Impresii de la X-Men: Apocalypse

Posted on

Recunosc, Căpitanul America a fost un film foarte bun, iar o mare parte din succes i se datorează umorului și carismei Omului de Oțel, dar tot mai tare m-a încântat lansarea ultimului film X-Men.

După un film foarte reușit în 2014, Days of Future Past, mutanții mei favoriți s-au întors într-o formulă nouă, cu un inamic și mai periculos, care amenință viitorul întregii planete. Wolverine a avut doar o apariție fugitivă de data aceasta, din păcate, dar m-am bucurat să îi văd pe Raven, Magneto și mai ales pe Jean Grey, interperetată de Sophie Turner.

Apoclypse este un inamic periculos deoarece este primul mutant de pe Pământ, iar de-a lungul timpului acesta a schimbat numeroase corpuri, ale căror puteri le-a preluat. Acesta a adunat în jurul lui 4 alți mutanți, ale căror puteri le-a maximizat: Magneto, Angel, Psylocke și Storm, supranumiți și cei 4 cavaleri ai apocalipsei.

În gașca de ”mutanți buni” s-au adunat în jurul lui Charles Xavier: Raven, Beast, Quicksilver, Jean Grey, Cyclops și Nightcrawler, asistați de Moira MacTaggert, un agent CIA și fosta iubită a profesorului. Deși Xavier încearcă să urmeze o cale pacifistă, să îi învețe pe studenți să își stăpânească puterile și să le pună în slujba binelui, el mai degrabă alege să închidă ochii la realitatea din afara Academiei lui.

jennifer-lawrence-image-x-men-apocalypse.jpg

„Chiar dacă nu e război, nici pace nu este” îi spune Mystique când vine să îi ceară ajutorul, iar cuvintele i se adeveresc mai grav decât s-ar fi așteptat. Pe lângă faptul că îl pierd pe Magneto în favoarea noului inamic, Academia este distrusă și sunt răpiți de un grup militar secret, care vrea să facă experimente pe ei.

În acest film este deslușit și misterul cheliei lui Xavier și nu l-a scalpat Apocalypse, cum ați putea crede, dar din cauza lui și-a pierdut frumusețea de păr. Confruntarea finală aduce față în față cele 2 grupuri de mutanți într-o luptă cu un final aparent stabilit – apocalipsa. Norocul băieților buni e că ”ciudata” de Jean ascunde o forță mai puternică decât pare și îi ajută să încline balanța în favoarea lor.

Mi-a părut rău că nu am avut ocazia să îl vedem mai mult pe Wolverine, este unul dintre mutanții mei favoriți și este cel puțin la fel de carismatic precum Iron Man. Nu doar personajul lui Jean, ci și actrița mi-au făcut o impresie bună, un super-erou femeie cu rol decisiv în bătălia finală și roșcată, ca și mine. Un alt personaj pe care m-am bucurat să îl văd în film este Storm, chiar dacă este de partea lui Apocalypse, știm cu toții că ajunge să facă parte din echipa profesorului mai tarziu.

x-men-apocalypse.png

Nu știam cine îl interpretează pe Apocalypse și nici nu l-am recunoscut după trăsături, însă am avut o surpriză să aflu că este vorba despre Oscar Isaac, care se bucură de un real succes cu roluri în filme ca Ex Machina și Star Wars. Păcat că a purtat un costum atât de urât, el e un tip foarte carismatic.

Filmul este foarte reușit, îmi place cum prezintă fiecare personaj în parte și ne dă ocazia să le cunoaștem pe toate și să le aflăm motivația pentru alegerile pe care le fac. În film sunt 3 scene importante de luptă, suficiente cât să ne crească nivelul adrenalinei și să nu ne bulverseze, așa cum au tendința să o facă în ultima vreme marile filme. Da, ne plac răsturnările de situații, dar uneori parcă nu pot ține pasul cu tot ce se întâmplă.

Iată și trailerul filmului, deși sunt sigură că și pe voi vă încântă această lansare și că veți merge să îl vedeți fără să stați pe gânduri la cinema, 3D.

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.