Teamwork makes the dream work – 3 lecții despre munca în echipă de la Fabrica de Clătite Tefal

Posted on

Trebuie să menționez încă de la început că aceasta nu este prima competiție de gătit la care particip, și nu este nici prima competiție de gătit la care echipa din care fac parte câștigă! Acestea fiind spuse, mărturisesc și că rolul meu a fost de fiecare dată de postac și aplaudac.

Partenera mea într-ale Atelierelor de gătit, Daniela Niculi, a fost desemnată căpitanul echipei Mexicului la Fabrica de clătite Tefal și după ce mi-a promis babicul din rezerva ei secretă, am acceptat să fac parte din echipa ei. Sau așa îmi place mie să povestesc. De fapt, rolul meu în echipă a fost la fel de inutil ca uleiul în tigaia Tefal.

Lecția numărul 1 – fii un asset, nu o povară

La prima compeție la care am participat – Cupa agențiilor la gătit – am lucrat într-o echipă de 4, iar la Fabrica de clătite am fost 6 membri! Deși am fost un număr potrivit de membri la Cupă, am făcut puțin botic că nu am și eu un rol important, dar am decis că nu ajută nici măcar la orgoliu, așadar am decis să fiu un bun membru – hahaha, auzi, membru – și să stau din calea colegilor mai pricepuți. În schimb, am făcut poze, am făcut atmosferă și am curățat spațiul de lucru de nu făceau față să-l umple la loc. La final, am primit chiar laude pentru asta – sau erau miștouri? – și toată lumea a fost fericită.

La Fabrica de clătite am fost 6 membri + căpităneasa, deci și mai puțin loc la bancul de lucru. Cu toate astea, NIMENI nu avea atuul meu: mâinile libere, TELEFONUL căpitănesei pe care am transmis live nebunia frumoasă din timpul lucrului și chef de poze. La final, cine avea cele mai frumoase poze ale echipei Mexicului? Eu, bineînțeles.

Ah, să nu uit, moderatorii evenimentului, Morar și Buzdugan, ne-au felicitat pentru armonie, eram echipa ZEN. Nimeni nu se agita, nimeni nu țipa, așa cum trebuie să lucreze orice echipă de succes.

Lecția nr. 2 – umple-ți mintea de informații ca o clătită umplută cu magiun Topoloveni

Pauză de bălit sponsorizată de magiunul Topoloveni, sic! Dacă la Cupa agențiilor am învățat să prepar niște tapas cu somon demențiale, la Fabrica de Clătite am învățat să fac cele mai creative combinații de clătite. Cea mai apreciată și premiată chiar, a fost clătita proteică, desemnată de juriu și cea mai bună clătită freestyle. Unde mai pui că nicio clătită creată de echipa Mexicului nu a avut zahăr adăugat! Păi nu degeaba organizăm noi Atelierele de gătit #farazaharadaugat, nu?

Lecția nr. 3 – clătitele ies mai bune când le faci cu drag

Pot să vă dau și rețetele, dar mai bine vă dau un sfat. Orice ai găti și orice ai pregăti, rezultatul final o să fie întotdeauna mai bun atunci când lucrezi cu drag. Știți de ce au ieșit atât de bine clătitele echipei Mexicului? Pentru că frumoasele mele colege se bucurau de proces, zâmbeau când amestecau ingredientele și pot să jur că le-am văzut când au strecurat și puțină dragoste printre ingrediente.

Recapitulare. Găsește-ți locul în echipă, chiar dacă nu ești pionul principal, poți fi un membru valoros – hahaha iar am scris membru. Fii atent la colegii tăi, învață tot ce poți și… do it with love! Aceste reguli se aplică și în bucătărie și în orice tip de mediu de lucru.

Ce este Fabrica de clătite Tefal

Aflată la a patra ediție, Fabrica de clătite Tefal este un pretext pentru a savura desertul copilăriei dar și o oportunitate de a câștiga unul dintre super premiile campaniei: plinuri de benzină, biciclete Pegas sau un pașaport de călătorie în valoare de 2.500 euro. Pentru a intra în concurs, cumpără orice tigaie Tefal, înscrie bonul online sau prin sms la 1810 și urmărește lista câștigătorilor, să vezi dacă apare și numele tău pe ea. Campania este activă până la 30 aprilie 2018. Mult succes!

Tefal a lansat și 3 tigăi noi, ediție limitată, Tefal Mini Chefs, disponibile în 3 variante: Mexic, Franța și Italia. Care este combinația ta preferată pentru clătite?

 

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.