5 idei alternative de distracție în sezonul rece

Posted on

Distracția nu e doar pentru weekend-uri, ci pentru oricând vă sincronizați programul să vă vedeți în gașcă, inclusiv în timpul săptămânii. Și dacă nu aveți chef să o mai ardeți prin cluburi sau pub-uri, să vă luptați apoi cu mahmureala și să duhniți a scrumiere, aveți și alte alternative potrivite pentru sezonul rece.

Escape room

boardgames lente & sotron.jpg
Foto: Mihnea Ratte @Lente & Șotron

Primul escape room la care am fost este Chambers, pe la piața Kogălniceanu, într-un grup de 5. Era într-o seară în timpul săptămânii iar eu eram nepermis de adormită, așadar nu am performat tocmai bine, dar și așa, m-am simțit tare bine în seara aia.

Conceptul este simplu. La escape room te duci în gașcă, 2 sau mai mulți, vă încuie într-o cameră cu o anume tematică, din care trebuie să evadați cu ajutorul unor indicii ascunse în încăpere. Poate că nu sună prea incitant, dar în momentul în care descoperi primul indiciu și începi să colaborezi cu echipa și evoluați, simți cum crește adrenalina și te implici tot mai tare, astfel că ora trece rapid. Noi am avut nevoie de un hint să găsim cheia la timp, recunosc, dar satisfacția a fost la fel de mare când am reușit să ieșim din cameră în mai puțin de o oră, timpul limită.

Prețurile sunt accesibile la escape rooms, la Chambers accesul este 45 lei/persoană şi ai opțiuni variate, mai ales că acestea își schimbă tematica periodic.

Board games

Când eram mică jucam des cărți, remi, monopoly și alte jocuri, dar nu credeam că voi fi la fel de încântată de board games și acum. Săptămâna trecută am fost la un eveniment la Lente & Șotron de pe Pache Protopopescu, o seară de Activity într-un grup de bloggeri, la invitaţia fetelor de la RANevents. Nu am mai jucat Activity și nici nu îi cunoșteam pe majoritatea de acolo, dar am intrat rapid în joc. Am râs mult, ne-am prostit la toate probele și am avot o seară suficient de distractivă încât să îmi ajungă și pentru zilele următoare, în care am rămas înzăpezită acasă.

La vârsta asta am ajuns să îmi placă să îmi petrec serile acasă, așadar un board game reprezintă o investiție foarte bună (preţurile pornesc de la aproximativ 120 lei pentru catan şi Activity), dar sunt suficiente alternative de locuri în care poți să te joci în oraș, cum ar fi Lente. M-a surprins în seara aceea că predominau tipii, dar nu e un lucru tocmai rău, nu-i așa? Geeksii sunt considerați HOT în zilele noastre.

Quiz nights

La o seară de quiz nu am ajuns până acum, dar am un coleg la birou care merge la Mojo charity quiz night destul de des şi m-a făcut tare curioasă. După cum sugerează şi numele, sunt seri în care se strâng grupuri de oameni care vor să îşi pună la încercare cunoştinţele pe diverse subiecte. Există şi o taxă modică la intrare la Mojo, care va fi donată la final unor fundaţii sau onguri, iar participanţii la quiz pot câştiga diverse premii puse la dispoziţie de sponsori, deşi sunt sigură că nimeni nu merge pentru premii, ci pentru atmosferă.

Temele sunt anunţate în avans, aşadar, dacă vrei să îşi faci temele din timp, ai cum să o faci. Se pare că şi la Lente se organizează seri de quiz, iar numărul participanţilor este din ce în ce mai mare.

Voi ce alte alternative de distracţie în gaşcă în sezonul rece mai ştiţi?

Update:

Piscina urbană

Recent mi s-a umplut wall-ul de check-in-uri și de poze de la Piscina Urbană, primul ball pit pentru adulți din România, așadar m-am gândit să adaug și acest loc pe lista ideilor de distracție alternativă în sezonul rece.

Nu am ajuns încă acolo, dar pare o sesiune numai bună de sport pentru cineva la fel de sedentar ca mine, dar și o modalitate inedită de a -mi petrece o oră, dacă hărjoneala și căzăturile sunt ideea mea de distracție potrivită în acel moment. Accesul este doar 30 de lei, o sumă foarte rezonabilă și vă puteți aștepta rândul să intrați în camera de 40 mp umplută cu 100 de mii de bile albe la un ceai bun – după cum se laudă ownerii că ar avea. Imediat ce găsesc compania potrivită, promit să testez și să revin cu impresii.

Casa Experimentelor

Mă sacrific cât de curând și îmi duc boyfriend-ul la Casa Experimentelor, un proiect care ar trebui să constitue o normalitate în peisajul educațional, dar care este ceva inedit în România. Pe scurt, aici vin elevii, studenții și geeksii interesați de experimentele pe care le-au studiat la școală sau despre care au citit, pentru a le …experimenta.

Casa Experimentelor este amenajată într-o clădire vis a vis de târgul auto Vitan, pe Calea Vitan, nr 242 și se plănuiește extinderea proiectului și la următorul nivel. Printre cele peste 100 de experimente pregătite pentru vizitatori sunt mai multe tipuri de iluzii optice, muzică la pahare, bobina Tesla, Tetris, nori magnetici, un simulator de valuri, un braț de robot care se folosește de forța apei, un glob cu plasmă, o masă mobilă de desenat (cred că eu o să stau aici cel mai mult), patul (cu ace) Fakirului, tot felul de teorii matematice și alte experimente pe care momentan nu le înțeleg. Deși nu pare, sunt sigură că mă voi distra și eu, așadar o să fac o rezervare cât mai curând. Intrarea este gratuită până la vară, dar nu va refuza nimeni donația ta, dacă ai posibilitatea de a susține acest proiect frumos, realizat cu sprijinul partenerilor elvețieni.

 

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.