Primele lucruri pe care le-am făcut când m-am întors acasă

Posted on

Pe cât de neprevăzută a fost mutarea în Sicilia, pe atât de neprevăzută a fost și reîntoarcerea acasă. Mi-am luat concediu pe termen nedeterminat și un bilet one way catre București.

Până o să mă hătărăsc dacă rămân sau mă întorc, am început să tai cele mai importante lucruri de pe to do list, pe care le împărtășesc cu voi. Chiar, care ar fi primul lucru pe care l-ai fi făcut tu după 8 luni de absență de acasă?

 1. Mi-am dat întâlnire cu my bff. Convorbirile la telefon când ești la mii de kilometri distanță sunt benefice, dar  nu pot substitui o discuție față în față, îmbrățișările sau ghionturile după ceafă, după caz. De fapt, după ce mi-am întâlnit prietena și mi-am vărsat ofurile, mi-am contactat o altă serie de prieteni dragi cu care mi-am fixat întâlniri în următoarea perioadă. Deci momentan agenda mea este încărcată de chestii faine.
 2. Am băut un flat white absolut de-li-cios de la Milu Cafe, sursa mea de bună-dispoziție și de cafea de specialitate. Să vă spun un secret, acum că nu pot fi trasă la răspundere de prietenii mei italieni, care au un orgoliu nejustificat de mare. Toată perioada asta cât am fost plecată am băut acasă exclusiv cafea trimisă din România, de la sursă.
 3. Am mâncat o ciorbă. Sunt genul de fată pe care o impresionezi la restaurant cu o ciorbă, este unicul preparat pe care mi-l comand mereu, căci mie nu îmi iese să îl pregătesc acasă. Și nu orice ciorbă, ci pe fundal de Metallica, căci eram la un restaurant lângă Arena Națională și aveau loc repetițiile pentru concertul de a doua zi.
 4. Am fugit acasă, la mama. Era primul lucru pe care mi-am dorit să îl fac de cum am aterizat, dar cum nu m-am organizat suficient de bine, am amânat pe a doua zi. Oricum, aveam prea multe de povestit cu prietena mea, cu care chiar nu am apucat să mai discut așa, de la inimă la inimă de prea mult timp. Wow, câtă iubire și înțelegere poate avea o mamă pentru fiica ei rebelă. Reperul meu de moralitate, singura persoană care îmi dorește binele necondiționat, m-a primit ca întotdeauna cu brațele deschise.
 5.   Am reînceput să citesc. Poate părea banal faptul, dar este o realizare după ”seceta” din ultima vreme. În plus, în afară de a asculta greierii și câinii, noapte nu ai prea multe lucruri de făcut la țară. :))
 6. Am redus zgomotul de fundal. Mi-am dezactivat conturile de social media pentru puțin timp, am început să mai închid internetul pe telefon sau pur și simplu să nu îl mai iau cu mine peste tot, ca să fiu mai prezentă și să nu îmi mai blochez gândurile sau sentimentele. Spre exemplu, ideea asta – stupidă – de articol mi-a venit în timp ce alergam de dimineață, fără să ascult muzică. Mă gândeam pur și simplu ce alte chestii vreau să mai tai de pe listă acum, că sunt aici.
 7. Am alergat 4 ture de stadion la Arena Națională. În afara stadionului, evident. Acolo unde acum câteva nopți a cântat Metallica. Alergatul face bine și la fund și la moral, le ridică pe ambele, vi-l recomand, chiar și așa, de fun!
 8. Am început un jurnal într-o agendă roșie cerșită de la prietena mea. E cea mai nasoală variantă, are paginile înguste și randurile și mai și, dar dorința mea de a scrie și a scrie și a scrie este mai puternică, yay! Aveam atâtea gânduri care mi se loveau în minte, cele mai multe contradictorii, unele stupide, altele rușinoase care trebuiau așternute pe hârtie, că nu mai contează altceva. Spre exemplu, mă măcinau o serie de lucruri pe care nu am apucat să le fac și după ce le-am scris pe hârtie, am simțit o mare ușurare. Lista asta ar putea deveni o serie de obiective sau pur și simplu poate fi o modalitate de exorcisare a demonilor care nu îți dau noaptea pace, deci v-o recomand și vouă. Mai multe lecții faine despre scris puteți lua de la prietena mea, Alexandra, care a scris o carte pe tema asta, Write your way to happyness.
 9. Am plătit accesul să văd un documentar creat de băieții de la Yes Teory, pe care i-am descoperit când am ajuns prima oară în Sicilia și al căror conținut l-am consumat integral într-un timp extrem de scurt. Mai mult de latura emoțională și inspirațională, deși este creat în colaborare cu cei mai cei creatori de conținut de la momentul actual, documentarul nu m-a impresionat, dar mă bucur că am putut să contribui și eu la cauza lor și mai ales mă bucur de fiecare dată când urmăresc o provocare nouă, lansată de ei.
 10. Mi-am planificat o ieșire la munte, cu mama. Ea are nevoie de o baie de mulțime, eu de o plimbare la munte, așadar m-am pus pe treabă și am făcut rezervarea! Brașov, here we come!
 11. Mi-am luat bilet la un concert cu Corina Sîrghi și Taraful Jean Americanul. Un concert la care voiam să ajung dinainte să plec, tânjesc de mult să ascult țambalul și melodii de genul ăsta, un fel de jazz autohton. Ei bine, nu mi-ar fi displăcut să ajung și la un concert de-al lui Tash Sultana, dar anul ăsta nu mai vine în Europa.
 12. Mi-am updatat CV-ul și acum îmi rămâne doar să îl și trimit pe undeva. Acesta este pasul cel mai dificil, căci atunci când nu îți răspunde nimeni scade și optimismul mult sub nivelul mării, dar altfel cum să fac lucrurile să se întâmple? August este cea mai proastă lună pentru a-ți găsi noi colaborări, mai ales când ai ieșit din joc de ceva vreme, dar sunt convinsă că dacă nu se prezintă, o să creez eu oportunitățile de care am nevoie.
 13. Mi-am schimbat imaginea de fundal pe telefon, v-o las și vouă, poate vă inspiră în vre-un fel 🙂

 

View this post on Instagram

 

“As long as you look for someone else to validate who you are by seeking their approval, you are setting yourself up for disaster. You have to be whole and complete in yourself. No one can give you that. You have to know who you are – what others say is irrelevant.” ~ Nic Sheff ✨ Another version of my “I am enough” drawing. This was a commissioned tattoo piece for the lovely Anna – please don’t use it as a tattoo flash! ✨ #brokenisntbad #iamenough #selflove #selfcare #selfworth #selfconfidence #enough #tattooart #blacktattoo #tattooflash #tattoodesign #tattooidea #blackwork #blackart #blackink #quotestoliveby #quoteoftheday #wordporn #wordsofwisdom #wordstoliveby #loveyourself #acceptance #positivequotes #positivethoughts #commission

A post shared by art and quotes (@broken_isnt_bad) on


Voi ce noutăți aveți? Ce am ratat sau ce ar trebui să fac în continuare ca să mă bucur de sosirea acasă, că este temporară sau permanentă?

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.