3 rețete rapide și savuroase de aperitive #farazaharadaugat ideale pentru petreceri

Posted on

Dacă plănuiești să organizezi o petrecere la tine acasă, ți-am pregătit 3 rețete rapide și savuroase, care alături de un pahar de vin roșu te vor transforma într-o super gazdă.

Poate că nu ți-ai pus până acum problema zahărului din alimentație sau îl consideri doar un răsfăț nevinovat, dar acesta poate fi un adevărat inamic dacă nu este controlat.

Atunci când ești gazdă și vrei să le oferi musafirilor tăi cele mai savuroase preparate poți cădea în capcana zahărului adăugat, care se regăsește în majoritatea alimentelor pe care le consumăm în fiecare zi. Iată cum poți să eviți alimentele care conțin zahăr adăugat.

  1. Citește întotdeauna eticheta produselor pe care le cumperi și vezi dacă se regăsește vreuna dintre cele peste 50 de denumiri diferite ale zahărului, printre care: maltodextrina, muscovado, sirop de porumb, dextran, dextroza (glucoza), fructoza, caramel, sirop de arțar.

  2. Alege produse cât mai puțin procesate și cu o listă de ingrediente cât mai simplă, pe înțelesul tău. Probabil nu vei reține cele aproximativ 50 de denumiri diferite ale zahărului de pe etichetă, de aceea este mai sigur să le alegi pe acelea cu ingrediente cât mai simple.

  3. Prepară totul în casă, o să controlezi lista ingredientelor și o să obții niște preparate delicioase, de care o să fii mândră și pe care invitații tăi le vor aprecia. Un banal sos din comerț poate conține cantități impresionante de zahăr, dar dacă îl prepari în casă eviți ingredientele nedorite și poți obține arome și texturi mai apropiate de gusturile tale.

Iată 3 rețete la care să apelezi cu încredere atunci când găzduiești o petrecere

Bruschete cu brânză de capră și ardei copt

Ingrediente

  • pâine crocantă subțire de secară
  • brânză de capră
  • ardei capia copți
  • busuioc proaspăt
  • piper

Mod de preparare: Pe feliile de pâine de secară (pot fi porționate, acestea vin de obicei în felii lunguiețe) pune o cantitate mică de brânză de capră și felii subțiri de ardei copt. Pentru un plus de savoare, poți marina ardeiul în puțin ulei de măsline cu busuioc proaspăt și usturoi. Adaugă piper și gata gustarea!

Grisine cu prosciutto

Ingrediente

  • Grisine cu susan cât mai lungi
  • Prosciutto crudo (vei folosi o fâșie per grisină)
  • Busuioc proaspăt
  • Fulgi de parmezan

Mod de preparare: împăturește pe o grisină o frunză de busuioc, doi-trei fulgi de parmezan cu ajutorul unei fâșii de prosciutto. Acest aperitiv trebuie montat chiar înainte de petrecere, nu mai devreme, ca să își păstreze fiecare ingredient prospețimea. Vei obține o combinație de texturi și arome care le va încânta simțurile invitaților tăi, ușor de consumat și arată bine și ca decor.

Bruschete cu porc și verdeață

Ingrediente

  • Baghetă franțuzească
  • Mușchiuleț de porc la cuptor sau afumat (verificați eticheta înainte de achiziție)
  • Pătrunjel proaspăt
  • Roșii deshidratate în ulei de măsline

Mod de preparare: ideal pentru această rețetă ar fi mușchiulețul preparat la cuptor, acasă. Dacă nu ai timp sau alegi varianta mai rapidă, verifică eticheta cu atenție înainte de achiziție și orientează-te către bucățile de mușchiuleț mai subțiri, este un indiciu că sunt mai apropiate de forma lor naturală.

Feliază mușchiulețul cât mai subțire și lasă-l câteva ore la marinat alături de roșiile deshidratate (ar trebui să conțină ulei de măsline, busuioc și condimente, nimic altceva) cu pătrunjelul mărunțit. Înainte de petrecere feliază bagheta și dă la cuptor până capătă o culoare aurie. După ce se răcesc feliile de pâine, adaugă câteva o felie de mușchiuleț bine scurs și presară câteva feliuțe de roșii și pătrunjel.

Zahărul și alcoolul

Dacă urmăriți o alimentație fără zahăr adăugat, trebuie să știți că alcoolul nu prea are ce căuta în meniul vostru. Cu toate astea, un pahar de vin seara sau la o petrecere este mai mult decât recomandat. Cel mai potrivit pentru un astfel de stil de viață este vinul roșu, pentru că are cel mai scăzut conținut de fructoză (care este un zahar natural). Știai că fructoza este componenta din struguri care fermentează și transformă sucul lor în vin? Astfel, zahărul rezidual din vin este extrem de scăzut, aproximativ 1 gram la 1 litru, dacă vorbim de vinurile seci.

Pentru mai multe detalii despre alimentația fără zahăr adăugat te invităm să o urmărești pe Daniela, food blogger la Food for your soul, alături de care organizeaz Atelierele de gătit fără zahăr adăugat. Următoarea ediție este pe tocuri, în bucătărie, despre cum să fii o gazdă perfectă și poți urmări evenimentul pentru mai multe tips & tricks.

La evenimentul nostru am ales să ne întâmpinăm invitații cu un pahar de Rouge de Roumanie de la Domeniile Sâmburești. Vinul Rouge de Roumanie este la început direct, lăsând curgerea timpului să fie însemnată cu trimiteri olfactive și de gust desăvârșite, un vin care reușește să-și afirme proveniența deosebită și să dăruiască bogăția unei vițe nobile. Domeniile Sâmburești aduc laolaltă un mariaj de vinuri bune, hotărât să vă îmbie cu un “cupaj” sănătos din soiuri mari: Cabernet Sauvignon și Merlot. Unul aduce robustețe și intensitate, celălalt eleganță și parfumuri subtile, catifelate.

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.