Room, un film ca un coșmar

Posted on

Proastă inspirație am avut aseară, la 12.00, să îmi pun filmul „Room” ca să adorm mai repede. S-a întâmplat exact opusul, am adormit târziu și am visat urât.

Pe lângă Globul de Aur obținut de Brie Larson pentru rolulul lui Ma, filmul a fost nominalizat și la categoria Cel mai bun scenariu, la care aș adăuga eu „de coșmar”. Da, filmele ne prezintă de cele mai multe ori situații excepționale, negative, dar cel mai trist este atunci când știi că sunt inspirate de fapte reale.

„Room” este povestea unui băiețel de 5 ani care s-a născut și a crescut într-o magazie securizată, alături de mama sa, prizonieri. Jack este un băiat aparent normal, foarte isteț și bine educat, dar întregul său univers se limitează la camera în care trăiește de când se știe, denumită sugestiv „Room”. Ceea ce vedeau la televizor: cerul, plantele, animalele, ceilalți oameni, totul era magic, exista doar în televizor. Doar el și mama sa existau în realitate… și bătrânul Nick, care venea la Ma în fiecare seară, după ce se culca Jack.

Ma, interpretată de Brie Larson, care a primit pentru acest rolul primul Glob de Aur, a fost răpită de pe stradă în urmă cu 7 ani, iar de 5 ani îl avea și pe micuțul Jack. Cei doi aveau o rutină zilnică bine stabilită, ca o viață normală, cu excepția că singurul lor contact cu exteriorul era chiar cel care îi ține captivi și de care depindeau pentru toate cele necesare vieții.

Micuțul Jack este cel care îi oferă în acest timp lui Ma puterea de a trăi și de a lupta și tot el este cel care ajută la eliberarea lor. Cu toate astea, ei rămân în continuare captivi, pentru că traumele psihologice suferite îi împiedică să se adapteze la ceea ce îi aștepta afară.

Brie impresionează prin autenticitatea trăirilor, luptă pentru puiul ei asemeni unei leoaice, pe când Jacob Trembley este fermecător în rolul lui Jack, un micuț explorator inocent și curios.

Vi-l recomand cu drag, dacă vă știți mai stăpâni pe trăirile voastre, altfel o să dați multă apă la șoricei. Din fericire, scenele sunt destul de cenzurate, dar situația în sine este una greu de imaginat și de digerat, pentru ni se poate întâmpla și nouă și pentru că am citit în presă despre cazuri similare.

Iată și trailerul mai jos.

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.