Super chef, un film (ne)recomandat pofticioșilor!

Posted on

 

Am simțit că mi se face foame încă dinainte de a intra în sala de cinematograf și pentru că sunt o super pofticioasă, am intrat la vizionare pregătită cu gustări care l-ar revolta pe orice chef. Iar când am ajuns acasă, mi-am spălat sentimentul de vinovăție cu o porție de dulce.

Super chef nu este un film recomandat pofticioșilor, ca mine, decât dacă ai antrenament de urmărit cel puțin show-ul Master Chef de la noi sau canalele culinare, antrenament care mie îmi lipsește cu desăvârșire. În plus, nici Bradley Cooper nu arată prea rău, mai ales îmbrăcat în uniforma de chef. Ce uniformă nu e sexy, nu?

Adam Jones este un chef cu un trecut turmentat, enfant terrible al gastronomiei franțuzești și fost dependent de droguri, alcool și femei. Acesta încearcă să își spele păcatele și să o ia de la capăt cu o echipă nouă, într-un restaurant nou, dar nu îi va fi prea ușor, pentru că abuzurile din trecut i-au făcut o reputație cel puțin proastă. Talentul în bucătărie îl ajută, însă, să facă față noilor provocări, mai ales că o are alături și pe Helene, un chef talentat care îi face concurență, interpretată cu talent de Sienna Miller. V-am mai spus că o ador?

Atracția dintre Adam și Helene este foarte bine pusă în scenă și reprezintă unul dintre argumentele care îl ajută pe chef să își urmeze noua cale. Mi-a plăcut că nu au romanțat prea tare povestea și nu au insistat excesiv pe această parte și nici măcar nu sunt scene de sex, vă vine să credeți?

Deși rolul din Burnt este unul mai dramatic decât cele cu care ne-a obișnuit până acum Bradley Cooper, actorul îl interpretează onorabil. Cât despre his good looks, pesemne rolul i-a cerut să ia puțin în greutate, fapt care se observă destul de tare sau pur și simplu vârsta își spune cuvântul.

Filmul este ușor de urmărit și este presărat de scene haioase dar și de momente emoționante, care îți lasă un gol în stomac neștiind la ce să te aștepți din partea impulsivului Adam. Dacă nici voi nu vă uitați la ”Masterșefi” nu aveți de unde să știți că bucătăria unui restaurant este un mediu de lucru nu doar plin de adrenalină ci și de violență pe alocuri.

După cum vă spuneam și eu, nu suntem perfecți, greșim, e natural, dar putem învăța din aceste greșeli și trebuie să ne ridicăm cu orice preț atunci când suntem la pământ. Cu alte cuvinte, vă recomand să urmăriți Burnt cu încredere, că sunteți ori ba gurmanzi sau poficioși sau bucătari chinuiți de talent. Este un film inspirațional, care ne învață cu umor și câteva farfurii sparte că oricine merită o șansă nouă.

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.