Lego Batman: Filmul – cum e la un film animat dublat, într-o sală plină de pici

Posted on

 

Nu știu cu câtă atenție vă citiți voi emailurile, dar eu ratez mai mereu informațiile importante. Se pare că diagonala în care le citesc eu este greșită..

Așa se face că am ajuns la filmul Lego Batman la avanpremiera dedicată copiilor, în varianta dublată. Dar pentru că am ieșit din oraș pentru asta – a se citi la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City – într-o seară geroasă în care ar fi trebuit să fiu în stradă, la protest, nu am mai comentat, ci mi-am asumat soarta (cough, pedeapsa). Până la urmă eram cu o prietenă și aveam cu cine să fac haz de necaz!

După ce ne-am reglat simțurile astfel încât să facem abstracție de gașca de copilași, extrem de haioși dealtfel, dar înfiorători pentru 2 membre ale generației Peter Pan și înarmate cu popcorn și Pepsi (da, au Pepsi la cinematograful ăsta!) ne-am luat în primire locurile în sală. Sala plină, majoritatea copii. Deja îmi făceam griji că nu o să înțeleg mai nimic din cauza vacarmului, după care mi-am dat seama cu stupoare că filmul o să fie dublat, fapt de neiertat pentru niște vorbitoare aproape native de engleză, deh.

Resemnate, am început să ne ronțăim drumul spre fundul cutiei de popcorn și să așteptăm cu nerăbdare începerea filmului aparent compromis. Vă spuneam că am citit emailul cu invitația extrem de superficial și deci nu știam cine sunt actorii români care au dublat vocile din film, dar am fost super încântată și mirată că le-am recunoscut vocile lui Tudor Chirilă (pe care îl credeam în stradă și m-am bucurat că trage chiulul, ca și mine) în rolul Jokerului, pe Laura Cosoi în rolul lui Harley Quinn, pe Lory în rolul lui Batgirl și pe Adrian Despot.

Ideea de a vedea un film dublat în română mi se pare meh, mai ales într-o sală plină de copii, dar de data asta chiar mi-a făcut plăcere, deci great job team! Cât despre copiii din sală, în afară de vreo două scâncete de la niște copilași sub 5 ani, nici că am auzit ceva, ba chiar pun pariu că am râs mai tare ca ei. Sâc! 😛

Bine, bine, dar filmul cum este? Filmul e grozav, a fost fix porția de bună dispoziție de care aveam nevoie într-o seară geroasă de iarnă, după o săptămână de ieșit în stradă și un feed de Facebook inundat de gogomănii. Fiecare scenă și fiecare replică sunt absolut geniale și hilare, ba chiar scenariul (deși previzibil) mi s-a părut mai reușit decât la multe filme cu super eroi. Mult – uneori prea mult – dinamism, veselie, răsturnări de situație și personaje haioase. Foarte mișto și referințele la alte povești!

Mi-a plăcut foarte tare filmul, chiar și în contextul pe care vi l-am prezentat mai sus și sper să merg să îl mai văd o dată și în varianta subtitrată, cu colegii de la birou, să mă bucur și de interpretarea americanilor. Dacă l-ați văzut și voi, aștept păreri!

Iată și un clip haios de la evenimentul de lansare, unde au fost prezenți și cei care le-au dat vocea personajelor:

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.