Omul furnică și viespea

Posted on

Cel mai nou film Marvel este un mix perfect de umor, super-eroi și stereotipuri. L-am văzut cu nepoata la IMAX, ceea ce vă doresc și vouă, pentru experiența completă.

Nu pot să spun că Omul Furnică este neapărat un personaj memorabil, dar filmul a fost super distractiv pentru o ieșire la cinematograf. Este genul de film pentru familie, care te ține în priză, cu multe răsturnări de situație haioase. Ce mi-a plăcut în mod special au fost elementele de empowerment pentru femei cum ar fi titlul și afișul, care pun pe picior de egalitate pe eroii din film dar și modul în care a fost construit personajul puștoaicei – fiica lui Scott / Omul Furnică. Puștoaica joacă fotbal, îți dorește să fie partenera tatălui său, deci super erou și este cea care îl susține pe tatăl său, nicidecum the damsel in distress.

Filmul reia viața Omului Furnică – Scott Lang – după ce s-a întors din aventura cu Căpitanul America. Scott este arestat la domiciliu, cu doar câteva zile rămase din sentință, când Hope Van Dyne îl răpește pentru a o ajuta să-și salveze mama blocată în tărâmul Cuantic. În ciuda resentimentelor dintre ei – Scott a furat costumul de micșorare pentru a  pleca în aventura cu Căpitanul – cei doi sunt obligați să lucreze împreună.

Personajul negativ vine din trecutul lui Hank Pym, o fantomă la propriu și la figurat. Ava este fiica unui fost coleg de-al cercetătorului ce a suferit o mutație în copilărie care îi provoacă dureri greu de îndurat. Soluția pentru situația ei pare a fi tehnologia pe care Hank a creat-o pentru a-și salva soția și pentru care intră în luptă și un contrabandist fără principii.

Finalul filmului reprezintă puntea de legătură cu evenientele din Avengers – Infinity War. Evident, scena de după generic este cea mai cool și recunosc că m-a dat pe spate. Abia aștept să văd continuarea!

Vă las să aflați singuri care-i treaba cu Fantoma, dacă vor reuși să o aducă pe mama lui Hope după 30 de ani în Tărâmul Cuantic și ce final șocant ne-au pregătit creatorii. Filmul este fain, mergeți să îl vedeți dacă aveți planuri de mers la cinema.

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.