Unele visuri le trăiești prin intermediul celorlalți

Posted on

Fă-ți o listă cu 5 dintre cele mai mari visuri/dorințe/speranțe și apoi scrie în dreptul fiecăruia ce ai făcut astăzi ca să o îndeplinești. Te felicit dacă ai scris ceva semnificativ cel puțin în dreptul uneia dintre ele, pentru că nu ești doar un visător.

Pe shortlist-ul meu este și dorința de a pleca să văd lumea în doi, pe motor, ba poate fiecare pe motorul lui. Sau măcar să mai fiu și eu la ghidon din când în când, știu că al meu nu s-ar supăra, ba chiar m-ar încuraja să abordez cele mai provocatoare porțiuni ale traseului, pentru că el crede în mine mai mult decât o fac eu. Ei bine, în dreptul acestui vis eu aș avea ce să scriu, pentru că în fiecare zi fac ceva să îl susțin – pentru Diana și Florin, de data asta.world ride 2016

Din motive care nu țin de noi doi, dorința asta a noastră este cam greu de îndeplinit, așadar m-am emoționat atunci când am aflat că există altcineva care nu doar că ne-o împărtășește, ci e cale să o pună în practică. Mai exact, Diana și Florin, un cuplu de motocicliști pe care l-am cunoscut la finalul anului trecut în barul pe care îl dețin împreună, Black Helmets Rock House (fostul Rock în Regie – pentru cunoscători) un loc în care ai șansa să descoperi o mulțime de oameni la fel de interesanți.

Într-o seară banală de decembrie ne-am dat întâlnire cu Dacul, un amic motociclist, ca să facem să treacă timpul mai repede până la Revelion. Noroc cu indicațiile primite în avans că aveam toate șansele să ratăm barul dacă ne bazam exclusiv pe simțul nostru de observație, semn că nu oricine ajunge aici, decât cei de-ai casei și cei care își doresc cu adevărat. Primul lucru care m-a impresionat atunci când am intrat a fost blazonul clubului moto decupat într-o placă de fier pe peretele din stânga, un coif de spartan impunător. Mai apoi am remarcat  adunarea pestriță, dar foarte relaxată, care ne-a întâmpinat prietenos. Am rămas până la urmă la masă cu amicul nostru și cu încă un motociclist – avea vesta cu patch-ul pe el, așa îi vezi în orice sezon – dar care nu m-a impresionat prea tare.

florin diana moraru world ride 2016Florin, căci despre el era vorba, îmi pregătea un vin fiert la bar când ne-a anunțat Dacul despre el, foarte casually dealtfel, că se pregătește să plece într-o expediție pe motor în jurul lumii. „Nu mai spune” a fost primul meu gând, plin de scepticism, după care am întrebat mai mult la mișto „când?”. Răspunsul lui m-a surprins, pentru că era o dată fixă, nu un plan de genul ”la anul”, cum ne programăm cu toții dietele și alte schimbări menite să ne transforme într-o versiune mai bună a noastră.

A urmat apoi o discuție cu fluturi în stomac, în timpul căreia în mintea mea a încolțit rapid ideea acestei expediții care urmează să pornească la finalul lui mai, după întrunirea moto organizată de clubul Black Helmets, al cărei Președinte este Florin. Recunosc, am fost sceptică la început, apoi invidioasă, dar m-am gândit mai bine și mi-am dat seama că este vorba de un plan real, care are nevoie de susținere și că este o modalitatea de a fi mai aproape de visul nostru, la care nu am renunțat în totalitate.

Fast forward: ziua o, 23 mai se apropie cu pași rapizi și încerc să nu las să treacă o zi fără să nu povestesc măcar cuiva nou despre curajoasa expediție care ia contur atât de frumos. Sunt deja oameni și firme care s-au alăturat proiectului, care cred în World Ride 2016 și îi vor susține pe Diana și Florin pentru a parcurge în siguranță cei aproximativ 90.ooo de kilometri de-a lungul a 5 continente. O voi face și eu în continuare așa cum pot și o poți face și tu, dacă împărtășești un vis la fel de curajos ca al lor.

Poți să îi urmărești încă din faza de pregătiri pe site și pe pagina de Facebook, dar îți recomand să stai de vorbă cu ei personal dacă ai îndoieli, îți vor răspunde la toate întrebările sincer și deschis și cu siguranță te vor face să trăiești cu intensitate planul. De-a lungul călătoriei care estimează că va dura 2 ani, Diana și Florin încearcă să doboare și câteva recorduri mondiale, dintre care le voi menționa pe câteva: prima călătorie în cuplu pe motor in jurul lumii, cuplul cu cele mai multe casatorii si cele mai multe capitale si orașe traversate în cadrul unei expediții. În plus, 2016 marchează 100 de ani de la finalizarea cu succes a călătoriei în jurul lumii a globe-trotterului român Dumitru Dan!

Vă voi ține la curent cu felul în care va evolua World Ride 2016, până atunci vă invit să îi urmăriți într-un interviu video, mai jos.

 

 

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.