#românEȘTI, proiectul meu de suflet

Posted on

Acest blog trebuia să se numească inițial ceva de genul „fluturi în stomac” dar pentru că nu mă încânta ideea de a avea un nume care să conțină denumiri de organe, am mers pe varianta mai digerabilă – sper eu – de zână. Care trebuia să fie cumva și am zis eu că e și boemă.

După o experiență de mai bine de un an de scris pe blog, am zis să iau lucrurile mai în serios, să termin cu joaca și să fac ceva care să îmi ofere sentimentul acela de mai sus, pe care voiam să îl pun în titlu. Vreau să împărtășesc cu voi și să nu uit nici eu în acest fel cele mai intense și pasionale experiențe, cu oameni, produse, branduri și orice își mai face loc în povestea mea de acasă, din România.

Cea mai mare satisfacție o simt atunci când descopăr oameni pasionali, cu idei îndrăznețe, care dau naștere unor concepte atât de simple și impresionante că-ți stă mintea-n loc. Sunt o mulțime de astfel de oameni, chiar în jurul nostru și am ales să îi promovez în noua categorie de pe blogul meu, #românEȘTI, denumită foarte sugestiv zic eu pentru conținutul ei.

Care sunt mai exact criteriile de „eligibilitate” pentru a fi prezent în această categorie?

  • produs în România. Îmi doresc să sprijinim într-un efort conștient și asumat valorile artistice, tradițiile și produsele locale, pentru a-i susține pe artiștii și pe producătorii din România, că sunt mici sau mari.
  • concept inedit, nu neapărat original. Nu poți să inventezi din nou roata, dar poți să-i dai o altă utilizare, practică sau ca o formă de exprimare artistică.
  • sunt apreciate și inițiativele locale de a „salva” obiectele care și-au trăit deja prima viață și care le oferă o nouă folosire: magazine de produse vintage, outleturi sau second hand.

Pe măsură ce voi descoperi inițiative, oameni, locuri și produse #românEȘTI demne de atenția voastră voi mai lucra și eu la propriul concept. Momentan atât am avut eu de spus, acum voi lăsa să vorbească despre mine selecția mea eclectică de producători de fluturi în stomac.

p.s. aștept cu nerăbdare și încântare și sugestiile voastre. Mă bazez pe recomandări pertinente!

Pardesiu Mathilde

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.