Wow, câtă satisfacție să pot scrie acest titlu pe blogul meu! Nu, nu e vorba despre infatuare, e vorba despre mândrie și despre impresia excelentă pe care o singură noapte la castelul Mikes din Zabola mi-a lăsat-o. Hai să vă explic de ce.
Cum am aflat despre locație
Pe la începutul anului am descoperit-o pe Andreea Balaban, pe care acum o consider prietena mea, atât de dragă îmi este. În plus, nu ratez vreun vlog de-al ei nici măcar în concediu. La Andreea am văzut pe vlog cum a fost în timpul vizitei ei la Zabola și am decis că anul acesta TREBUIE să ajung și eu măcar o dată. Când am făcut rezervarea, acum o lună, tot nu îmi venea să cred că o să ajung cu adevărat în acest loc magic, iar când am ajuns la poartă m-am bucurat ca un copil mic.
Cum ajungi la Zabola
Poți să faci rezervări atât pe site-ul domeniului, zabola.com dar și pe booking.com, la fel de ușor. Camera ți-o alegi în funcție de disponibilitate – sunt mai mereu rezervate, deci poți fi limitat de aspectul acesta sau în funcție de preferințele personale. Eu am ales camera verde pentru că sunt o zână (care iubește verdele) și pentru că era printre puținele disponibile în intervalul în care mi-am stabilit eu concediul.
Domeniul este situat chiar în localitatea Zabola, situată la 39 km de Sfântu Gheorghe, iar din București ai de străbătut în jur de 230 km. Noi eram în zonă, am venit aici de la Viscri, iar drumul a fost foarte ușor și plăcut. Vă sfătuiesc să faceți la fel, dacă aveți câteva zile libere, să vizitați cât mai multe locații din zonă.
Organizare
Când ajungi la porțile domeniului vei fi preluat de cineva care te cazează și îți oferă toate detaliile necesare. Noi am fost întâmpinați de un domn, i-am uitat numele, dar mi-a plăcut că era foarte zâmbitor, genul acela care îți face poftă de stat la povești. Nu am reușit să îl trag prea mult de limbă, însă, căci tocmai sosiseră și alți musafiri.
Micul dejun este inclus în prețul camerei, iar cina, cu meniu prestabilit, a costat 18 euro de persoană. Trebuie să anunți în avans dacă dorești și cina sau dacă ai anumite preferințe sau alergii. Eu am primit un email cu aceste informații înainte cu o zi să ajungem la destinație și în dimineața zilei în care urma să ne cazăm am fost și sunată pentru a confirma detaliile șederii.
O noapte la castel
Nu pot să spun că mi-am dorit să fiu prințesă atunci când am fost mică, dar mi-am dat seama că sunt o zână acum, când am crescut. Iar locația asta este cu siguranță demnă de o zână boemă.
Camera verde este situată în The Machine House, o clădire care găzduia generatorul atunci când a fost construită. Acum este casă de oaspeți și adăpostește mai multe camere tematice, numai bune pentru o escapadă romantică în doi. În afară de cină, care este servită într-una dintre clădirile de la intrarea pe domeniu, nici nu ai nevoie să ieși din cameră. Este totul atât de spectaculos înăuntru, că nu o să o părăsești de bunăvoie.
Camera are mai multe zone de interes, toate la fel de atractive. Cea care îți atrage atenția de la început este cada din mijloc, poziționată strategic între pat și șemineu și este suficient de mare cât să încapă lejer două persoane. Ce mi-ar fi plăcut să am la îndemână este un spumant, în rest a fost totul perfect.
Șemineul este cel de-al doilea punct de interes principal și am fost extrem de bucuroasă să îl și folosim. Ne aștepta pregătit, cu lemne, doar am aprins focul și gata, atmosfera s-a schimbat instant. Poți să îl privești din cadă sau din fotoliile masive din fața lui, să simți văpaia cât mai intens, cât împarți un pahar de vin cu cel drag.
Cabina de duș din sticlă este cel de-al treilea punct de interes al camerei și mi se pare chiar mai cool decât cada din mijlocul camerei. Da, cabina de duș este extrem de hot, atât pentru cel care o folosește, cât și pentru cel care privește. Indicat ar fi să tragi și draperiile odată ce te hotărăști să o folosești, există o alee care trece fix pe lângă fereastra mare. Pe lângă factorul cool, cabina de duș este și extrem de practică, ai loc suficient să te învârți după bunul plac, ai o oglindă care mărește spațiul și dușul simulează foarte bine o ploaie caldă. E o experiență interesantă să te privești în timpul dușului, mie mi-a plăcut foarte tare.
Restaurantul este la fel de impresionant și el, amenajat într-o clădire la intrarea pe domeniu. La cină ardea mocnit focul în șemineu și pe mese erau aprinse lumânările. Aici se țin petrecerile și este clar locul în care mi-aș face nunta. Alternativă la fantezia mea câmpenească. Nu sunt fan măritiș, dar pentru asta aș spune DA :))
Despre domeniu
Chiar dacă spui că dormi la castel, acela este de fapt proprietate privată, în care locuiește familia care deține domeniul. Există, însă, mai multe clădiri în care poți să te cazezi, iar domeniul este suficient de mare să te plimbi și să te bucuri de diverse experiențe. Noi am ajuns la început de toamnă și am prins vreme răcoroasă, deci nu am explorat îndeajuns, dar am văzut un lac pe care te poți plimba cu barca, un pârâu peste care trec mai multe podețe din lemn, o pajiște imensă, alei romantice pe care te poți plimba cu bicicleta și o zonă amenajată pentru copii. Ba chiar am văzut în curte și o căprioară cu doi pui.
Întreaga experiență la Zabola ne-a costat 600 lei, cu micul dejun și cina incluse. Nu aș ști să compar cu alte locații din afară sau ceva similar din țară, dar pentru asemenea experiență eu zic ca a făcut toți banii și o să revin cu drag și altă dată.
[…] Citește și O noapte de poveste la Castelul Mikes din Zabola […]