Regele Arthur: legenda sabiei, posibil filmul anului

Posted on
Charlie Hunnam in Regele Arthur

Tocmai am ajuns acasă de la film și simt deja nevoia să îmi aștern impresiile despre Regele Arthur: Legenda sabiei, unul dintre cele mai bune filme ale anului, fără urmă de îndoială.

Charlie & Guy fac echipă bună

Aveam emoții, trebuie să mărturisesc. Îmi place de Charlie ca actor, ca bărbat și ca motociclist, deci era clar că am așteptări de la filmul ăsta. În plus, Guy Ritchie este scenaristul și regizorul comediei mele preferate, Lock, Stock and Two Smoking Barrels și a regizat și altele la fel de mișto. Să mai aduc în discuție seria Sherlock Holmes? Nu cred că e cazul.

Charlie are exact doza de golăneală necesară să fie un personaj desăvârșit în universul creat de Ritchie. Ai spune că i se trage de la rolul de motociclist badass, dar cred că pur și simplu o are în sânge. Noroc cu ochii albaștri și accentul britanic nativ, care l-au ajutat să se dea drept regele Angliei în film.

 Distribuție A list

Oponentul lui Arthur, Vortigern, este interpretat cu o tristețe diabolică de Jude Law, care m-a cucerit în rolul lui The Young Pope, pe care nu am avut stomac să îl termin. Personajul lui este pe cât de mizerabil, pe atât de disperat. Își omoară fratele, pe regele Angliei, să îi fure tronul și pe toți cei apropiați ca să își asigure puterea, deși este conștient că nu e Moștenitorul legitim și că sacrificiile sale se vor dovedi în zadar.

Printre alții, îi mai puteți vedea în film și pe Djimon Hounsou, Eric Bana, Aidan Gillen și Astrid Bergès-Frisbey, cu toții foarte ”a la mode”. Bonus, apare și David Beckham într-un scurt cameo!

Două ore care trec pe nerăsuflate

Povestea originală o știm cu toții. Regele Arthur este singurul care poate scoate sabia Excalibur din piatră și este singura metodă de a-l valida ca Regele de drept al Angliei. Ei bine, scenariul creat în jurul legendei este foarte detaliat și colorat, iar influența lui Ritchie se vede cu ușurință. Povestea este plauzibilă chiar, iar scenariul curge bine, fără momente moarte, poate chiar cu exces de detalii pe alocuri.

Filmul este întunecat și violent, atât vizual, cât și ca acțiune, cu glume presărate pe ici-colo. Să nu vă așteptați să râdeți în hohote, ci mai degrabă să vă simțiți înfricoșați de magnitudinea și manifestările Răului. Nu recomand filmul copiilor sunt 14 ani, sau poate sunt eu prea fetiță? Nu știu, aștept să îmi spuneți și voi.

Regele Arthur: legenda sabiei mi se pare unul dintre cele mai bune filme ale anului, chiar mai reușit decât cele cu super eroi, care bat toate recordurile mereu. Povestea, deja cunocută și iubită, este pusă în scenă cu succes și efecte speciale impresionante de Guy Ritchie și gașca de actori aleasă pe sprânceană. Vi-l recomand cu drag, vor fi două ore bine petrecute. Dacă nu mă credeți pe cuvânt, sper să vă convingă trailerul!

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.