Liga Dreptății – You can’t save the world alone

Posted on

Unul dintre defectele mele este că nu știu să cer ajutorul și uneori nici nu îl accept. După ce am dat-o de câteva ori în bară, mi-am dat seama că nu e deloc un lucru rău să accepți ajutorul, ba chiar e recomandat.

La fel stau lucrurile și în lumea super eroilor. Pe cont propriu, fiecare este limitat și poate lupta cu un număr limitat de inamici. Pentru a face față Răului venit din altă lume, Batman și Wonder Woman își construiesc o echipă de super eroi, alături de care sunt gata să treacă peste diferențele de opinie, de cultură sau alte mofturi. Noi, oamenii, nu reușim asta mereu…

Inamicul și motivul pentru care s-a creat Liga Dreptății este Steppenwolf, Distrugătorul Lumilor, care pune la cale – nici mai mult nici mai puțin – decât să distrugă Pământul. Acesta nu este la prima răfuială cu locuitorii de pe planeta noastră, ci a fost învins o dată de  o alianță a Amazoanelor, Atlanticilor și a oamenilor, iar acum s-a întors să-și ia revanșa. E clar că nu  o să fie ușor să fie răpus, mai ales că are la dispoziție o armă extrem de puternică și niciun rival pe măsură.

Cu inima plină de remușcare și vinovăția pentru sfârșitul lui Superman, Bruce Wane își pune super puterea  – averea colosală – la bătaie să reunească în jurul lui o gașcă nouă de eroi. Wonder Woman îl susține în acest demers, mai ales că înțelege calibrul noului inamic și împreună reușesc să îi racoleze pe Aquaman, The Flash și Cyborg. Până acum, fiecare a fost pe cont propriu, erau niște inadaptați și marginalizați ai societății umane. Acum, au un scop comun și aliați pe măsura lor.

Atmosfera filmului este una dark, presărată cu mici glumițe. Ritmul este alert, povestea are logică și pe mine una chiar m-a luat prin surprindere, pentru că nu am văzut niciun trailer și nu aveam habar despre ce se va întâmpla. Spre exemplu, îl știam mort și îngropat pe Superman, nu mi-am închipuit că ar putea să îl readucă la viață. Detaliile despre cum și de ce le aflați în film, nu vă dezvălui mai multe detalii! 🙂

Nu știu voi ce părere aveți, dar mie mi se pare că Affleck este un Batman reușit. Obosit, deprimat și… depășit. Gal este o minune de femeie, iar personajul ei este unul cu care m-aș putea identifica. Când nu luptă împotriva răufăcătorilor, are o carieră în artă și are nesiguranțele și vulnerabilitățile ei. Momoa e un zeu, cum altfel? Iar Cyborg și The Flash sunt tare simpatici și au mereu replicile potrivite la ei.

Liga Dreptății ar fi un film mai reușit dacă universul filmelor cu super eroi nu ar fi chiar atât de exploatat, iar efectele speciale nu ar fi principalul scop al producătorilor. Personajele îmi sunt toate dragi, acțiunea este autentică, reușită, ajungi de câteva ori să strângi tare mâna partenerului, dar nu pot să spun că aștept cu nerăbdare următorul film din serie, dacă va urma unul. Le prefer pe cele individuale, în care caracterul eroului este mai atent creionat.

Dacă mergeți să vedeți și voi Liga Dreptății aștept cu interes impresiile voastre. Până atunci, vă las trailerul, să știți în mare la ce să vă așteptați de la gașca super eroilor DC Comics.

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.