Cum a fost pe tocuri în bucătărie, ediția a doua a Atelierelor de gătit #fărăzahăradăugat

Posted on

O seară între prieteni noi și vechi în care am gătit, am povestit și ne-am bucurat de un pahar de vin bun. Acestea sunt concluziile după ediția a doua a Atelierelor de gătit #fărăzahăradăugat.

Citește și Cum a fost la prima ediție a Atelierelor de gătit #fărăzahăradăugat

Pe tocuri în bucătărie

După o ediție dulce a atelierelor, am decis împreună cu Dana că e timpul să ne pregătim pentru sezonul petrecerilor cu o ediție pe tocuri în bucătărie. Zis și făcut! Am rezervat locația, am dezbătut lista de rețete pe care să le preparăm și am dat sfoară-n țară. Cele 15 locuri s-au ocupat în doar 2 zile, iar cererile nu mai conteneau, fapt care ne face fie să reluăm evenimentul, fie să le organizăm mai des.

Invitatele nostre au fost extrem de punctuale, ceea ce ne-a bucurat, pentru că am petrecut mai mult timp împreună și pentru că e clar că își doreau să fie acolo. Ne-am bucurat să descoperim printre participante atât persoane care ne-au fost alături la prima ediție, cât și persoane noi, care nu ne cunoșteau, dar și-au însoțit prietenele și ne-au dat o șansă.

Mi se pare fabulos și vă suntem recunoascătoate tuturor celor care ați ales să vă petrecți seara cu noi!

Ce am gătit

După ce am povestit despre alimentația fără zahăr adăugat și am gustat aperitivele pregătite de Daniela ne-am împărțit în 5 echipe și am trecut la lucru. Am început cu o tigaie picantă de creveți, pe care i-am servit cu guacamole pe pâinicile din secară Finn Crisp. Creveții congelați au fost curățați în prealabil, doar i-am pus în tigaie alături de condimente și în câteva minuțele au fost gata de devorat. Ai noștri provin de la un serviciu nou & cool de home delivery de fructe de mare, despre care o să povestim mai multe în curând. You will become addicted!

Odată ce am terminat primul preparat am deschis și sticlele de vin. Am ales un vin roșu de la Domeniile Sâmburești, Rouge de Roumanie, pentru că are cel mai scăzut conținut de zaharuri naturale. Acesta a complimentat perfect fiecare preparat în parte și ne-a ajutat să destindem atmosfera și să ne simțim chiar ca la o petrecere. Mai exact am renunțat de tot la perdea și am glumit ca între vechi prieteni, că așa ne-am simțit!

Am păstrat câțiva creveți și pentru cel de-al doilea preparat, shot-uri de supă cremă de mazăre, pentru care am folosit mazărea congelată de la Bonduelle Vapeur. Super rapid și delicios!

Ultimul preparat a fost un pateu mătăsos de ficat de pui pe care invitatele l-au putut lua la pachet. Toate preparatele au primit un plus de savoare, o doză concentrată de minerale și vitamine și un aspect mai apetisant cu ajutorul microplantelor de la Microgreens. Se potrivesc în orice rețetă și arată foarte Instagramabil, nu credeți?

Ne-a fost alături și la această ediție – fapt pentru care îl numim degustător oficial – Silviu Pal, coleg de blogosferă și fotograf, printre alte calități pe care le puteți descoperi pe blogul stimabilului aici. Atenție, e plin de chestii faine, care pot stârni invidii puternice, precum poza aia cu Sebastian Stan… ntz ntz ntz.

 

Surprize, surprize!

Seara s-a încheiat cu o vizită surpriză din partea lui Andrei Gîrjob, care ne-a vrăjit cu tot felul de trucuri cu cărțile de joc. Nu e prima oară când îl văd pe Andrei în acțiune, dar de fiecare dată reușește să mă surprindă cu trucuri noi și glumele faine. Omul ăsta are replică la orice, e sigur pe el și are degete magice. Poți să îl votezi pe Andrei în competiția iUmor (are cu carul!) să îl vezi pe la evenimentele din oraș la care este invitat sau să participi la unul dintre atelierele de magie, Lumea din mânecă.

O tradiție pe care o vom urma cu sfințenie este să le oferim la finalul serii câte un cadou fiecărui participant. De această dată partenerii noștri Domeniile Sâmburești, Finn Crisp, Microgreens România și World Class s-au asigurat că petrecerea poate continua acasă și după evenimentul nostru, dar și la sală!

Squat, Eat, Sleep, Repeat, Zânelor!

După petrecerea pe tocuri în bucătărie am continuat petrecerea acasă în balcon, între prieteni, iar Rouge de Roumanie ne-a întreținut atmosfera cu dărnicie.

Deci, la ce atelier te vom avea și pe tine participant? Ce temă te va convinge să ni te alături? Pentru următoarea ediție ne gândim la fructe de mare sau sucuri naturale. Ne ajuți să alegem?

Nu uitați să dați un like la pagina Food for your soul, acolo vom anunța fiecare atelier de gătit!

 

3 Comments

  1. Nico says:

    Ce mult mi-a placut acest atelier! A fost o experienta minunata pentru mine si de-abia astept sa vin la urmatorul. Ce tema as alege…??? Probabil fructele de mare 🙂

    1. Elena says:

      Ma bucur tare mult ca am reusit sa ne cunoastem putin mai bine si apreciz ca ne-ai fost alaturi! Abia asteptam urmatoarea editie si noooi 🤗🤗🤗🤗

  2. ATELIERELE DE GĂTIT #FĂRĂZAHĂRADĂUGAT- EDIȚIA 2- PE TOCURI ÎN BUCĂTĂRIEj – danielaniculi.ro says:

    […] zânei este ca de obicei încântare, așa că poți citi AICIimpresiile ei despre cum a fost pe tocuri în […]

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.