6 lecții de viață de la 30+

Posted on

Viața nu vine cu un pachet de instrucțiuni, cum și-ar dori unii dintre noi, dar tocmai asta o face atât de frumoasă: suișurile și coborâșurile și neprevăzutul care o caracterizează.

Deși sunt o împătimită a filmelor, m-am bucurat să dau sala de cinema și canapeaua de acasă pe sala de teatru de la Godot săptămâna trecută, pe o piesă care mi-a smuls deopotrivă hohote de râs și lacrimi. Este vorba despre piesa 30+, de Laura Shaine Cunningham, o piesă regizată de Alexandru Bogdan, cu Corina Moise, Ana Covalciuc, Ioana Anastasia Anton, Florina Gleznea, Dana Rogoz și Andreea Mateiu.

godot 30+Iată care sunt cele 6 lecții de viață pe care le-am primit de la cele 6 personaje feminine din piesa de teatru:

#1 Oricât te-ai strădui să împaci pe toată lumea, nu vei reuși. Lasă lucrurile să curgă natural, lasă conflictele să se consume și echilibrul să revină singur.

#2 Bărbații vin și pleacă, prietenele rămân. Chiat dacă schimbi iubiții ca pe… mănuși, știi că te poți baza oricând pe prietenele tale, care nu te vor judeca (prea tare) pentru obiceiurile tale.

#3 Nu rămâne blocată în trecut. Dacă nu te mai vrea, mergi mai departe, nu te amăgi cu povești de dragoste expirate.

#4 Deciziile proaste se pot dovedi a fi cele mai bune, atunci când îți asumi consecințele.

#5 Goana către perfecțiune, care, apropo, nu există, te poate dezumaniza și te poate lăsa fără micile bucurii ale vieții. Fii tu însăți!

#6 Alcoolul și dulciurile nu au rezolvat nicodată probleme, dar cu siguranță pot să ajute, așadar nu vă bazați pe ele, dar nici nu le scoateți din ecuație.

dana rogoz godot 30+30+ este o piesă cu un subiect actual și realist: 6 prietene se reîntâlnesc după ceva vreme și își împărtășesc dramele prin care trec, încercând să restabilească legătura profundă care le unește. Poate te voi regăsi în povestea uneia dintre ele, poate vei regăsi frânturi din tine în poveștile mai multor fete, te vei amuza pe seama lor, dar vei și lăcrima, căci viața îți dă motive suficiente.

Fiecare personaj este foarte bine conturat și fiecare are ocazia să își spună povestea pe parursul piesei, dar favorita publicului a fost, fără urmă de îndoială, personajul negativ – tipa aia înțepată, care critică pe toată lumea, dar suferă ca un câine în secret.

30 + este prima piesă de teatru în care am avut ocazia să o văd jucând și pe Dana Rogoz, pe care o urmăresc de obicei pe blogul ei. Am descoperit că este mai delicată decât aveam impresia, subțire ca o floare, dar cu har cameleonic, petru că imediat s-a transformat într-o divă boemă și visătoare pe scenă. Pe Dana o mai poți urmări la Godot în Jurnalul lui Adam și al Evei, pe 26 februarie, dar și în Teen Spirit, la teatrul Excelsior, pe 6 martie.

Piesa se mai joacă din nou pe 25 februarie, iar dacă aveți de gând să o vedeți, vă recomand să vă faceți rezervare repejor, căci biletele dispar cât ai zice „30 +”. Prețul unui bilet este de 40 de lei și înainte de spectacol puteți servi masa chiar la Godot.

Ce spuneți, veți schimba și voi sala de cinema cu cea de teatru? Trăirile sunt chiar mai intense și susținem astfel cultura locală. Mai ceva ca la 4DX!30+ godot dana rogoz zana boema

  • Share

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.