Unde mâncăm în oraș – restaurantele mele preferate din București

Posted on
restaurante bucuresti

Deși mă consider curioasă și aventurieră, iubitoare de nou și atinsă de febra FOMO, se pare că lucrurile nu stau tocmai așa. De fiecare dată când am chef să mănânc în oraș, merg cam la aceleași restaurante, unde știu că mâncarea este pe gustul meu și cunosc și eventualele minusuri.

Dacă nu știți pe unde să mai mâncați în oraș în vremurile astea în care restaurantele se închid și se deschid la foc automat, am câteva recomandări safe, care au trecut proba timpului dar și a papilelor.

Zen Sushi

În general prefer restaurante al căror meniu nu poate fi replicat acasă cu ușurință, iar bucătăria asiatică se numără printre acestea. Ador ramen-ul de porc, supa thai și spicy salmon tempura maki și pe acestea le comand negreșit când am chef de mâncarea lor. Merg la sigur cum ar veni.

Când mâncăm la restaurant, mergem la cel de la Victoriei. Aici am găsit mereu loc și totul se desfășoară perfect. Partea bună este că atunci când avem chef să comandăm la pachet, avem și în Militari un Zen Sushi care face delivery la capătul lumii, unde locuiesc.

Am pățit o singură dată să îmi greșească comanda, să nu îmi pună porcul de la ramen în pachet. Să fiu sinceră, a fost dramatic. :)) Eram după o alergare intensă prin oraș și asta era răsplata mea, dar mi-a trecut rapid. În rest, mâncarea este mereu excelentă și servirea la fel.

Gelateria Friddi

Unul dintre argumentele pentru care alegem să mâncăm în oraș la Zen Sushi Victoriei este că imediat după colț avem cel mai bun desert ever. Înghețata de la Friddi, care, oricât s-ar scumpi, rămâne detașat în topul preferințelor.

Și la Friddi merg la sigur – aleg înghețată la cornet – ca să fiu sustenabilă, să mănânc și ambalajul. În funcție de mood, aleg combinații de fistic + caramel sărat / cafea / nucă sau mango + alt fruct. Recomand cu încredere și tiramisu-ul lor, este cel puțin deosebit.

La Friddi e mai mereu aglomerat când ajungem noi, sunt mulți părinți cu copii, e agitație, dar nu mă deranjează. Mă bucură să văd familiile în oraș, cum se bucură de timp de calitate. Stăm pe trepte și ne uităm la ceilalți iubitori de înghețată sau dăm o tură pe străzile cu case, să-mi mai clătesc ochii.

P.S. este și un muzeu în apropiere dacă aveți chef să vă ”culturalizați” puțin, Muzeul de Artă “Frederic și Cecilia-Cuțescu Storck”.

Papila Kitchen

Reușesc să ajung la Papila mai rar decât mi-aș dori, mai ales pentru că mâncarea pe gustul meu este în meniul de late brunch, între 11:00 și 18:00, când sunt la birou. Ador combo-urile lor de ciorbă / supă + sandviș + salată, iar flat white-ul este mereu excelent.

Meniul se updatează sezonier, ca să includă ingrediente locale și de sezon, evident. Duminica este ramen sunday, iar după ora 6 este un meniu special de seară, cumva mai rafinat. Dacă la duminicile cu ramen am fost de câteva ori – îmi place ”ciorba de porc”, ce să fac – meniul de seară nu e tocmai atractiv pentru mine.

Dacă aveți de gând să le faceți o vizită, vă recomand să sunați să întrebați dacă au locuri. Spațiul este extrem de mic, posibil să prindeți doar masă afară, pe trotuar. Just call in advance, ca să nu fiți dezamăgiți. Nu aș vrea ca această frustrare să se reflecte asupra părerii despre mâncare, sau despre restaurant.

Restaurant Murad

Restaurantul ăsta este lângă birou așadar cad des în ”păcatul” comandatului la prânz. Îmi plac atât atmosfera din restaurant, cât și mâncărurile.

Preferatele mele sunt salata fattoush cu rodie și sirop de rodie, sambusa cu carne (niște gogoșele prăjite, umplute cu carne tocată) pe care le combin cu salată tabbouleh. Singurul restaurant cu porții generoase de tabbouleh, apropo și super tasty. Îmi plouă în gură chiar și acum, când scriu despre asta.

Nu ai cum să dai greș nici cu o porție de frigărui de berbecuț sau cinstitul falafel. Desigur, poți alege un platouaș cu tot felul de dip-uri cu specific libanez. Bonus – primești din partea casei atunci când servești masa în restaurant salată de murături ca aperitiv, lipii, ceai negru și desert la final.

Restaurant Vulturul

Dacă locuiești în Militari, spre Autostradă, atunci sigur știi de acest restaurant. Este preferatul meu atunci când vine vorba de preparate traditionale românești în general și de ciorbe în special. Nu-mi ies acasă mereu zămurile, așadar aleg să le comand în oraș în mod frecvent.

Recomand cu drag să le treceți pragul, restaurantul arată foarte bine, dar au și serviciul de delivery la nevoie.

Cofetaria Bakings

O altă destinație ”la sigur” de deserturi delicioase este cofetăria artizanală Bakings, de unde luăm torturi la aniversări sau prăjituri, când avem poftă de ceva bun. Eu NU sunt fan ciocolată, iar aici găsesc tot felul de opțiuni super tasty fără ciocolată – tortul Medovik mi se pare o super alegere când ai invitați iar choux-urile sunt to die for, nu le-aș împărți cu nimeni, atât de tare îmi plac. Și au și un preț corect, zic eu.

Gata, mă duc să mănânc ceva, că m-am inundat de poftă. Sunt curioasă care sunt restaurantele voastre preferate din București? Unde alegeți voi să mâncați în oraș la sigur?

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.