Netflix, dă-te la o parte! Acum procrastinez pe YouTube

Posted on

Contentul video este de ceva timp pe val, dar pe mine m-a cucerit abia în ultimul an, când am avut mai mult timp de omorât online în căutare de inspirație și distracție.

Dacă în copilărie făceam schimb de cartonașe, abțibilduri sau surprize acum ne facem recomandări de app-uri, podcasturi și alte treburi digitale. You Tube-ul a căpătat amploare și în viața mea în ultimul an și pentru că sunt foarte impresionată de contentul de calitate de pe această platformă am ales să împărtășesc cu voi o listă de canale care este posibil să vă placă și vouă.

Hai să vedem pentru cine am dat eu Netflix-ul la o parte!

Andreea Balaban

Simt o mare simpatie și admirație față de Andreea din toate punctele de vedere. Îmi place cum arată, îmi place cum gândește și tot contentul pe care îl produce. Ea este primul vlogger la care m-am abonat și obișnuiam să îi urmăresc clipurile cu religiozitate.

Vorbesc la trecut căci a trecut ceva timp de când nu i-am mai urmărit vlogurile, cred că prin vară am pierdut cumva ”legătura” cu ea și am o grămadă de recuperat. Cred că pur și simplu au fost câteva subiecte cu care nu am rezonat, după care au dispărut noutățile ei din feed, apoi m-au acaparat alți creatori și alte subiecte și uite așa am ajuns aici.

Yes Theory

Am ajuns la ei pe canal într-un mod stupid, în urma unei farse cu Justin Bieber care a ajuns virală. În următoarea săptămână am urmărit tot contentul creat de oamenii ăștia, de la primul până la ultimul clip. În fiecare noapte adormeam urmărindu-le clipurile, cu emoție și uneori (mai des decât ar fi sănătos) cu lacrimi în ochi.

Un grup de 4 tineri studenți de diferite naționalități: un egiptean, un turc, un francez și un canadian au început acest canal cu o serie de provocări care i-au scos din zona de confort și care i-au ajutat să se dezvolte pe toate planurile. Și-au dat seama că sunt capabili de mult mai mult decât credeau ei și și-au propus să îi ajute și pe ceilalți să-și descopere potențialul latent.

Dintre provocările lor: 24 de ore într-un oraș necunoscut, într-o țară necunoscută fără bani, blind date într-o altă țară cu un necunoscut, sună persoana de care ești îndrăgostit în secret să îi spui ce simți, fă schimb de viață cu un necunoscut, fă poză pentru felicitarea de Crăciun cu premierul Canadei și altele dintre cele mai ciudate, dar în același timp autentice și emoționante.

Muchelleb

Muchelle este australiancă și de la ea fur tips & tricks despre o mai bună organizare, despre cum să devin o versiune mai bună a mea, despre productivitate, despre cum să trăieși viața cu intenție, numai de bine.

Îmi place că toate sfaturile ei sunt aplicabile în realitate, concrete, la subiect și îmi place și estetica ei minimalistă. Îmi place felul în care împărtășește ea toate lucrurile, firesc, nu mă face să mă simt prost sau să simt că îmi vinde ceva chiar și atunci când vorbește despre sponsorii ei.

Pick-up limes

Contul acesta l-am descoperit chiar ieri și m-a convins din primele minute să îi dau subscribe. Am ajuns pe contul acesta căutând tips & tricks pentru o viață sănătoasă și am găsit aici inspirație pentru alimentație, beauty hacks dar și sfaturi despre minimalism. La fel ca și Muchelle, tipa este mega carismatică, mă simt ca și cum ascult o prietenă, nu o necunoscută pe internet.

Benito Skinner

În momentele în care vreau doar să mă deconectez, să mă hăhăi, mă uit pe canalul lui Benito. Râd cu poftă și când le interpretează pe surorile Kardashian dar și când ”sora” lui, Benita, răspunde la scrisorile fanilor care îi cer sfatul. Este un tip de umor trashy, dar inteligent și contentul este de calitate.

Superwoman

Lilly este cea de-a doua mea feblețe pe You Tube, cea care mi-a deschis apetitul pentru contentul video. Îmi place de Lilly pentru că avem principii similare, pentru că mă inspiră să muncesc mai mult și mai bine, să explorez, să lupt, să merg mai departe dar și pentru umorul de calitate.

A devenit cunoscută făcând mișto de părinții ei în video-uri și acum conduce o Tesla, a lansat o carte â, are un proiect prin care susține educația fetelor din țările mai puțin dezvoltate și face multe, multe chestii cool. Prea multe, căci în utlima vreme și-a luat o pauză de la You Tube.

Anna Akana

O altă gagică pe care o urmăresc cu plăcere pentru umorul ei ”la limită” și pentru faptul că adresează în clipurile ei subiecte legate de sănătatea mentală este Anna. Clipurile ei sunt super elaborate iar lecțiile ei sunt mai ușor de digerat și mai ”relatable”. Nu postează foarte des, dar și atunci când o face…

Mai urmăresc destul de des clipuri de la James Charles, care face niște machiaje fantastice la propriu, de la Shane Dawson care este mega dubios dar mă amuză împreună cu gașca lui din care TREBUIE să îl menționez pe Garreth Watts care este mega adorabil, de la Jeffree Star pentru că e prea fab, de la Mr. Kate pentru DIY și home & deco tips dar și altele.

Se pare că mare majoritate a canalelor pe care le urmăresc sunt mai degrabă de umor, de descrețit fruntea, mai puțin inspiraționale. Sper să reușesc în înclin balanța în partea cealaltă, a utilului, ușor-ușor și poate mă veți ajuta și voi să fac asta.

Tu ”consumi” content video? Dar audio, podcasturi? Ai ceva recomandări de aplicații sau de creatori de conținut pentru mine? Nu te sfii, împărtășește și cu noi. 🙂

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.