The Revenant – experiența VIP

Posted on

Am văzut și eu The Revenant, filmul care e pe buzele tuturor în sezonul premiilor, chiar dacă, de cele mai multe ori e la mișto.

Deși mi s-a spus că nu e un film pentru fete și că probabil nu o să-mi placă din cauza violențelor, m-am bucurat de contrariu. The Reventant este, în opinia mea, cel mai bun film al anului 2015 și merită premiul Oscar fără urmă de îndoială și interpretarea lui Leo la fel, măcar pentru condițiile extreme în care a fost nevoit să lucreze și pentru limitările de exprimare ale personajului său.

Cu siguranță trebuie să ai un anumit mood ca să vezi filmul și să îl poți digera așa cum se cuvine. Povestea în sine este una greu de adaptat pe marele ecran – un om rănit de moarte străbate nemărginirea încremenită de ger și sânge să-și găsească răzbunarea în moartea altui om. Cadrele impunătoare ale naturii, care te fac să simți răsuflarea de gheață a morții, îți fac inima mică și te ajută să empatizezi cu trăirile personajelor și te înfioară. Singurătatea poate fi și dulce aliat dar și cea mai mare teamă, iar ușurința cu care se varsă sângele impune deznodământul fiecărei întâlniri între oameni.

Și ce dacă replicile lui Leo se rezumă la mormăieli indistincte și alte onomatopee fără corespondemt în natură? Să nu uităm că personajul lui a fost folosit pe post de jucărie de un grizlly la începutul filmului și că acestea sunt singurul mod în care se poate exprima. Nu știu la ce replici din Shakespeare se așteptau criticii lui?

Cea mai frumoasă surpriză, după scenariul și regia lui Iñárritu și după câte a îndurat cu sârguință tizulor nostru – trece prin atâtea încercări că mi-e groază numai când îmi amintesc – interpretarea lui Tom Hardy este și ea de Oscar. Unde mai pui că personajul demn de dispreț pe care îl interpretează este atât de reușit că mi-am dorit cu ardoare să-l găsească și să îl scalpeze personajul lui Dicaprio?

Cât despre titlul postării – nu vreau să mă laud, ci doar să punctez că experiența VIP de la Cinema City face toți banii. Conform prejudecăților pe care le am și eu, cam tot ce are alăturat particula VIP înseamnă snobism, dar în cazul ăsta m-am înșelat.

Pe scurt, prețul la 2 bilete la The Revenant, duminică la prânz, era de 126 de lei, consumația inclusă, cu aproximativ 40 de lei mai mult decât aș fi cheltuit pe bilete la o vizionare la 3D. Pentru că nu știam cât de bogată este oferta, am intrat la film când s-a făcut ora, până atunci am așteptat să treacă timpul în zona de food court a mall-ului, care știți și voi cât de aglomerată este.

Pe lângă condițiile foarte confortabile din sală – sub 40 de locuri, pe fotolii comode, pe care le poți regla să stai ca pe canapeaua ta de acasă – consumația înseamnă nu doar popcorn, nachos suc și apă, cum aveam eu impresia, ci și cafea, vin, salate, mini sendvișuri și prăjituri. Nu zic să mergem la sala VIP ca la all inclusive în Bulgaria, să radem tot, ci doar că poți să aștepți să îți înceapă filmul într-o atmosferă mult mai plăcută și cu o ofertă de produse din care ai ce alege.

Dacă aveți în plan să urmăriți un film în curând la cinematograf, verificați dacă rulează și la sala VIP, pentru că merită! Cât despre The Revenant, nu îl ratați sub nicio formă!

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.