DIY Colivie decorativă cu plante naturale

Posted on

Îmi place să fiu înconjurată de cât mai multe plante, de aceea am hotărât să creez un aranjament simplu și de efect pentru masa din sufragerie, o colivie cu plante naturale.

Ce ai nevoie pentru colivia decorativă cu plante naturale

Materialele le-am luat în timp, fapt care a făcut să nu resimt un efort financiar prea mare:

 • colivie Jysk (diametru 19 cm, înălțime 34 cm) 49.99 lei în două variante de culoare, gri și verde. Mai multe detalii, aici.
 • iederă de la Kaufland, aprox 7 lei
 • cactus, Dedeman, 10 lei
 • plantă suculentă, Dedeman, 15 lei
 • vas ceramică, Dedeman, 6 lei

Total proiect: 90 lei

Cum am procedat

Am scos plantele cu pământul din ghivecele de plastic în care le-am cumpărat, le-am desfăcut cu grijă rădăcinile și le-am aranjat pe rând în vasul de ceramică. Acesta nu are scurgere, sper că nu o să fie o problemă pe termen lung, o să fiu atentă când ud plantele, să nu le înec. Nu de alta, dar am mai făcut asta de câteva ori.

Nu am avut nevoie să completez cu pământ, nici nu aș fi avut de unde. Vasul din ceramică ales ochiometric s-a potrivit la fix pe fundul coliviei, iar cromatica la fel. Așa a fost să fie, sunt o norocoasă.

Acest tip de proiect DIY este foarte simplu de realizat și ce este cel mai frumos e că avem la dispoziție o mulțime de resurse. Coliviile, la fel ca și plantele folosite, se găsesc în toate magazinele de specialitate, la prețuri accesibile.

Eu prefer plantele verzi în defavoarea celor cu flori pentru că arată mereu bine, nu doar o dată la câteva luni, cum se întâmplă în cazul orhideelor. Cu toate astea, o colivie cu flori arată senzațional, dacă vă încântă ideea și vă pricepeți să o îngrijiți. Ba chiar cred că este un cadou de casă nouă absolut superb și va fi apreciat cu siguranță.

Iată câteva poze cu aranjamentul, pe care îl țin momentan pe masă, dar la un moment dat o să îl agăț de tavan.

Mai multe plante frumoase aici. Enjoy!

colivie cu plante naturale

colivie cu plante naturale

 

3 Comments

 1. Cocoreanu Mona says:

  Hello. 🙂 Frumoasa ideea si noul look al blogului.
  <3

 2. Elena says:

  Imi place blog-ul tau. Big like!

  1. Elena says:

   Mulțumesc tare mult pentru apreciere, Elena 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.