Tu pentru ce ai nevoie de mai mult timp?

Posted on

Dintre toate resursele, este una la care tânjim cu toții și pe care nu prea reușim să o exploatăm așa cum ne-am dori. Timpul.

În fața timpului suntem cu toții egali

Pentru toată lumea timpul se măsoară la fel, doar că unii dintre noi fac lucrurile mai ”în tihnă”, să spunem sau pur și simplu nu reușesc să se organizeze prea bine. Oricât mi-aș dori să fiu gata la timp pentru o întâlnire, am început să întârzii din ce în ce mai mult. Și jur că oricât de devreme aș începe să mă pregătesc de plecare tot întârzii.

Și nu e vorba doar de întârziat la o întâlnire, ci am impresia că în ultima vreme zilele, săptămânile și lunile trec prea repede. Asta e o constatare la care am ajuns după 20 de ani, când am început să mă învârt prin lumea adulților, să lucrez, să mă întrețin singură și să fac mai puțin din lucrurile pe care îmi doresc să le fac și prea multe dintre cele pe care trebuie să le fac.

Un alt factor care mi-a amplificat frica asta că trece timpul pe lângă mine este senzația că timpul petrecut alături de cei dragi este mereu prea scurt.

Asta e realitatea mea

Anul se măsoară pentru mine astfel: 12 rate la casă, 1 lună în care vine fratele meu în concediu, 2-3 luni în care vine tata în concediu acasă, vizitele la urgențe și problemele de sănătate ale soțului, aproximativ 12 vizite la țară la mama, 1-2 plimbări spectaculoase prin țară, 5-6 proiecte în care mă împlic activ, câteva cărți citite, etc.

Nu știu de ce, dar uneori am tendința să văd doar lucrurile pe care nu am apucat să le fac și cred că și voi pățiți la fel. Sunt convinsă că dacă m-aș organiza mai bine, mi-aș putea face timp și pentru alte lucruri care contează sau pur și simplu aș putea să fiu mai relaxată și să mă bucur de reușite. De-ar fi atât de simplu!

Rutina de frumusețe este unul dintre lucrurile care mi se pare că îmi mănâncă timpul inutil. Dacă pot, evit pe cât posibil să îmi mai aplic machiajul înainte să plec de acasă, evit să-mi fac manichiura căci se ciobește imediat, cât despre epilat… nici nu aș aduce subiectul în discuție, dacă nu aș fi avut o mică victorie de curând.

Nou în rutina de beauty – Panasonic ES-EL8A

Înainte să plec în concediu am primit un epilator Panasonic ES-EL8A, wet & dry. Cu toată teama de a folosi un aparat sub apă, dar am decis să îl folosesc prima oară în mediu umed, ca să fiu extra eficientă. Am pus aparatul la încărcat, l-am deconectat, apoi l-am folosit în cadă, în timpul băii.

Am fost super happy să constat că timpul alocat epilării a scăzut considerabil datorită faptului că noul aparat are 60 de pensete față de vechiul aparat care avea doar 24 de pensete, dar și datorită faptului că sunt dispuse pe două discuri și nu a mai fost nevoie să revin ca să mă asigur că am luat toate firele dintr-o singură mișcare. Ajută desigur și flexibilitatea capătului de 90 de grade, care urmărește liniile corpului.

Am folosit 3 capete: pe cel lat pe brațe și picioare, pe cel îngust pentru axilă și linia bikinilor dar și pila pentru călcâie. În plus, aparatul mai are și alte accesorii (sunt 9 în total) dintre care merită menționat și aparatul de ras cu aparat de tuns, pe care nu am apucat să îl folosesc. Țin toate accesoriile în săculețul din set într-un sertar, iar aparatul standard cu cablul de încărcare le țin într-o borsetă transparentă la îndemână.

Comparativ cu vechiul aparat de epilat, un Braun Silk Epil 5, diferența este majoră. Timpul alocat rutinei scade cu mult, căldura din timpul băii scade considerabil disconfortul mai ales din zonele sensibile, iar capete din set sunt foarte utile. Credeam că nu am nevoie de ele, dar spre deosebire de alte aparate, pe acestea chiar le folosesc!

Dacă și tu folosești epilatorul clasic cu pensete, îți recomand cu drag modelul pe care îl dețin și eu acum. Panasonic ES-EL8A reprezintă un upgrade apreciat și este o investiție necesară în rutina oricărei femei.

Tu pentru ce ai nevoie de mai mult timp?

Deși rutina de beauty s-a scurtat, nu m-am organizat deloc mai bine să-mi pregătesc bagajul de concediu. Am tot probat ținutele, încălțămintea, accesoriile, machiajul și am reușit să mă bag la somn abia la ora 02.00. Problema este în managementul timpului, se pare.

Uite pentru ce aș vrea eu să-mi fac mai mult timp:

 • plimbări mai lungi pe jos, cu bicicleta sau poate ceva mai curajoase, cu parapanta sau tiroliana?
 • teancul de cărți #decitit care tot crește;
 • ilustrații și caligrafie;
 • gătit mai des și mai diversificat;
 • spectacole de orice fel (aici ar ajuta și un buget mai generos);
 • discuții la cafea cu oamenii din jur, despre nimicuri.

Mai multe detalii despre epilator în clipul de mai jos. Pentru soluții de organizare a timpului… răspunsul este la tine!

3 Comments

 1. Alex says:

  1. Timp pentru calatorii. Sunt multe city break-uri in orase faine, cu preturi mici, dar cu date fixe in timpul saptamanii si eu nu am atatea zile de concediu si nici task-uri pe care sa le aman cu una cu doua in plin sezon de lucru (asa cum sunt octombrie, noiembrie, ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai);
  2. Timp pentru trait& descoperit experiente si oameni noi, o gramada de proiecte de voluntariat interesante. Nu am timp!
  3. Timp de petrecut cu oameni cu care as vrea sa stau mai mult.

  1. Elena says:

   1. Ți-ai făcut lista cu orașele pe care vrei să le descoperi? Așa măcar poți să-ți faci timp pentru cele pe care îți dorești neapărat să le vezi. Să vezi ce mișto este când tai câte unul de pe listă și adaugi altul nou!
   2. Vezi poate poți la job să faci asta. Propune o activitate opțională în care să vă implicați din partea companiei în proiecte sociale, pentru care să vă alocați din timpul de lucru să faceți lucruri frumoase pentru cei în nevoie. Oricât de puțin ai de oferit contează pentru cei care primesc, iar compania are doar de câștigat din punctul meu de vedere.
   3. Sună-i random pe oamenii ăștia și lasă Netflix-ul. Dacă trebuie să faci planuri, e complicat să te sincronizezi, mie îmi plac chestiile spontane spre exemplu.

   Da, știu, sunt bună la dat sfaturi :))

 2. #olunăînSICILIA ce am luat în trusa de beauty în vacanță – ZÂNA BOEMĂ says:

  […] Am scris un review complet despre el aici Tu pentru ce ai nevoie de mai mult timp? […]

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.