După organizarea primului Atelier de gătit, Vegis m-a provocat să gătesc din nou #farazahar și mi-a trimis o selecție minunată de produse de pe site-ul lor. Ce a ieșit, luați de vă uitați, pentru că am ras demult și ultima firimitură!
După ce am scos produsele din cutie, le-am înșirat frumos pentru poză, pe blatul din bucătărie. La fel de frumos le-am studiat o zi întreagă în speranța că voi avea o revelație și o să-mi vină o idee cum să combin ingredientele. Ceea ce nu s-a întâmplat, evident. De obicei, sunt ocupată cu degustarea, mai puțin cu gătitul.
Am ales un ingredient de bază de la care să pornesc, făina de cocos și am dat un search rapid pe Google, să vedem cum aș putea să-l pun în valoare. Am avut noroc, am descoperit din prima o rețetă de negresă paleo fără gluten, cu făină de cocos. A fost suficient să mă uit la poze ca să mă conving că TREBUIE să încerc acest desert fără zahăr, mai ales că negresele sunt printre deserturile ciocolatoase favorite. În plus, aveam toate ingredientele și pașii de preparare sunt extremi de simpli.
Ingrediente negresă cu făină de cocos #farazahar
Ingrediente pentru 4 porții (coapte in formă pentru cupcakes)
- 2-3 ouă
- 6 linguri cu vârf făină de cocos
- 4 linguri ulei de cocos
- 3 linguri sirop de curmale
- 3 linguri cu vârf pudră de cacao
- 1 praf de sare
- o mână de nuci tocate
- o mână de cacao nibs
- Dulceață de afine fără zahăr și fructe de pădure pentru topping
Cum se prepară
Într-un bol înalt bate ouăle, după ce au ajuns la temperatura camerei. Adaugă uleiul de cocos în stare lichidă sub jetul de apă fierbinte de la robinet, siropul de curmale și apoi încorporează treptat cacao.
Adaugă nucile tocate și cacao nibs și amestecă până când te asiguri că vei nimeri câteva în fiecare porție.
În cuptorul preîncălzit coace timp de aproximativ 20 min, sau până când scoți lama de cuțit curată. Ai grijă să nu se usuce prea tare, eu le-am lăsat puțin cam mult la copt, recunosc. După ce le scoți din cuptor, lasă să se răcească și servește cu topping de dulceață și fructe de pădure (eu am avut la congelator).
Odată ce le scoți de la cuptor casa se va umple cu o savoare ademenitoare, așadar ai grjă să nu te trezești cu vecinii în vizită. Iar tu vei exersa astfel răbdarea, să te poți bucura de cele mai delicioase negrese cu făină de cocos așa cum se cuvine.
Provocarea Vegis #farazahar
Acest desert nu conține zahăr, însă am folosit un îndulcitor natural, așa cum poți face și tu. Că e miere, extract de stevia sau sirop de curmale, cum am folosit eu, alternative sunt numeroase, trebuie doar să fii deschis la idee.
Până de curând, nici nu am conștientizat cât de periculos poate fi zahărul adăugat în alimentație, noroc că am în familie un adept al unui stil de viață sănătos și echilibrat, care mi-a deschis ochii prin jurnalul alimentar pe care l-a început în vara lui 2017. Nu, nu este un moft, sau un trend, alimentația #farazaharadaugat ar trebui sa fie pentru toti o alegere conștientă.
Zahărul rafinat se găsește în majoritatea alimentelor procesate, chiar și în preparatele în care te-ai aștepta mai puțin. Pe eticheta produselor, acesta se regăsește în numeroase forme, de aceea este dificil să-ți dai seama că acel produs conține o anumită formă de zahăr.
Ca să ai o alimentație #farazaharadaugat trebuie să citești cu atenție eticheta produselor pe care le pui în coș și să eviți mâncarea de la restaurant sau fast food. Poate părea complicat și time consuming, dar va fi mai motivată să faci asta după ce vei simți un plus de energie zilnic și mai puțini centimetri în talie. Sună interesant, nu? Mai multe rețete și info pe acest subiect la vecina, Daniela, pe blog!
Da, am trăit să pun și o rețetă pe blog… dar ce să fac, lumea se schimbă, eu de ce nu aș face-o? Iar negresele astea cu făină de cocos… ce amintire frumoasă :))
Pe voi ce rețete #farazahar vă fac să înghițiți în sec?
0 Comments