Contează cine ne hrănește – invitație la masă la Trattoria Buongiorno

Posted on

Acasă, când îți pune mama ta masa, nici nu te mai gândești ce e în farfurie. Savurezi totul cu plăcere și încredere și așa ar trebui să te simți și atunci când mănânci în oraș, la restaurant.

Atunci când măncâm în oraș alegem locul în funcție de calitatea preparatelor dar și a oamenilor. Dacă la restaurantul de lângă casă suntem întâmpinați ca niște membri ai familiei și serviți ”ca de obicei”, la restaurantele pe care le mai frecventăm mergem pentru că avem cât de cât idee de calitatea ingredientelor și a politicilor pe care ownerii le au.

Contează cine ne hrănește

Când am fost la degustarea noului meniu al restaurantelor Trattoria Buongiorno am avut plăcerea să îl cunoaștem pe Chef Ciprian Nicolescu, care semnează noile preparate din meniu, un om integru, pasionat, cu obiective fantastice la care m-aș bucura să pot contribui și eu câtuși de puțin. Un om școlit în afară, un om care a studiat neîncetat, care a făcut compromisurile corecte și care s-a întors acasă, unde are și mai mult de muncă, mai ales în afara bucătăriei.

În cadrul evenimentului am degustat 3 preparate signature Chef Ciprian Nicolescu, absolut savuroase, pentru care nu am termen de comparație și pentru care am doar cuvinte de laudă. Ce ne-a plăcut însă mai mult a fost să îl ascultăm și să descoperim un om care și-a propus o misiune extrem de dificilă, educarea papilelor dar și a obiceiurilor de consum, oferind preparate cât mai naturale, creative folosind ingrediente de sezon și de origine controlată.

Buongiorno primavera!

Degustarea a început cu o salată cu pui, ricotta, pepene galben, rucola, portocale și migdale, un mix echilibrat și fresh de arome și texturi. Am continuat cu un preparat mai exotic pentru mine, potrivit tematicii mediteraneene a restaurantelor Trattoria Buongiorno, caracatiță marinată cu garnitură de năut, morcov, grapefruit, fenicul legate cu un sos signature. Platingul în sine este o operă de artă iar grija pentru detalii reflectă rigoarea bucătarului care este responsabil atât cu răsfățul papilelor cât și de crearea unei armonii de culori și texturi.

Răsfățul s-a încheiat cu preparatul meu preferat, ravioli cu rață. Pastele sunt homemade, handmade și crafted în bucătăriile Trattoria Buongiorno, ceea ce le oferă prospețime, un gust inconfundabil și o textură unică. Umplutura a fost realizată din rață confiată, cu piure de stafide aurii, iar sosul din ciuperci sălbatice. Gustul a fost întregit de parmezan și „pământ sicilian”, o combinație de parmezan cu boia afumată.

Pe lângă planurile de viitor împărtășite de Chef Nicolescu, am avut parte și de un live cooking show. Toate ingredientele folosite au fost prezentate pe bancul de lucru, caracatița a fost montată în fața noastră, iar la final a fost preparat și un platou de ravioli în timp ce noi le serveam pe cele aduse din bucătărie.

Noile preparate vor fi incluse în scurt timp în meniul locațiilor Trattoria Buongiorno Primăverii, Victoriei, Lido, Arena (Bd. Basarabia), Băneasa și Centrul Istoric. Dacă ați testat și voi noile preparate, aștept cu nerăbdare impresiile voastre. Bon appetit!

 

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.