Cât de intimă trebuie să fie relația cu prietenele tale?

Posted on

Câte prietene reale mai ai la vârsta asta și cât de multe dintre cele mai ascunse gânduri le împărtășești acestora?

Dacă numărul prietenelor tale depășește numărul degetelor de la o mână înseamnă că nu te pricepi prea bine să evaluezi relațiile cu cei din jurul tău sau ești o fericită excepție. Cele mai multe dintre noi se bucură să poată numi o singură prietenă adevărată după vârsta de 25 de ani, pentru că timpul și obstacolele pe care ni le pune viața în cale ne păstrează alături doar pe cine trebuie.

IMG_9317Acum că am lămurit acest aspect, hai să mergem mai departe și să răspundem la întrebarea cât de intimă trebuie să fie relația cu prietenele acelea de corazon? Cât de multe dintre gândurile tale cele mai personale le dezvălui și ce așteptări trebuie să ai de la ele? Să spunem că puneți la cale o seară a fetelor la tine acasă, ați pregătit jocuri, gustări, purtați cele mai sexy pijamale și după ce vă faceți comode, începeți să vă faceți mărturisiri. Când vă opriți?

IMG_9349

IMG_9352

Jos cenzura!

Prietenele tale sunt ca o prelungire a conștiinței tale și îți cunosc nu doar programul zilnic de când deschizi ochii și până la meniul pe mese, că doar suntem în era ”comunicării” și vă place să fiți mereu în contact, dar și toate ideile abstracte, antipatiile meschine și pasiunile care te ard, în detaliu.

E minunat să ai alături un suflet care să aibă o asemenea deschidere încât să nu te judece, orice tâmpenie ți-ar debita creierul într-o noapte dezinhibată de bulele vesele de prosecco. Mâine o să-ți fie rușine când o să-ți amintești ce le-ai povestit, dar ele te vor privi în continuare la fel, pentru că ești o rebelă, dar ele te iubesc fix pentru asta.

Wow, ai putea spune că ai tras lozul câștigător al prieteniei, doar că realitatea este cea care ne chinuie a doua zi cu o mahmureală zdravănă, când ele sunt plecate la problemele lor, iar tu ai rămas cu durerea de cap. Poți să le spui tot ce ai pe suflet, dar nu poți să aștepți la infinit aceeași disponibilitate din partea lor. Când viața lor se va complica și nu îți vor mai putea asculta problemele, te vei simți abandonată, dar acesta este cursul firesc al vieții. Învață să fii independentă și să accepți că vor apărea oameni mai importanță decât tine în viața lor.

IMG_9283

IMG_9292

Le spui ce vor să audă

Prietenelor tale le merge atât de bine pe toate planurile că ți-e jenă să te plângi de eșecurile tale recente, să le spui de gândurile tale depresive, că ai început să mănânci noaptea, pe ascuns și că ești nefericită. În plus, se pare că ele se mulțumesc cu ce le ”vinzi” tu, pentru că nu te cunosc suficient de bine ca să își dea seama că suferi, ori pur și simplu nu le pasă.

Ei bine, a venit momentul să mai accepți un eșec, anume că prietenele tale nu mai sunt decât niște cunoștințe sau bune partenere de distracție, poate. Nu trebuie să le judeci, poate nici tu nu le-ai fost alături atunci când au avut nevoie, dar dacă nu îți pot fi alături așa cum ai tu nevoie, e timpul să luați distanță.

IMG_9528

IMG_9521

Unele lucruri nu se spun cu voce tare

Uneori și pe noi ne surprinde mintea noastră cu gândurile de care suntem capabili, iar tu ai grijă să cenzurezi ce îți iese pe gură. Ești conștientă că odată ce ai spus ceva, nu îți mai poți retrage cuvintele și că dacă există o șansă să te înșeli, preferi să îți păstrezi părerile pentru tine până au o confirmare.

Ești suficient de matură încât să ceri ajutorul atunci când ai nevoie de sprijinul lor, dar și să păstrezi pentru tine unele lucruri. Spre exemplu, nu trebuie să le dai toate detaliile despre viața ta amoroasă și nici nu le povestești secretele altor oameni apropiați care au avut încredere să îți împărtășească problemele lor personale.

Relațiile de prietenie pot îmbrăca forme complexe datorită firii umane. Pe cât de diferiți suntem, la fel și relațiile dintre noi. Cu o prietenă dragă poți avea un anumit tip de relație, iar cu cealaltă un altul, important este să le prețuiești și să oferi cel puțin la fel de mult pe cât primești.

IMG_9546

IMG_9532

Voi ce fel de relație aveți cu prietenele voastre? Le împărtășiți chiar tot ce simțiți și gândiți, sau doar atunci când aveți nevoie de opinia lor?

Foto: Raluca Mărgescu Photography

Ținute: sevensins.ro

S-au distrat la o seară a fetelor: Elena (subsemnata),gorgeous  Denisia & lovely Cristina.

Mulțumim pentru găzduire showroom-ului Ethan Allen România!

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.