90% dintre cancerele de piele se pot vindeca dacă sunt depistate la timp*

Posted on

În fața morții suntem cu toții niște simple statistici, iar eu vreau să fac parte dintre cei 90%, dacă punem problema în acest fel. De aceea folosesc mereu protecție solară și îmi verific alunițele, două măsuri extrem de simple, care îți pot salva viața.

Într-un efort de sensibilizare a populației cu privire la prevenirea cancerului de piele și importanța folosirii protecției solare, La Roche-Posay lansează pentru al treilea an consecutiv, campania Save Your Skin.

Până pe 30 iunie 2017, poți beneficia de o consultație gratuită (în limita locurilor disponibile) la dermatolog pentru verificarea aluniţelor.

Peste 250 de medici dermatologi din peste 40 de oraşe participă la Zilele Protecţiei Solare, eveniment naţional de educare privind riscurile expunerii neprotejate la soare. De la prima ediție, peste 10.700 de pacienţi au fost consultaţi și peste 280 de leziuni suspecte au fost depistate. Informații despre medicii participanți și numerele de telefon unde îți poți face programări ai pe www.protectiasolara.ro.

Medicii recomandă un control dermatologic anual sau de câte ori există suspiciuni în legătură cu alunițele.
Dacă nu ajungi să îți verifici alunițele la medicul dermatolog, ai o metodă foarte la îndemână de autoevaluare a alunițelor.

Asimetrie – alunița nu este simetrică

Borders (margini) – alunița are o formă neregulată şi franjurată

Culoare – alunița are o distribuire neuniformă a culorilor: de la brun deschis la negru

Diametru – alunița este mare (>6mm)

Evoluție – alunița își schimbă în timp mărimea, culoarea şi/sau grosimea.

Protejează-te de soare!

Noile produse La Roche-Posay din gama Anthelios folosesc tehnologii de ultimă oră,  TEHNOLOGIA XL–PROTECT™: protecţie foarte ridicată împotriva efectelor negative ale radiaţiilor UVA, UVB, IR şi poluare. Produsele conțin antioxidanți de ultimă generație ce acționează în profunzime: Vitamina E și Baicalina.

ANTHELIOS XL este marca numărul 1 de produse de protecție solară, recomandată de dermatologii din România.
De ani de zile, Anthelios XL protejează pielea sensibilă și pielea care suferă de alergii solare, oferindu-i: protecție UVA extrem de ridicată (un nivel de protecție mai strict decât normele și recomandările europene), formulă ultra-minimalistă, doar cu ingredientele esențiale (non-comedogenic, testat sub supraveghere dermatologică și pediatrică, fără parabeni). 

Noutatea acestui an este lansarea primului plasture UV, conectat la smartphone prin aplicatia My UV Patch, care măsoară nivelul radiațiilor UV. My UV Patch conține straturi fotosensibile ce își schimbă culoarea sub razele soarelui. Este un plasture subțire și transparent, auto-adeziv și rezistent la apă ce rezistă până la 5 zile și poate fi folosit inclusiv pe pielea sensibilă a copiilor. Pentru a monitoriza nivelul radiațiillor UV, este necesară scanarea plasturelui cu telefonul după instalarea aplicației My UV Patch.

Plasturele este gratuit și poate fi comandat în limita stocului disponibil exclusiv de pe site-ul Laroche Posay.

*Studiu IPSOS 2014-2015, 23 de țări, 19569 de persoane (femei și bărbați), cu vârste între 16-65 de ani

 

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.