APHRODITE Retreat, o zi dedicată feminității tale / Lagoo Snagov, 10 mai

Posted on

Zilele trecute am auzit un tânăr manager spunând că este dificil să lucrezi cu femeile, că nu își pot controla emoțiile, că fac copii și au nevoie de mai mult timp personal și în concluzie este mai simplu să lucrezi cu bărbații. Nu am reușit să reacționez în niciun fel pe moment, dar mă tem că nici prezentul și nici viitorul nu sunt atât de ”roz” pe cât ne-am dori noi.

Dacă pentru mine, ca femeie, este dificil să identific care sunt valorile mele feminine și să le exprim într-un mod cât mai onest și autentic, cum să ne așteptăm ca ceilalți să o facă? Lipsa mea de reacție la replica de mai sus reprezintă un acord tacit cu viziunea tânărului manager și perpetuarea unui principiu profesional greșit, de care sper că acesta nu este conștient.

”Despre feminitate se vorbește ca și cum ar fi ceva negativ, femeile sunt numite sexul slab, iar asta le etichetează ca fiind inferioare. De aceea, femeile în timp și-au dezvoltat mecanisme de apărare prin care să demonstreze contrariul și au înlocuit solidaritatea și spiritul de suroritate cu unul de competiție. Ca să schimbăm perspectivele, începem cu pași mărunți și integrăm practici pe mai multe planuri pentru a readuce o stare de bine în feminitate” – Alexandra Bădiță, co-fondator APHRODITE Retreat

Sexul feminin nu are nicio treabă cu eticheta de ”sexul slab”, așa cum susține și Alexandra Bădiță, coach de stimă de sine. Este datoria noastră, ca femei, să schimbăm această mentalitate pentru noi și apoi și pentru ceilalți. Trebuie să explorăm, să îmbrățișăm și să exprimăm tot ce ține de natura noastră. Să ne cunoaștem și să ne dezvoltăm în armonie cu eul nostru, nu în direcția pe care ne-o impun prejudecățile.

Solidaritatea între femei este un alt subiect sensibil și drag mie, la care sper să vă gândiți și voi mai mult înainte să le judecați pe celelalte femei. Câteva gânduri despre asta vă invit să citiți aici.

Femininul nu este opus masculinului, ci sunt partenere, iar acest retreat nu este unul de combatere a masculinității ci de conștientizare și de explorare a tot ce înseamnă feminin. Nu este vorba despre hate, ci despre conștientizare, despre iubire de sine, asumare și solidaritate, printre altele. Fiecare va lua exact ce are nevoie în acest moment să primească.

O zi întreagă în care ai acces la cunoștințele a 8 facilitatoare din domenii precum: stima de sine, sexualitatea, alimentația, stilul vestimentar, machiajul, dansul și mișcarea suna ca o zi de răsfăț suprem, nu-i așa? Iar locația în afara orașului, Lagoo Snagov, este ideală pentru a te ajuta să te deconectezi de la cotidian și să fii prezentă, pentru a absorbi cât mai mult din energia locului și a oamenilor. În plus, ai ocazia să cunoști și alte femei cu aceleași preocupări ca ale tale și să îți faci prieteni noi.

Mi-ar plăcea să discutăm mai multe despre acest subiect, să fim mai conștiente de feminitatea noastră și să fim mândre de cine suntem. Până atunci, vă invit să aflați mai multe detalii despre APHRODITE Retreat pe site și să vă înscrieți și voi! Nu uitați să vă marcați data în calendar și să vă anunțați prietenele.

La final, te întreb și pe tine, care este latura feminității tale care are cea mai mare nevoie de dezvoltare? Pentru mine va fi extrem de interesant să particip la modulul despre sexualitate, căci singura ”educație” primită, din reviste și filme, nu este deloc conformă cu realitatea.

Cunoaște-le pe cele 8 femei minunate care te așteaptă să-ți împărtășească din experiența lor!

  • Daniela Niculi – tehnician nutriționist și blogger culinar
  • Alexandra Pascal-Mihaiu – make-up artist profesional
  • Irina Markovits – consilier în stil vestimentar și consultant în garderobă
  • Adriana Istrate – consultant financiar și entuziast în abundență
  • Andreea Sipoș – instructor certificat de yoga
  • Suzana Deak – campioană națională de salsa
  • Alexandra Bădiță – coach în stimă de sine
  • Liana Buzea – coach în sexualitate somatică și sexological bodyworkerTM certificat

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.