Paltonul gri, esențial în garderoba de toamnă

Posted on

 

Când vine vorba despre garderobă, una dintre cele mai mari investiții o reprezintă paltonul. Iată, mai jos, cum să faci o investiție inteligentă atât financiar cât și stilistic!

Paltoanele costă mult, ocupă mult spațiu în garderobă și trebuie să se potrivească cu ținutele de zi cu zi. Nu-i ușor să faci o alegere bună, mai ales să găsești un palton dintr-un material de calitate, de aceea e bine să mizezi întotdeauna pe croieli minimaliste și culori neutre în căutarea ta, ca atunci când îl găsești – în sfârșit! – să îl poți purta cu drag cât mai mult timp.

Trendurile vin și pleacă, dar paltoanele rămân în garderobă și sunt la fel de purtabile, an după an. Spre exemplu, sezonul acesta se poartă din nou gecile din fâș, cunoscute în limbaj popular și ca ”pufoaice” sau puffa, în care o să le vezi înfofolite pe toate fashionistele în curând.

Este un trend util, pufoaicele astea sunt tare călduroase, dar ușor ridicole în varianta lor supradimensionată. Ce te faci cu ea peste 2 sezoane, când o să îți ocupe locul în șifonier și nu o să o mai poți purta, pentru că nu mai este la modă? Paltonul va putea fi purtat și sezoanele următoare, mai ales dacă este dintr-un material bun și arată la fel de bine în ciuda condițiilor la care a fost expus.

Nu înțeleg de ce încă mai alegem haine de culoare închisă, negre chiar, bazându-ne strict pe ideea că se murdăresc mai greu. Desigur, așa se întâmplă, dar nu e ca și cum purtăm paltonul la fabrică sau la o un joc de fotbal, să se păteze cu adevărat. Din fericire au apărut mai multe opțiuni de culori deschise în magazine: roz pastel, bleu, bej și gri și chiar și în garderoba celor din jurul meu.

Dacă mai ai vreun dubiu că un palton minimalist, gri, este alegerea perfectă pentru garderoba ta, uite 3 exemple care te vor convinge.

The Nerd

În zilele în care vrei doar să te simți confortabil și să nu te gândești prea mult la ținuta ta, pune-ți o bluză, o pereche de jeans, teneși, câteva cărți într-un rucsac colorat și ia-o la pas prin oraș. Toamna pictează în culori superbe străzile, va fi o adevărată plăcere să mergi pe jos până la o cafenea la care să îți dai întâlnire cu o prietenă veche.

Nerdy look for the autumn

Minimalist look

O ținută simplă, dar de efect atât la birou, cât și la un eveniment business. Nu trebuie să fii mereu pe tocuri sau în rochie, poți avea un look impunător dar cool în același timp într-o pereche de pantaloni tip culottes și o cămașă asimetrică, la care adaugi un palton gri din lână.
Minimalist look grey coat

Cool fashionista

Cine ar crezut că o ținută de toamnă poate fi atât de sexy? Pune-ți o rochie tricotată fără mâneci, o pereche de ghete peste genunchi, un ham din piele, o șepcuță și paltonul călduros și gata, ai obținut un boost instant de sex-appeal.
The Fashionista grey coat

 

Modelul de palton folosit de mine în cele 3 colaje este de la Giorgal, un brand românesc din Pitești, ale cărui creații le găsiți online pe site-ul noi9.ro.

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.