Cold pressed juicery – sănătate, experiență și responsabilitate într-un suc românesc

Posted on

Ar fi o tâmpenie să recomand un suc doar pentru că este românesc, dar cele de la Cold Pressed Juicery conțin ce este mai bun din fructele și legumele acestei țări, prin metoda lor de preparare – la rece.

cold pressed juiceryÎn mod normal v-aș recomanda să nu vă luați după ce spune una ca mine, dar acum scriu în cunoștință de cauză. Dacă sucurile naturale însemnau pentru mine câteva fructe și legume mărunțite în blender și consumate sub formă de terci cu diverse semințe, am aflat rapid că nu asta e calea către o stare de bine și m-am oprit înainte să-i fac organismului mai mult rău.cold pressed juicery 5

Între timp nu am învățat să-mi prepar sucuri în formulele corecte, dar nici încredere în rafturile cu sucuri în culori țipătoare și ambalaje haioase nu prea am. Cu toate astea, zilele trecute am avut oportunitatea de a o cunoaște pe Amra Makarevic, o femeie cu o poveste interesantă și cu o naturalețe, deschidere și determinare care m-au determinat să am încredere în brandul de sucuri pe care l-a lansat anul trecut.

Amra este de origine bosniacă, dar înainte de a se stabili în România, ea a locuit o vreme îndelungată în Australia, unde a cunoscut pentru prima oară beneficiile sucurilor raw, după care s-a întors în Europa, la Londra. Acolo l-a cunoscut pe soțul său, român, alături de care s-a stabilit definitiv în România în urmă cu 7 ani.cold pressed juicery 4

Cold Pressed Juicery s-a născut ca o nevoie personală și apoi s-a dezvoltat ca business în momentul în care s-a constat că oferta pe piața sucurilor presate la rece este prea slabă pentru bogăția naturală a acestei țări, dar și pentru nevoile din ce în ce mai bine conturate ale consumatorilor.

Cu ce se diferențiază sucurile presate la rece de celelalte sucuri naturale?

  • sucurile sunt obținute prin presarea mecanică a fructelor și legumelor deja mărunțite, iar cantitatea de minerale și vitamine este astfel mai mare decât cea obținută prin alte metode;
  • procesul de presare la rece înseamnă că nu se degajă căldură și procesul de oxidare se păstrează la minimum;
  • savoarea sucului obținut este foarte apropiată de cea a ingredientelor naturale;
  • 500 ml de suc sunt obținuți din 1 kg de fructe și legume certificate ecologic sau alese din surse sigure;
  • termenul de valabilitate al sucurilor este de 72 de ore, la rece, deoarece sucurile nu sunt pasteurizate;
  • sucurile CPJ NU CONȚIN NIMIC ÎN PLUS!
  • cold pressed juicery 6

Cât despre rețetele sucurilor pe care le poți găsi în oferta Cold Pressed Juicery, acestea sunt dezvoltate în colaborare cu un nutriționist din Australia și unul din România, pentru a putea alege cele mai bune combinații și pentru a răspunde cât mai bine nevoilor locale.

Ceea ce apreciez eu foarte tare este efortul Amrei de a folosi în proporție cât mai mare ingrediente locale. Evident, citricele și alte ingrediente care nu pot fi produse în România sunt importante, dar sunt bucuroasă că are în vedere toate aspectele consolidării unui brand prietenos cu mediul. Ba chiar, aceasta se gândește serios să dezvolte și o fermă în curând, care să rezolve problema stocurilor și a calității ingredientelor.

Sucurile pot fi integrate în dieta zilnică sau pot face parte din dieta ta de detoxifiere. Eu voi încerca o dietă pentru nivelul începător, dar mă gândesc cu groază cum să fac să mă pregătesc, pentru că trebuie să elimin treptat nu doar pâinea și zahărul, ci mai ales cafeaua și ceaiurile, dar sunt super determinată să fac și acest pas pentru o versiune mai bună a mea. Voi ține un jurnal în fiecare zi, pentru a vă ține la curent. Până atunci, să trecem cu bine peste mesele de Paște din familie.cold pressed juicery 2

Sucurile Cold Pressed Juicery se găsesc momentan în 5 puncte din București, dar rețeaua de distribuție se va mări în curând. În plus, poți comanda sucurile de pe site, fie că e vorba de un cleanse ori de porția zilnică de sănătate. Eu mă gândeam deja să îmi ”convertesc” colegii de la birou, pentru că e o comandă minimă de 4 sucuri și transportul este gratuit.

Mă bucur să includ încă un brand românesc în categoria #românEȘTI, chiar dacă owner-ul este o bosniacă, iar numele este unul englezesc. Produsul este unul minunat, iar beneficiile lui sunt pe măsură.

Foto Mihnea Ratte

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.