Rochia de zeiță greacă

Posted on

Pun pariu și că voi ați simțit cândva această atracție inexplicabilă față de o piesă vestimentară, pe care ați purta-o zilnic, fără excepție, cu la fel de mare ușurință.

Mi se întâmplă uneori să descopăr haine în care mă simt goală și îmbrăcată în același timp, ca într-o ținută de gală, dar una pe care aș purta-o în fiecare zi fără să fie prea mult sau incomodă. După pantalonii culottes de culoarea caramelului, pe care am reușit să îi distrug – aproape am plâns în seara aceea de tristețe – mi-am alinat dorul cu o rochie maxi care mă face să mă simt o zeiță grecească.

Nu e nimic desuet ori superficial în a te îndrăgosti de un pulovăr pe care să îl porți apoi aproape zilnic, mai ales dacă ai o conformație diferită de tiparele pe care se croiesc hainele în ziua de astăzi. De parcă am fi cu toate top modele, iar eu singura excepție, așa mă simt de cele mai multe ori când intru în cabina de probă cu rochia aia super cute pe care abia mi-am făcut curaj să o probez. Uneori nici nu mă obosesc să o mai trag pe mine, la vârsta asta știu deja ce-mi vine și ce nu.

Pe cât de mult susțin și ador hainele create de designerii români, nu am pățit niciodată să mi se potrivească o piesă ca turnată, pentru că sunt create de obicei pe un tipar de amazoană. Pe la târgurile de design românesc la care merg în mod regulat îmi găsesc arareori ceva pe măsura mea, așadar nu pot decât să mă îndrăgostesc de piesele care-mi vin ca turnate și a căror design reflectă personalitatea sau starea mea de spirit dintr-o anumită perioadă.

Dar să ne întoarcem la rochia mea de zeiță grecească, pe care nu am îndrăznit să o iau la probă, deși sunt super fan dungi și volane și a combinației de culori și a tot ce reprezintă aceasta. Noroc că nu eram singură în magazinul BSB, ba chiar am fost toate curajoase în acea zi și pot să spun cu încredere că acea prietenă de care avem nevoie uneori să ne tempereze la shopping, ei bine, ar trebui să fie înlocuită cu aceea care ne îndemnă să fim mai curajoase în alegerile noastre!

Unele haine sunt mai mult decât bucăți de material, uneori prind viață atunci când persoana pentru care a fost creat design-ul găsește ținuta creată pentru ea de către un necunoscut în biroul său, după zeci și zeci de schițe. Cel puțin așa mă simt eu în rochia cu dungi și volane de la BSB.

Care este piesa aceea care vă îmbie și pe voi să o purtați oricum, oricând, oriunde?DSC_1305,DSC_1299,DSC_1319,DSC_1403,DSC_1377,DSC_1475

Foto & edit: Cristina Băluță

Rochii: BSB România

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.