Manchester by the sea, filmul care îl pune pe Casey Affleck în lumina reflectoarelor

Posted on

Pentru cine a îndrăgit filmul Boyhood, Manchester by the sea este o alegere grozavă pentru seara de film… dacă ai suficiente rezerve de șervețele la îndemână.

După ce Lion mi-a frânt inima în mii de bucățele aseară am decis că pot suporta și mai multă dramă, deci m-am uitat și la Manchester by the sea astăzi. Sunt la ziua a treia de lacrimi înnodate sub bărbie, iar totul a început cu A Street Cat Named Bob, pe care vi-l recomand și vouă, că sunteți ori ba fani pisici.

Am citit despre Casey Affleck în articolele acelea de tipul ”Iată 10 actori celebri despre care nu știai că au frați actori” însă nu l-am reținut în vreun film ever. Pentru rolul acesta a câștigat deja Globul de Aur și este nominalizat la Oscaruri, alături de Denzel Washington, Casey Affleck, Ryan Gosling, Viggo Mortensen și Andrew Garfield. Eu o să îi țin pumnii, deși mi-a plăcut destul de tare și de Viggo în Captain Fantastic.

Casey interpretează rolul unui zombie sentimental în Manchester by the sea, adică un om care trăiește, dar care și-a reprimat sentimentele datorită unor evenimente tragice din trecut. Existența banală pe care o duce este întreruptă de decesul fratelui său și de faptul că trebuie să se întoarcă în orașul natal și să aibă grijă de nepotul său.

Asemănarea cu Boyhood pe care am făcut-o la început vine din faptul că poveștile sunt destul de banale, sunt drame prin care trec oamenii în mod obișnuit, iar personajele nu sunt deloc speciale. Sunt povești despre viață, în care ne putem regăsi cu toții și dacă nu am trecut noi prin aceleași împrejurări știm pe cineva care știe pe cineva care a pățit la fel.

Ce este special la personajul lui Casey, Lee Chandler, este că a trecut printr-o traumă puternică și singurul mod prin care și-a putut continua viața a fost să își reprime sentimentele. De aceea îi va fi greu să facă față noii pierderi și mai ales noilor responsabilități care au apărut în viața sa.

Dacă aveți chef de o dramă bună, să vedeți o poveste realistă, să aruncați un ochi în familiile disfuncționale ale altora, Manchester by the sea este alegerea perfectă. O să vă placă și de Casey, deci să-i ținem pumnii la Oscaruri.

Promit ca următorul film va fi unul mai fun, mă tot gândesc să revăd 10 things I hate about you. Voi ce filme bune ați văzut recent?

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.