Oamenii invizibili din viața noastră

Posted on

Noi, femeile, gândim prea mult, dar nici măcar noi nu putem cuprinde cu mintea toți oamenii cu ale căror destine ne intersectăm.

evan-kirby-101570
Foto: Unsplash

Tocmai ce au trecut Ziua Femeii, Mărțișorul, Ziua Îndrăgostiților și alte ocazii perfecte de a le arăta aprecierea oamenilor speciali din viața noastră. O merită cu prisosință, nu-i rost de îndoială, dar sunt ei singurii cărora le datorăm un mulțumesc?

Cine sunt destinatarii aprecierii nostre?

Când mă gândesc la apreciere, mă gândesc la o răsplată pentru anumite fapte speciale, cum ar fi o cină desăvârșită care îmi exaltează papilele, o rochie spectaculoasă care îmi îmbrățisează corpul cu delicatețe sau poate la un ajutor nesperat într-o situație delicată. Sunt situații standard în care ne arătăm aprecierea, alături de cea față de părinții și prietenii care ne-au fost alături dintotdeauna, dar cred că sunt doar o mică parte dintre cei care merită cel puțin un ”mulțumesc”!

Poate că uităm să îi spunem mamei cât de mult apreciem eforturile și sacrificiile ei, dar pe necunoscuții cărora le datorăm alte lucruri bune și frumoase din viața noastră nici nu îi luăm în considerare. Tocmai de aceea m-au impresionat mereu momentele în care sunt împărțite flori necunoscuților, pentru că un astfel de gest mărunt îi poate schimba cuiva ziua. Iar atunci când oferi, se știe că de fapt primești o satisfacție imensă!

În orice moment intru în contact cu alte persoane încerc pe cât posibil să fiu amabilă și să mulțumesc. Un gest pe cât de mic, pe atât de important. Am pățit-o și eu și pun pariu că și alții și-au înseninat ziua atunci când cineva de la care nu aveau așteptări le-au oferit acest mic semn de apreciere. Doamna de la casa de bilete, un călător din tramvaiul aglomerat, un coleg de la birou cu care lucrezi zilnic, cu toții merită un ”mulțumesc”, chiar dacă își fac doar datoria.

Cum arată aprecierea?

Pentru fiecare, aprecierea are o formă diferită. Pentru mine, chiar și banalul ”mulțumesc” este un lucru de seamă, dar aceasta poate îmbrăca mai multe forme. Poate fi un mesaj anonim, o floare simplă sau chiar o recomandare, important este să faci acel pas.

Aprecierea trebuie să fie o reacție organică, un obicei cultivat cu generozitate, pentru că atunci când oferi, primești înzecit. Satisfacția ta este amplificată de sclipirea aceea din vocea și privirea celui căruia îi oferi o vorbă frumoasă. Ziua ta și ziua lui devine și mai bună, iar lanțul început de tine poate continua mai departe și schimba ziua și mai multor necunoscuți. Cum ți se pare gândul că ai putea fi responsabil de bucuria atâtor oameni?

Admirația de la distanță sau din umbră e la fel de importantă precum cea asumată, deci ai o variantă de acțiune potrivită oricât de introvertit ai fi! Pentru aceste cazuri sau pentru cei care nu au timp și imaginație să transmită un mesaj din suflet, există posibilitatea de a transmite o felicitare virtuală personalizată prin aplicația Sissi, aici. Pun pariu că ai deja o mulțime de oameni în minte cărora să le transmiți acest simbol al aprecierii, nu?

Îți mulțumesc dragă cititorule, oricine ai fi, că mi-ai dedicat timp din viața ta! Sper să fi câștigat ceva din această experiență, că te simți mai bogat cumva și că te vei reîntoarce aici cu drag. Iar dacă te-am supărat cu ceva, să îmi scrii și să îmi spui!

Acum e rândul tău. Cum arată aprecierea pentru tine și cine sunt oamenii invizibili din viața ta care merită un ”mulțumesc”?

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.