit atât de bine încât am decis că nu vrem să mai facem nimic altceva în ultima zi în Corfu, ne-am întors în acest colț de rai. Dacă vrei să îi dai o șansă, să explorezi și tu această plajă neamenajată absolut superbă, iată ce ai de făcut.

Nu ajunge niciun tip de transpot în comun aproape de plajă; va trebui să ajungi acolo cu mașina sau scuterul. Cu ajutorul tehnologiei este simplu – pui destinația pe Google Maps și parchezi cel mai aproape de intrarea în traseu. De acolo mai ai aproximativ 30 minute de coborât, pe jos, pe o potecă printr-o pădure de măslini. Nu există indicatoare, btw. Ții cărarea până ajungi la un punct abrupt, de… descățărare. Dacă ai frică de înălțime poate părea inaccesibil de aici, mai ales când se aglomerează și apare presiunea de a te mișca mai rapid, însă cu puțină atenție și răbdare ajungi în siguranță jos.

Ce e de făcut pe cea mai frumoasă plajă din Corfu

Fiind o plajă neamenajată trebuie să îți aduci la pachet mâncare și apă din belșug. Evident, nu sunt coșuri de gunoi, așadar trebuie să iei înapoi toate resturile, chiar și cojile de banane sau sâmburii de fructe, pentru că nu ai unde să le lași să se degradeze în mod natural. Trebuie să fii responsabil.

Intervalul aproximativ în care bate soarele pe plajă la începutul lui septembrie este 10:30 – 18:00. Plaja este situată într-un mic golf, iar în miezul zilei la orele de vârf nu prea ai unde să te adăpostești de soarele arzător, așadar îți recomand să aduci cu tine o umbrelă de plajă. Este periculos să stai la baza pereților de stâncă, pentru că sunt căprițe care vin acolo și dislocă pietre în mod constant, care se te pot răni grav.

Deci ce este de făcut pe Giali Beach? Înot, snorkeling, plajă, somn, citit și repetat.

Sunt curioasă care este cea mai frumoasă plajă pe care ați fost voi vreodată și ce înseamnă pentru voi o plajă frumoasă? S-ar încadra și Giali Beach pe această listă?

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.