Evenimentele lunii iunie în București

Posted on
evenimentele lunii iunie in bucuresti

Cresc gradele în termometru și odată cu ele lista de evenimente de neratat din București. Muzică, tradiții și bere craft, sunt doar o parte dintre opțiunile extra-cool din iunie.

În fiecare vară mă confrunt cu aceeași situație, prea multe opțiuni pentru weekend și prea puțin timp la dispoziție. Norocul meu e că am alături mereu cea mai bună companie, orice aș alege. Ca să evit stresul, vara mă organizez mai bine și aleg în avans unde o să ne petrecem weekend-urile, să știm din timp ce avem de făcut, cum ne cheltuim banii și mai ales care sunt weekendurile în care epilatul nu este opțional.

Iunie este o lună specială, este ziua mea de naștere și 4 iunie este ziua din an în care sunt de fiecare dată impresionată de numărul oamenilor care se gândesc la mine. Desigur, e mai ușor de când cu social media să faci urări și să afli zilele de naștere ale oamenilor, dar orgoliul meu așteaptă cu nerăbdare în fiecare an această ”baie de mulțime”. Mai ales când vine cu mărturii neașteptate.

Evenimente de neratat în București în iunie

Noaptea devoratorilor de publicitate, 3 iunie

Un eveniment cool nu doar pentru oamenii din industriile creative, ci pentru orice amator de artă modernă. Eu nu am mai ajuns de mult aici și o să îl ratez și anul ăsta, dar sunt sigură că de la ediție la ediție organizarea e tot mai bună. Seara o să înceapă cu un număr de stand-up cu Costel, unul dintre favoriții mei, iar de la 20.00 încep în calupuri, cele mai bune reclame din toată lumea.

Unde: Arenele Romane

Acces: bilete 30 – 55 lei aici

Festivalul RomânIA cu povești, 8-11 iunie

O inițiativă privată, cu potențial de mare festival cultural, România cu Povești este organizat de Alexandra Giuca, ce și-a donat ziua de naștere cauzei sub denumirea #donezpentruie. Festivalul este susținut de Asociația Gradusart și reunește personalități și specialiști din domeniul portului tradițional românesc, printre care: Veronica Soare, Grigore Leșe, asociația Antreprenorești, Horațiu Silviu Ilea – curator la Muzeul Țăranului Român și colecționar de costume și podoabe tradiționale românești, Oana Pîrvan, fondator “Acul și ața” și mulți alții pe care vă invit să îi descoperiți aici.

Evenimentele din cadrul festivalului se adresează atât adulților cât și copiilor:

Seminar Tradiția cusutului – povești și simboluri – 9 iunie, Clubul Țăranului

Atelier de cusul pentru copii – 10 iunie, Cărturești Verona

Atelier de împâslit zâne – 11 iunie, Cărturești Verona

Unde: Cărturești Verona și Clubul Țăranului

Acces: liber, cu înscriere la ateliere

Bucharest Craft Beer Festival, 9-11 iunie

Berea îngrașă, dar te și răcorește. În plus, ai ocazia să testezi o mulțime de specialități artizanale, lângă mâncare ”asortată” și pe ritmuri  pe care le vom afla în curând. Dacă nu pleci pe undeva, festivalul ăsta pare o opțiune numai bună de petrecut weekendul în oraș, cu gașca, într-o atmosferă de vacanță. Am auzit că e destul de aglomerat, de obicei, deci aveți grijă cu timing-ul, dacă vreți să aveți cea mai bună experiență.

Unde: Verde Stop Arena

Acces: 17 lei/zi sau abonament de 3 zile 39 lei (în avans)

Detalii: Facebook event

Concert Kings of Leon & LP, 17 iunie

Până anul trecut nici nu îmi plăceau Kings of Leon, știam doar piesa lor Sex on fire și era deja plictisită de ea. Cu toate astea, am ajuns să ascultăm concertele live ale băieților și ne-au cucerit iremediabil. Nu i-aș recunoaște dacă i-aș vedea pe stradă, dar le recunosc fără urmă de îndoială piesele dintr-un playlist. Cât despre artistul care le deschide concertul – nu am cuvinte – nici că se putea o asociere mai bună. Atât Kings of Leon cât și LP sunt artiști pe care TREBUIE să îi asculți live, a căror muzică e miere pentru urechi și suflet. E genul de muzică ce te transpune în alte sfere. Singurul minus al evenimentului este faptul că are loc pe stadion, cred că ar fi fost o atmosferă mai potrivită pe o pajiște sau într-o pădure.

Unde: Arena Națională

Acces: bilete de la 95 lei!

Placebo în concert aniversar, 28 iunie

Și pe Placebo i-am descoperit recent. Na, cultura mea muzicală e cam limitată, dar recuperez, deci nu vă uitați urât. Trupa sărbătorește activitatea de 20 de ani și promit că vor cânta piesele cele mai cunoscute, pe care nu le-au mai cântat de 10 ani și pe care nu le vor mai cânta live prea curând, deci e un moment istoric pe care nu vrei să îl ratezi dacă ești fan.

Unde: Arenele Romane

Acces: biletele vor fi 220 lei în ziua evenimentului și 190 lei în avans, pe Eventim

Detalii: Facebook event

Primele două weekenduri eu o să fiu la munte și la mare, două weekenduri prelungite la rând, cu ocazia zilei mele de naștere și la o întrunire moto – singurul pretext care mă aduce pe mine la mare – Seawolves 2017. În rest, ne vedem cu siguranță la concerte și la evenimente mai micuțe, în timpul săptămânii. Abia aștept, o să fie o vară minunată!

Tu la ce evenimente o să mergi în iunie în București?

 

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.