Povestea costumelor din filmul Alice în Țara Oglinzilor

Posted on

Vineri, 27 mai, va fi lansat în România filmul Alice în Țara Oglinzilor, o nouă producție Disney care aduce la viață aventurile unui personaj drag din copilărie.

Nu o să vă mint, savurez basmele cu o la fel de mare pasiune ca în copilărie, doar că imaginația mea și-a cam scurtat aripile. Nu mult, dar suficient cât să am nevoie de filme fantastice precum Alice în Țara Oglinzilor pentru o călătorie fabuloasă într-un alt univers. Chiar de curând am reușit să mă uit și eu puțin la filmul Zootopia, care m-a destins și mi-a provocat imaginația, compromisă acum în mare parte de rutină.

Am stat la o șuetă despre film cu alți câțiva bloggeri și cu Irina Markovits, la Atelierul Florens, un spațiu cum nu se poate mai potrivit pentru o asemenea discuție, la invitația generoasă a fetelor de la RanEvents Comm. Pentru eveniment, am fost provocate să purtăm o ținută tematică, iar eu mi-am pus la bătaie părul arămiu, cu mult volum de la umezeala din aer, similar cu cel al Pălărierului. Nu-i așa că semănăm?

alice in tara oglinzilor atelier

Pe lângă faptul că nici intriga nu mi-e cunoscută, pentru că nu îi cunosc aventurile lui Alice din Țara Oglinzilor, un alt aspect care ne încântă pe noi, femeile, sunt costumele, despre care vreau să discutăm puțin astăzi. Deși sunt genul care urmărește filmele și savurează experiența în sine, uneori îmi place să intru în detalii și să aflu cât de multe se poate despre ce înseamnă regia, procesul de producție, inovațiile tehnice dar și despre semnificația costumelor.

Designerul costumelor din Alice în Țara Minunilor este Coleen Atwood, cea care a câștigat în 2010, pentru Alice în Țara Minunilor, premiul Oscar, ceea ce ne ridică foarte tare așteptările. O parte dintre costume au fost deja prezentate publicului în cadrul unei expoziții, D23 Fan Expo. prajituri candy bar alice in tara oglinzilor

Costumul purtat de Alice este inspirat de cultura asiatică și simbolizează călătoriile pline de aventuri pe care le-a întreprins prin lume. Acesta poartă o tunică violet, peste care poartă un pieptar cu aplicații ce amintesc de penele unui păun și broderii cu simboluri chinezești. Pentru că este o eroină veritabilă, Alice poartă o pereche de pantaloni care îi oferă liberate de mișcare, similari pantalonilor culottes, în nuanțe de verde și cafeniu.

Un alt costum pe care îl poartă eroina noastră este mai apropiat de moda europeană. Alice poartă o vestă-redingotă din stofă bleumarin, o bluză vaporoasă din voal delicat roz și pantaloni-șalvari, de inspirație orientală.

Pălărierul nebun, unul dintre cele mai îndrăgite personaje din film, nu este la fel de norocos să îmbrace haine noi, ci își păstrează costumația din primul film. Singura diferență constă în faptul că după un timp apare uzat și ponosit, semn al transformării emoționale prin care trece personajul.

Regina Albă își păstrează rochia în stil edwardian și ținuta alb imaculat cu accente punk.

Transformarea prin care trece Helena Bonham Carter pentru rolul Reginei Roșii este probabil cea mai spectaculoasă. Aceasta trebuie să poarte o perucă ce cântărește în jur de 3 kilograme, iar ținuta ei este insirată de moda rochiilor cu gulere înalte elisabetane.

Mâine văd și filmul, abia aștept să vă povestesc mai multe despre el! Până atunci vă las să urmăriți și trailerul, mai jos.

P.S. I totally look like the mad hatter, don’t I?

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.