#oazeurbane Distrikt 42 – back to the future

Posted on

 

Oazele urbane sunt locurile în care evadezi de oraș, în oraș. Sunt locurile cu personalitate, care te cuceresc fără drept de apel și la care te reîntorci întotdeauna cu plăcere.

Yum-stops-distrikt42-teoinpixeland-ro-8975

Ei bine, dacă mi-ar cere acum cineva o recomandare de pub în care să organizeze o ieșire în gașcă, Distrikt 42 va fi în fruntea listei de opțiuni, pentru că e nou deschis în oraș, are un concept unic și întrunește toate condițiile de distracție care îi vor satisface chiar și pe cei mai sceptici și mai mofturoși. Și ca să mă credeți pe cuvânt, o să vă povestesc mai jos de ce merită acest loc titulatura de oază urbană.

Concept original

Eu una nu mai știu alte localuri cu tematică steampunk în București, iar dacă mai sunt, cu siguranță nu se pot ridica la nivelul lui Distrikt 42, la a cărui amenajare a lucrat o echipă de aproximatov 10 decoratori. Dacă ai ceva sămânță de explorator, întreținută de operele lui Jules Verne sau H. G. Wells, cu siguranță vei aprecia și tu atenția cu care au fost alese și create toate decorațiunile, printre care o corabie și o bicicletă zburătoare, un jukebox autentic, barul cu aspect de mecanism de ceas, diversele sisteme de iluminare cu becuri edison, pistoalele, globurile pământești, coliviile, sistemele de țevi de cupru și multe, multe alte detalii ingenioase, care îți dau impresia că te afli într-un univers alternativ, într-un trecut din viitor.

Iar dacă nu faci deja parte din grupul pasionaților de sci-fi, ar trebui să știi că numărul 42 nu este vârsta cuiva sau numărul de la mașină al altcuiva, ori un număr ales random, pentru că deh, numerele adaugă puțin mister unei denumiri. Pe mine m-a lămurit Iulia, de la Yum Stops, care este proveniența numărului și m-am ales și cu o recomandare bună de film în același timp. În „Ghidul autostopistului prin Galaxie”, numărul 42 este semnificația vieții, a Universului și pentru tot ce există.

Yum-stops-distrikt42-teoinpixeland-ro-8911

Yum-stops-distrikt42-teoinpixeland-ro-8887

Yum-stops-distrikt42-teoinpixeland-ro-8847

Yum-stops-distrikt42-teoinpixeland-ro-8869

Yum-stops-distrikt42-teoinpixeland-ro-8965

Yum-stops-distrikt42-teoinpixeland-ro-8865

Yum-stops-distrikt42-teoinpixeland-ro-8932

Meniu bogat

Mmmm… nici nu vreau să îmi amintesc festinul de la Distrikt 42, nu de alta, dar abia am servit masa și nu vreau să-mi provoc pofte deja. Pentru că era o zi foarte rece, am comandat de cum am ajuns băuturi calde, din secțiunea Winter Specials, pe care le-am devorat imediat. Eu am ales un Old Jack, cu rom Stroh 80, miere, lămâie, cuișoare și apă fierbinte, ca să mă încălzesc mai repede decât prietenele mele care au ales băuturi calde fără alcool (sîc!). Din acest meniu voi avea grijă să comand și un vin fiert data viitoare, chiar dacă este o alegere clasică, sunt curioasă ce selecție de fructe proaspete pun în el și cât de aromat este.

Meniul este foarte bogat la capitorul preparate culinare, astfel că am reușit să ne comandăm toate cele 8 fete din gașcă ceva diferit, ca mai apoi să degustăm tot ce ne făcea cu ochiul. Știți cum este când ies fetele la masă, ne place să ne servim – cu sau fără consimțământ – din farfuria vecinului, mai ales dacă are cartofi prăjiți! Eu mi-am comandat, pentru prima oară, ca o exploratoare curajoasă care sunt, o porție mică de chilli con carne nachos. Surpriza a fost că porția mică în accepțiunea lor este mai mult decât generoasă decât mi-aș fi închipuit, dar am avut suținerea fetelor să o termin.

Combinația de nachos crocant, carne tocată perpelită în sos de roșii și ardei iute, boabe mari și dulci de fasole roșie și legumele proaspete fin tocate mi-a activat toate papilele, care s-au bucurat de un adevărat treat. Unde mai pui că am testat și sosul de wasabi, ca un challenge din partea chef-ului Cosmin Ailinca, căruia i-am mărturisit că este printre puținele ingrediente pe care nu le sufăr. Surpriză ori ba, sosul preparat după rețeta lui, în bucătăria Distrikt 42, la fel ca și restul preparatelor, a avut o aromă deosebită, care mi-a plăcut. Să ne înțelegem, nu o să includ wasabi în meniul meu zilnic, dar mi-a demonstrat că orice ingredient poate fi transformat de un chef priceput.

Ca să îmi mențin debitul verbal – am fost cam multe vorbărețe la masă în seara aia, nu știu cum de-am reușit să avem conversații atât de civilizate – mi-am comandat cocktail-ul semnătură, care poartă numele gastropub-ului. Poate ar fi mers mai bine o bere lângă porția de chili con carne nachos, dar m-am simțit aventuroasă, mai ales că lista de cocktail-uri îmi oferea atâtea combinații originale! Cocktailul Distrikt 42 conține gin Bombay Saphire, ananas, rozmarin, ghimbir, apă tonică și sirop de zahăr, o combinație care mi-a trezit curiozitatea și m-a surprins printr-o combinație de arome curajoasă, la fel ca și locația. Desigur, nu lipseau din meniu nici cocktail-urile clasice, dar vă sfătuiesc să testați întotdeauna ceva nou.

Nu am putut rămâne și la desert, dar voi reveni cu siguranță într-o seară cu cu muzică live, să dansez, sau poate la un prânz pentru a discuta proiecte noi. Yum-stops-distrikt42-teoinpixeland-ro-9050

Yum-stops-distrikt42-teoinpixeland-ro-9004

Yum-stops-distrikt42-teoinpixeland-ro-8927Ușor accesibil

Care sunt șansele ca toată lumea din gașca ta să locuiască ori să lucreze în același cartier, ca să vă puteți permite să alegeți un loc de întâlnire situat altundeva decât în centru? Mici, spre zero, nu-i așa? Distrikt 42 este situat în Centrul Vechi, la o plimbare scurtă pe jos de la metrou sau orice stație RATB din zona Piața Unirii, mai exact pe str. Sfântul Dumitru, nr. 2, vis-a-vis de Teatrul de Comedie.

Foto Teodora Țeican

Citește și recomandarea scrisă de Mihaela de la Yum Stops! Dacă nici ea nu te convinge că Distrikt 42 este o oază urbană, trebuie să o faci singur!

 

  • Share

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.