Prima mea experiență cu Airbnb la Cluj

Posted on

Primăvara asta am ajuns pentru a treia oară la Cluj și pot să spun fără urmă de îndoială că a fost și cea mai plăcută experiență, la care a contribuit din plin și cazarea grozavă pe care am găsit-o prin Airbnb.

Prima oară când am ajuns la Cluj am stat doar o noapte, la o vilă simpatică, iar a doua oară am stat 4 nopți într-o cameră de cămin, pe perioada festivalului Untold. Fiecare experiență a fost interesantă, dar a treia a fost desăvârșită datorită cazării care ne-a depășit amândurora așteptările. Suntem amândoi pasionați de clădirile cu istorie, de aceea am fost încântați să experimentăm cum ar fi să locuim măcar pentru câteva zile într-un astfel de apartament.

De ce am ales airbnb

Ne-am hotărât să mergem la Cluj cu doar 3 zile înainte de data plecării, deci eram aproape convinsă că ne vom alege cu o cameră banală de pensiune, la un preț mai mare decât am fi fost dispuși să plătim. Până la urmă, nu urma să ne mutăm definitiv acolo, deci nu eram dispuși să cheltuim prea mult.

Ca să scutesc niște timp, am cerut sugestii de cazare pe Facebook și am primit câteva opțiuni extraordinare care fie nu mai erau disponibile, fie aveau prețuri exorbitante. Cea mai populară sugestie a fost Airbnb și deși la prima vedere nu aveam prea multe opțiuni atractive – am răsfoit multe pagini să ajung la cele câteva opțiuni demne de luat în considerare – am reușit să ne găsim un apartament senzațional.

Site-ul este foarte intuitiv, deci ușor de navigat și ai la dispoziție filtre de căutare utile, dar nu am simțit că am neapărat parte de o experiență prea diferită de site-urile obișnuite. Câte apartamente de lux și camere comuniste am vizionat până la norocosul care ne-a găzduit, nici nu vreau să-mi amintesc!

Cum a fost cazarea

Apartamentul Metropolitan Suite este situat la 5-10 minute de centrul orașului și la o distanță de mers pe jos de cele mai importante obiective: parcul central, grădina botanică, muzeul etnografic, restaurante și orice altceva ai avea nevoie. Apartamentul este renovat și amenajat într-o clădire veche și este compus dintr-un living cu bucătărie deschisă și un dormitor suspendat în holul de la intrare, deasupra băii. Poate nu sună așa glam, dar vă garantez că este mai ingenios față de cum mi-am imaginat chiar și eu. Dacă vreți să vedeți mai multe poze, aruncați un ochi pe profilul de pe Airbnb.

Noi am fost cu treabă la Cluj, de aceea am fost luni acolo, iar orașul a fost extrem de primitor și plin de viață. Ne-am plimbat pe jos și l-am descoperit firesc, doar localurile în care am mâncat le-am ales în urma documentărilor și vă pot lăsa o listă și vouă: Camino, în centrul vechi, Casa Boemă, Livada, Mint Bistro, Joben Bistro și lista continuă cu o mulțime de opțiuni atractive, pe care nu am apucat nici eu să le explorez.

Mai folosim!

Dacă aveți în plan să vizitați Clujul nu ezitați să vă căutați cazare prin Airbnb, aveți parte de un raport preț-calitate excelent. Aștept cu interes impresiile voastre despre acest serviciu și vă invit să descoperiți mai jos două ținute pe care le-am pozat chiar în apartamentul în care am stat.

1 Comments

  1. Cele mai spectaculoase cazări în care am stat în România – ZÂNA BOEMĂ says:

    […] Citește și Prima mea experiență cu Airbnb la Cluj […]

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.