Tête à Tête Herăstrău: o oază de liniște într-o oază de verde

Posted on

 

Atunci când ne gândim la grădinile ascunse ale Bucureștiului pierdem din vedere adevăratele grădini – parcurile – în care putem găsi refugiu în timpul săptămânii.

Cafeneaua Tête à Tête Herăstrău este o oază de liniște într-o oază de verde, parcul Herăstrău fiind cel mai întins din oraș. La cafenea muzica este dată suficient de tare încât să te bucuri de playlist-ul cu melodii atent alese, dar suficient de încet încât să poți purta o conversație fără să îi faci părtași fără voie și pe cei de la mesele vecine. În plus, drumul prin parc e terapie curată într-o zi haotică de lucru.

Iar dacă ți se pare complicat de programat o ieșire în cafeneaua din parc, iată câteva ocazii la care să o faci:

IMG_6005

IMG_3813

Eștii freelancer și lucrezi pe unde te simți inspirat

Să lucrezi de acasă nu e tocmai o strategie bună când ești freelancer, ai în continuare nevoie să ieși în lume, iar dacă te-ai plictisit deja de cele câteva cafenele centrale la care obișnuiești să lucrezi sau să te întâlnești cu diverși, e timpul să faci o schimbare.

În timpul zilei cafeneaua e mai liberă, ai un meniu divers de băuturi pe bază de cafea și sucuri naturale, iar la pranz poți să servești unul dintre sandvișurile nou introduse în meniu. Noi le-am încercat doar pe cele cu somon, pastă de brânză și capere, care sunt atât de gustoase că mai cer și a doua porție. Poți să mai alegi și sandvișuri cu prosciutto, emmentaler și sos curry sau cu porumb, maioneză și sos cocktail.

Wifi-ul este puternic, atmosfera este relaxată, iar fundalul verde te lasă să te pierzi în voie în gândurile și proiectele tale.

IMG_6211

IMG_6889

Răsfăț după biciclit/alergat/plimbat cățelul

Bine, bine, nu o fi Herăstrău parcul tău de cartier și deci ușor accesibil, dar parcă știi prea în detaliu toate aleile, boscheții și chiar toți tipii mișto din parcul tău. Dacă ești genul de persoană care iese des să facă mișcare, să citească o carte în natură sau poate la agățat, alege data viitoare Herăstrăul. După ce-ți termini treaba mergi să te hidratezi cu o limonadă răcoroasă cu castravete și ghimbir la Tête à Tête, au opțiuni diverse atât la capitorul limonade cât și fresh-uri.

Mie mi-a făcut cu ochiul și limonada cu lavandă pe care a comandat-o prietena mea și pe care a lăudat-o, limonada braziliană mi-a atras atenția prin combinația inedită de ingrediente pe care vă las să o decoperiți singuri, iar fresh-ul de ananas m-a convins să adaug locația pe lista viitoarelor ieșiri. Ai timp numai bine să studiezi decorul inspirat de natură și poate să ”furi” câteva idei pentru acasă. În plus, locația e prietenoasă pentru bicicliști și pet owners.

13939415_1101973536559528_9143260965698935915_n

IMG_3961

Prea bătrână pentru club, dar cu chef de dans

Aproape că am lăcrimat când am scris asta, dar în același timp e atât de recomfortant să o mărturisesc. Sunt prea bătrână pentru ieșirile în cluburi de orice fel și o să dau vina pe serile de pomină din adolescență, nu pe vârstă sau pe starea de spirit.

Ei bine, dacă ești în aceeași situație ca și mine, o să apreciezi o seară de Discoteq (ediția cu numărul 13 este pe 3 septebrie), ”serata dansanta” organizată la Tête à Tête Herăstrău, pretextul ideal să pierzi o noapte la dans pe ritmuri care te îndeamnă să îți pui toate încheieturile în mișcare. Iar pentru a spori buna dispoziție, ai în meniu o selecție variată de cocteiluri și de shot-uri că le-ai comanda pe toate, dacă ești pofticios așa, ca mine. Eu am savurat un Red Headed Slut cu lichior de piersică, Jagermeister, suc cranberry pe care l-am ”spălat” cu un cocktail Hugo cu lichior de soc, prosecco, mentă, apă minerală și lime. Prietenele mele au ales cocktail-uri fără alcool, dar care arătau foarte tasty.

Dacă vrei doar să asculți o muzică bună, serile de joi sunt dedicate ”muzicii aerisite la un volum cumsecade”, la Audiție plăcută, pe ritmuri de electro-jazz, funk, reggae, soul, afro-rock și altele nemaiauzite.IMG_6312

Deci, v-am convins să dați cafenelele centrale pe o oază de liniște într-o oază de natură? Poate mergem împreună data viitoare, să ciocnim în cinstea unei toamne blânde sau să punem la cale proiecte frumoase.

Foto: PR Tête à Tête Herăstrău

tete a tete a

tete a tete

 

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.