Idei de amenajare – cum să transformi balconul în locul tău preferat de acasă

Posted on

Balconul este de multe ori neglijat atunci când amenajăm locuința și transformat în spațiu de depozitare, sau chiar lăsat de izbeliște. Potențialul lui este extraordinar, și în funcție de resursele disponibile poate fi transformat în locul preferat de acasă.

De ce este balconul locul meu preferat de acasă

Scriu strict despre cazul meu, dar sunt destul de sigură că fiecare balcon, oricât de mic și de neprietenos ar fi, poate fi transformat într-o adevărată oază de bună dispoziție și relaxare. Eu locuiesc la parterul unui bloc într-un ansamblu de locuințe închis, iar balconul meu este înconjurat de verdeață și destul de spațios, aproximativ 6 mp (trebuie să verific) deci sunt o norocoasă și o să vă și arăt cât de frumos arată în curând.

Locuiesc aici de mai bine de un an, deci am trecut prin toate sezoanele deja și pot să vă spun că am profitat cât am putut de faptul că am un balcon. Pentru că tot bugetul l-am cheltuit pe amenajarea locuinței și mai avem o grămadă de lucru înăuntru, am început cu pași mărunți să amenajăm și balconul, pentru că iubim să ne petrecem cât mai mult timp aici. Am instalat un hamac, pe care l-am prins de grilaj, am scos plantele pe o măsuță, am cumpărat 3 jardiniere pe care urmează să le umplem cu plante și am mai plantat și 2 tipuri de iederă lângă gărduțul viu colorat care îl mărginește. Proiectul din mintea mea este foarte complex, dar sunt foarte fericită cu ce am deja.

De ce este balconul locul meu preferat de acasă? Pentru că este înconjurat de verdeață, pentru că aici îmi beau cafea dimineața, pentru că încăpem amândoi în hamac și pentru că de aici se aud cel mai bine râsetele și jocurile copiilor.

Idei de amenajare a balconului

Închis, deschis, îngust sau spațios – orice tip de balcon ai avea, ai parte de o mulțime de provocări odată ce te hotărăști să îl amenajezi. Ca să-mi dau seama mai bine de ce am nevoie pentru acest proiect, am luat internetul la căutat și am ales poze cu cele mai cozy & inviting amenajări. În plus, am ales și câteva obiecte disponibile în magazinele de la noi, să vă fac treaba mai ușoară dacă și voi aveți de gând să vă transformați balconul. Sper că vă plac pozele alese și dacă aveți alte sugestii sau întrebări, le aștept cu drag! Iată de ce ai nevoie pentru amenajarea balconului:

  • pardoseală pentru terasă sau covorașe / rogojină
  • set de scaune, canapea, perne sau leagăn
  • masă pentru cafea sau un taburet
  • ghivece simpatice și jardiniere în același stil
  • plante adaptate la mediul din balcon (întuneric sau poate lumină puternică) și care se îngrijesc în mod similar
  • spații de depozitare: rafturi pentru ghivecele cu plante sau poate un dulap pentru accesoriile pe care le ții pe terasă
  • accesorii care adaugă personalitate locului: păturică pentru serile răcoroase, perne pentru scaune, felinare pentru lumânări, un șirag de luminițe de tip led pe baterii și orice te mai încântă pe tine să ai alături.

Gata cu vorbăria, să trecem la imagini!

idei pentru amenajarea balconului

idei pentru amenajarea balconului

idei pentru amenajarea balconului

idei pentru amenajarea balconului

idei pentru amenajarea balconului

idei pentru amenajarea balconului

Ca să vă fac treaba mai ușoară, am căutat în magazinele online diverse piese de mobilier și accesorii care cred eu că ar arăta grozav în orice balcon.

Această prezentare necesită JavaScript.

 

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.