Un proiect decorativ drag și o provocare de 30 de zile

Posted on

Wow, în ce m-am băgat?

Să vă spun ceva despre mine. Mi-e frică de eșec. Iar această frică îmi ucide majoritatea proiectelor, pentru că am atât de puțină încredere în mine, că am impresia că nu sunt și nu voi fi niciodată suficient de bună.

Din nou apar vulnerabilă în fața voastră și știu că asta este o greșeală, mai ales atunci când lucrezi ca freelancer, căci…. să fim serioși. Cine s-ar asocia să lucreze cu o persoană complexată și fricoasă? Eu, una, nu cred că aș face asta, ci mai degrabă aș fi atrasă de persoana care debordează de încredere, chiar dacă poate este mai puțin calificată sau compatibilă cu personalitatea mea.

De la admirator la practicant

Astăzi vreau să vă povestesc despre un proiect care mi-a reaprins o veche pasiune. Dacă nu v-ați dat seama deja din postările cu recomandări de conturi de Insta pe care le urmăresc, sunt mega fan ilustrații & caligrafie. Well, pe de o parte lenea, de cealaltă teama de eșec m-au ținut pe loc și am lăsat aceste pasiuni la stadiu de vis.

Ei bine, cineva drag m-a rugat să îi decorez un perete cu niște mesaje inspiraționale. Rugămintea m-a entuziasmat și speriat în același timp și mă bucur să vă pot arăta acum rezultatul final.

După ce am ”rumegat” sarcina vreo săptămână, am finalizat proiectul într-o singură noapte bazându-mă în mare parte pe instinct. Adică este prima oară când pictez cu acuarele și este prima oară când caligrafiez în felul acesta.

Vă prezint mai jos care a fost brief-ul și cum am ”acționat”, dacă vă inspiră proiectul meu și vreți să îl replicați.

Brief-ul – tablouri cu 7 mesaje inspiraționale ilustrate

 1. Primul pas a fost să aleg aranjarea tablourilor, iar pentru inspirație am mers – evident – pe Pinterest. Am ales o varianta care să ne placă amândurora – mie și Niculicei, căci ea mi-a comandat tablourile – cu 3 tablouri mari, 2 medii și altele 2 mici. Dimensiunile au fost calculate să fie proporționale ca în poză.
 2. Am ales tipul de înrămare. Pentru că știam că la final, indiferent de tehnica folosită, voi avea niște tablouri colorate. Și mai ales pentru că sunt maaare fan Hornbach, am ales niște tablouri fără ramă de la ei, super accesibile și de impact. În total, au costat vreo 60 de lei.
 3. Prima seara am experimentat diverse tehnici, așa am ajuns la acuarelă. M-am jucat vreo două zile, am încercat să ilustrez fructe și legume, brush lettering, aveam un milion de idei. Deși foarte stângace, știam că nu există opțiunea să renunț.
 4. Acuarele și pensule aveam deja, așa cum am și echipament sportiv complet dar nu îl folosesc decât prin casă, dar nu aveam coli potrivite. Mi-a cumpărat Dragoș de la un magazin specializat vreo 5 coli mari, potrivite pentru acuarele, care au costat vreo 50 de lei.
 5. Munca în sine s-a întâmplat într-o singură noapte, la foc automat, chiar după atelierul de gătit, când am ajuns acasă foarte relaxată și inspirată. Faptul că am reluat o tema pentru care eram deja pregătite a contat enorm, așadar ne-am bucurat și noi de toată atmosfera. Dar despre asta vă povestesc cu altă ocazie. 🙂
 6. Aranjarea pe perete am schimbat-o ca să acoperim găurile deja existente. Vom adăuga oricum și alte tablouri și plante, deci vom avea la final un perete absolut mi-nu-nat, colorat și plin de diversitate! Sunt tare mândră că am contribuit la amenajarea acestui spațiu și că Niculicea se va bucura în fiecare zi de ”operele” mele.

#PROvocarea30

Am simțit o mare satisfacție să reiau un hobby căruia nu i-am acordat niciodată suficientă atenție, așadar mi-am propus să exersez zilnic, ca să pot evolua. De astăzi voi lucra câte o ilustrație pe zi, iar la final voi posta o galerie cu toate lucrările pe blog. Dacă vă place vreuna, v-o ofer cadou cu mare, mare drag!

Mai am o veste pentru voi, una cu care mă străduiesc și eu să mă obișnuiesc. Mai exact, voi pleca pentru o lună în vacanță în Sicilia, unde voi continua cu #PROvocarea30.

Acum, la treabă!

 

2 Comments

 1. Mona Cocoreanu says:

  Ohhh, ce frumoase ! Eram cat pe ce sa te intreb daca folosesti un sablon la litere, ai mare talent, scrii foarte frumos. <3 Iubesc caligrafia si ii dau o mare importanta. Daa, si eu scriu frumos, dar tot pe tine te admir. 🙂
  Bravo ! Foarte faine au iesit tablourile !

  1. Elena says:

   Multumeeeesc tare mult! Este important sa nu transformi un hobby intr-o sursa de stres, adica sa intelegi ca nu poti fi perfect de la inceput, ca perfectiunea asta se construieste in ore si ore de exercitiu si mai ales ca nu exista perfectiune, ci doar sa gasesti acel lucru care iti face placere si care te reprezinta. Dintre Picasso, Gaudi si Monet poti sa spui ca doar unul dintre ei a fost ”perfect”? Nu doar, sa apreciezi stilul celui care iti place mai tare 🙂
   Iar treaba asta cu relaxarea… si asta se invata, este mereu ”work in progress” :))

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.