19 – 21 martie, călătorie parfumată cu Artizanii Olfactivi

Posted on

21 martie este International Fragrance Day, ocazie cu care Artizanii Olfactivi ne invită la o expoziție de parfumuri și două seminarii captivante la Cărturești Verona, în perioada 19 – 21 martie.

19 martie – expoziție Universul Parfumului

Artizanii Olfactivi ne așteaptă în intervalul 12-20 cu surprize care vor incita toate cele 5 simțuri: auzul, văzul, simțul tactil, dar mai ales pe cel gustativ și pe cel olfactiv.

sticle vintage parfumuri
Foto via Pinterest

În cadrul expoziției vor fi expuse sticluțe vechi de parfum, vor fi dezvăluite poveștile și legendele celor mai importante ingrediente, felul în care parfumul a evoluat și cum a fost el perceput în marile culturi ale lumii, vor fi testate și experimentate parfumuri, experiențe care vor culmina cu degustări culinare de excepție.

Expoziția din 19 Martie are intrare liberă, iar accesul se face prin intrarea principală a librăriei Cărturești din Strada Arthur Verona.

seminar parfumuri

20, 21 martie – seminar Parfumierii și creațiile lor

Meseria de parfumier este una extrem de frumoasă și deosebită. Se spune că în lume există mai puțini “maître parfumeurs” decât astronauți – o comparație pe cât de ciudată, pe atât de complexă, deoarece unui astfel de specialist îi sunt necesari 7, 8 sau chiar 10 ani pentru a ajunge la performanță.

Acest seminar este o invitație pentru a descoperi numele și creațiile celor mai importante personaje din industria parfumurilor.

Teme abordate:

Măiestria creatorilor de parfumuri este simbioza dintre pasiune, ani de studiu, practică și perseverență. Fiecare creație olfactivă este o poartă către amintiri, către vise, către emoții, iar artizanii care generează astfel de “licori magice” fac parte dintr-un univers fascinant și plin de povești inedite.

Seminarul își propune să implice și să incite toate cele 5 simțuri prin:

1. descoperirea unor informații inedite privind istoria parfumurilor;
2. identificarea tipurilor de ingrediente din sfera parfumului;
3. descoperirea unor case celebre de parfumuri;
4. descoperirea unor creatori de parfumuri care au avut un impact major la nivel mondial;
5. delectarea participanților prin intermediul unor materiale video surpriză, dar și prin delicii culinare;

Eu am fost invitată la prima ediție a seminarului Parfumierii și creațiile lor și am avut parte de o experiență care m-a impresionat. Am testat peste 20 de parfumuri și i-am cunoscut pe maeștrii fără chip care au creat mai emblematice parfumuri din ultima vreme. Istoria nu a fost nicicând atât de captivantă!

Alexandra Giucă (expert parfumier) și Valentina Băințan (producător de televiziune) sunt călăuzele seminariilor parfumate create de Artizanii Olfactivi, prin intermediul cărora poartă publicul în minunate călătorii senzoriale.

Participarea la seminar se face doar în baza unei rezervări, iar taxa de participare este 100 RON. Copii sub 14 ani au acces gratuit.

Detalii despre seminar găsiți pe Facebook aici.

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.