Hoți de geniu, hoți de râsete

Posted on

 

Trebuie să vă spun că sunt mare fan Saturday Night Live și nu pot fi obiectivă atunci când vine vorba despre filmul Hoți de geniu, în care s-a reunit o gașcă foarte mișto de la SNL.

Ca să fiu sinceră, în momentul în care am văzut afișul am oftat de plăcere, știam ce urmează – o comedie tâmpită la care o să râd de o să mă prăpădesc. Ei bine, eu una m-am distrat, sala însă nu a fost la fel de încântată ca și mine, pentru că nu oricine gustă tipul acesta de umor.

Masterminds / Hoți de geniu este un film inspirat de un caz real – cel mai mare jaf din SUA, comis de un agent de pază ”îmbrobodit” de gagica pe care o iubea în secret. Pe cât de prostănac și de tăntălău este personajul lui Zach Galifianakis, David, acestare ușește să o pună de un jaf perfect.

Gagica, interpretată de una dintre actrițele mele favorite de comedie, Kristen Wiig, nu îl place cu adevărat pe David și îl păcălește să plece în Mexic până se linișteasc apele acasă, cu promisiunea că îi vor păstra partea lui din bani în siguranță. Cine ar pune botul la așa ceva, te întrebi? Eroul nostru, un idiot amorezat, evident. Unde mai pui că mastermind-ul din spatele acestui plan meschin, Steve, interpretat de Owen Wilson, trimite și un ucigaș pe urmele lui?

Fiecare personaj din film este mai grotesc și mai amuzant decât celălalt. Maestra personajelor dubioase, Kate McKinnon, o interpretează pe logodnica lui David, iar Leslie Jones pe care am văzut-o și în Ghostbusthers de curând, interpretează rolul unui detectiv fioros. O mențiune specială merită Jason Sudeikis, în rolul criminalului, un alt ciudat care ajunge să îl ucidă cu… iubire pe cel pe care îl urmărește.

Acțiunea are loc în anii 90 și filmul este plin de clișee ale acelor ani, iar pesonajele sunt grotesști și amuzante, după cum scriam și mai sus. Vă recomand să mergeți să vedeți filmul dacă vă place umorul de tip Saturday  Night Live și aveți nevoie de o seară în care să uitați de griji. Eu una am râs de mi-a rămas nachos-ul în gât!

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.