Ultima șansă să vizitezi casa EFdeN Signature înainte de competiție

Posted on

Da, da, îți fac un bine să îți spun de locul ăsta, ai să-mi mulțumești cu siguranță după ce îl vizitezi! Casa asta nu este doar 100% electrică, inteligentă, plină de tehnologie, arată belea dar te poate inspira și motiva să crezi că România are un viitor.

100+ exemple de urmat

Să vă spun ceva despre mine. Nu mă oprește nimic să plec din țara asta, să-mi fac o viață mai bună în afară, să o vizitez apoi ca pe un muzeu al grozei și să-mi văd de viață, dar găsesc mereu argumente în favoarea deciziei de a rămâne. Casa asta este unul – sau mai bine spus 100+ – dintre motivele care mă fac să mă bucur că am rămas, prin intermediul celor peste 100 de membri voluntari ai organizației, viitorul acestei țări.

Sunt frumoase amintirile pe 2 roți din studenție, întrunirile moto și locurile pe care le-am descoperit, dar acum regret că nu mi-am pus mintea și timpul într-un proiect de voluntariat. Nu este prea târziu totuși, nici pentru mine și nici pentru tine.

Rezultatul unui efort comun

Ok, gata cu vorbăria despre mine, căci casa EFdeN Signature este mai mult de atât. Este rezultatul efortului comun al unor studenți voluntari, facultăți, companii private și alți oameni care au pus umărul la realizarea ei și sunt sigură că știți cât de greu este să te coordonezi cu alți oameni, cu alte interese, când tot ce-ți iese ție din asta este… experiență.

Pe lângă sutele de mii de ore de lucru, resursele materiale pe care au reușit să le obțină pentru construcție studenți voluntari, care au venit atât sub formă de donații cât și de sponsorizări, valorează aproximativ 300.000 euro. Valoarea casei cu costurile eficientizate se învârte, însă, în jurul sumei de 100.000 de euro, pentru aceia dintre voi care iau în considerare o astfel de locuință. Un cost rezonabil, aș spune eu, având în vedere cât m-a costat pe mine un amărât de aprtament la periferie.

Care-i scopul casei

Well, proiectul are 2 mari obiective. Casa a fost concepută conform unui brief, pentru a fi înscrisă la Solar Decathlon Middle East în Dubai, în noiembrie 2018, o competiție internațională pentru case verzi și inteligente lansată în SUA cu mai mulți ani în urmă, iar EFdeN Signature este cel de-al treilea prototip românesc care participă după Prispa și casa EFdeN. În cadrul competiției casa va fi evaluată în cadrul a 10 probe, printre care: arhitectura, inginerie și construcție, managementul energiei, eficiența energetică, sustenabilitate, inovație iar participarea ei este un obiectiv în sine.

La fel, dacă nu mai important, este obiectivul edicațional, acela de a reuni oameni cu skill-uri diverse pentru a face o echipă multidisciplinară eficientă, dar mai ales șansa unică pentru studenții voluntari de a dobândi cunoștințe și experiență pe care nu ar putea să le obțină altfel în mediul academic.

De ce este casa EFdeN Signature cu adevărat wow

Poate că pe voi nu vă impresionează vorbele, așadar o să vă împărtășesc și câteva facts care să vă facă curioși să o vizitați, mai aveți oricum foarte puțin timp la dispoziție. 31 august este ultima zi de vizitare pentru casa EFdeN Signature, după care urmează să fie dezasamblată și pusă în containere pentru a fi transportată pe mare în Dubai, unde va fi reconstruită în 15 zile.

Casa 100% electrică

Energia electrică este produsă de 32 de panouri fotovoltaice, suficiente pentru clima din Dubai, la care a fost casa proiectată să se adapteze.

Casă inteligentă

Toate dispozitivele din casă au fost integrate într-un sistem creat de echipa de automatizare – la care a contribuit inclusiv un tânăr de 16 ani – prin care poți controla anumite funcții atât de la distanță, printr-o aplicație, cât și vocal prin intermediul Alexei, asistentul de la Amazon.

Design wow

Casa te face să exclami ”wow” de la distanță, căci întreaga construcție este îmbrăcată într-o ”carcasă” de protecție cu un model de inspirație tradițional românească ce poate părea și oriental. Depinde cine îl privește. Acesta are rolul de a proteja terasa verde și de a păstra temperatura optimă în nucleul locuinței.

La interior casa este un open space jucăuș, ușor de personalizat și modern. Camerele sunt delimitate vizual prin volume și culori, astfel că avem patul pe o platformă înaltă care se poate transforma într-un nou spațiu de socializare atunci când salteaua este coborâtă, livingul cu canapeaua modulară, bucătăria albă și dining-ul care se scaldă în lumină.

Punctul forte, care ne-a făcut pe toți să suspinăm, este plasa din ”dormitor” care este un spațiu de relaxare foarte cool de tip hamac.

Ultima șansă să vezi casa EFdeN Signature înainte de competiție!

Cred că v-am oferit suficiente informații care să vă trezească interesul, pentru restul vă invit să vizitați casa până pe 31 august, unde echipa EFdeN vă stă la dispoziție orice curiozitate ați avea.

Ia-ți iubitul, prietenii, copii, vecinii, colegii de mână și hai să vezi casa, să dai mâna cu super-echipa și să le urezi succes în continuare Au nevoie, greul abia începe! Nu uita să le dai un like pe facebook, un follow pe Insta și să te înscrii la newsletter pentru noutățile lor, fiecare contribuție contează.

Casa este temporar la Băneasa Shopping City și se poate vizita în fiecare zi în intervalul 19:00 – 21:00.

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.