Cum a fost la Tomb Raider. Începutul

Posted on

Damn right că îmi plac filmele cu femei în rol principal și că mă bucur atunci când rolul ei nu este de seducătoare, ci de femeie independentă și puternică. Nu că aș nega cumva puterea de seducție feminină, we all have this power, baby!

Personajul Larei Croft a fost prezentat publicului pentru prima oară într-un joc video, dar personajul pe care îl interpretează Alicia Vikander este unul nuanțat, uman și cu o poveste plauzibilă (pentru un scenariu de film). Tânăra moștenitoare a unui imperiu financiar puternic, Lara refuză să își declare mort tatăl dispărut de mai bine de 7 ani și să-și revendice averea. În schimb, descoperă că tatăl său ducea o viață paralelă și că dispariția lui era legată de căutarea mormântului unei zeițe aproape uitate.

Lara își ducea existența în anonimat, era curier pe bicicletă în Londra, când s-a hotărât să plece în căutarea tatălui său. Destinația – cumva la capătul pământului – o insulă de pe coasta Japoniei. Partenerul ei în această evntură este un marinar cartofor și bețiv chinez, dar care vorbește fluent engleza și care are veleități de erou. Ca toți marinarii chinezi, Lu Ren

Odată ajunși – pardon, eșuați – pe insulă, cei doi sunt luați prizonieri de un grup de mercenari care și-au petrecut ultimii 7 ani căutând același obiectiv ca și tatăl Larei. Numărul de ani nu este o simplă coincidență, mercenarul-șef chiar se laudă că el i-ar fi omorât tatăl Larei, împreună cu tatăl partenerului ei chinezi, dealtfel.

Chiar Lara este cea care îi conduce pe toți la mormântul zeiței Himiko, unde îi așteaptă o serie de capcane mortale, care îi decimează pe rând. Nu o să intru mai mult în detalii în ceea ce privește desfășurarea acțiunii, tot ce vă mai pot spune este că Lara se va reîntoarce într-o nouă aventură și că eu una abia o aștept.

Povestea și scenariul sunt scrise de o echipă din care face parte și o femeie, am fost atentă la aspectul ăsta. Mă bucur că Hollywood-ul ia decizii politically correct și că distribuie și actori de alte naționalități, precum Alicia. Nu aș fi văzut-o într-un blockbuster, aș fi preferat să o știu în filme independente sau mai nișate, dar este o artistă versatilă și prin acest rol demonstrează că poate intra în pielea celor mai diverse personaje.

Cel mai tare am apreciat, atât eu cât și jumătatea mea, regia extrem de spectaculoasă. Urmărirea prin oraș pe biciclete a fost plină de adrenalină, iar scena în care Lara cade într-un râu învolburat, se agață de epava putrezită a unui avion și apoi cade cu o parașută aproape putrezită m-a lăsat fără cuvinte. Great job regizorului norvegian Roar Uthaug, ale cărui filme vreau să le văd.

La mai multe eroi femei! La mai multă diversitate de roluri pentru actrițe! La o diversitate rasială mai mare în industria de film!

P.S. Ca să știți și voi care-i controversa din jurul filmului. Sânii Aliciei ar fi prea mici ca să o interpreteze pe Lara Croft, spun unii cu neuronii amorțiți. Da? Eu nu am auzit pe nimeni să spună de un actor că are… nasul prea mic să interpreteze un anumit personaj. Eu, una, am apreciat decolteul Larei exact așa cum este el.

Aștept cu interes și impresiile voastre! Să vă aud, cine începe?

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.