Deciziile proaste sunt cele mai bune

Posted on

Când vrei să fii stăpân pe propriul destin, trebuie să iei decizii pe cont propriu, iar unele dintre ele se vor dovedi a fi proaste. Magistral de proaste.

De la culoarea unghiilor, tipul de mașină de spălat în noua locuință și până la a concepe un copil, viața este plină de decizii mai mici sau mai mari, pe care trebuie să le luăm și care ne vor modela destinul. Iar dacă vrei să fii cu un pas înainte, trebuie să fii chiar tu cel care le ia, să nu să ți se impună ce trebuie să faci. Cursa asta către perfecțiune este obositoare și stupidă, alergăm după himere, iar dacă ne acceptăm toate greșelile instant devenim mai buni și înțelepți.

Uite de ce cred eu că e sănătos să facem și greșeli:

#1 Când ești pus în situația de a lua decizii înseamnă că ești cel puțin un adult independent sau chiar un om important, pe care oamenii se bazează. În situația asta nu vrei să iei decizii proaste, dar se întâmplă și faptul că îți asumi consecințele demonstrează că ești o persoană matură și independentă.

#2 Toată lumea știe, din greșeli înveți. Cică. Sau le comiți și a doua și a treia oară, doar pentru că acea greșeală este voința ta și îți asumi acea decizie. Este un exemplu pe cât de simplu, pe atât de practic. Cum altfel ai învăța că nu trebuie să porți botinele din piele întoarsă, pe care le adori, în zilele în care plouă? Investește într-o pereche de ghete impermeabile și păstrează-le pe cele fragile în bagaj, de schimb.

#3 Deciziile proaste sunt acelea care te ajută de multe ori să îți creezi cele mai frumoase amintiri. Uneori nopțile albe lângă EL compensează orice zi proastă de la birou, când toți se crizează în jurul tău iar tu păstrezi un zâmbet tâmp pe buze rememorând noaptea dinainte de pomină. Un concediu pe motor, care te epuizează fizic, e o idee genială, chiar dacă te expui la numeroase pericole și te întorci la job mai „ruptă” decât ai plecat. O să ai ce povesti!

Cu alte cuvinte, oricum greșim, măcar să o facem asumat și să luăm deciziile riscante mai des!

0 Comments

  1. impressivity says:

    Sunt de acord, atunci cand luam o decizie trebuie sa ne asumam consecintele si sa nu ne gandim apoi cu regret ca daca am fi facut altfel era mai bine. E bine asa cum am facut si asa cum am decis 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.