Jack Reacher, cavalerul domnițelor aflate la ananghie

Posted on

Jack Reacher este un film ”de băieți”, dar este un film bun de urmărit și pentru fete, cu scene de violență (destul de) ponderate și un scenariu bine pus la punct.

Am o slăbiciune pentru Tom Cruise, recunosc, iar pe afiș am crezut că o văd pe Eva Green ca personaj secundar, dar am avut surpriza să o urmăresc pe Cobie Smulders din HIMYM. Nu m-am supărat, îmi era dor de ea, iar rolul de militar o prinde, mai ales după ce s-a alăturat echipei Răzbunătorilor.

Filmul l-am văzut cu mama, care a fost pentru prima oară după mai bine de 20 de ani la cinematograf, deci ne-am bucurat împreună de experiență. Per total, regia și scenariul sunt reușite, povestea a evoluat frumos, iar actorii au jucat bine, dar la final am plecat cu un ușor gust amar. Încă un film despre un erou bărbat, plecat să salveze domnițe la ananghie.

Reacher se împrietenește la telefon cu cea care i-a luat locul în Poliția Militară și când ajunge să se cunoască față în față, Turner este arestată și îi este înscenat un caz de spionaj. Ca un cavaler curajos și pus pe fapte mari, Jack se prinde că domnița-i nevinovată și pornește o cruciadă în apărarea ei.

Tom Cruise este un actor bun și un bărbat frumos, chiar dacă acum are o vârstă ”venerabilă”  și joacă roluri de tinerel – actrițelor nu prea li se întâmplă asta, dar poate hormonii mei feminini îmi întunecă judecata. Îl apreciez foarte tare pentru faptul că își face singur majoritatea cascadoriilor și rolurile de justițiar îl prinde de minune, cu toate astea poate ar trebui să mai diversifice și el tipologiile personajelor, nu are nimic de demonstrat în privința asta.

M-am bucurat că deși a fost vorba de o legătură romantică între Reacher și Turner, cei doi nu au făcut sex și din câte îmi amintesc eu, parcă nici nu s-au sărutat. Nu că aș avea ceva împotriva relaților, dar și acum îmi amintesc scena dubioasă de sex din ultimul 007, cu Monica Belucci, inserată doar să fie, după părerea mea. O altă asemănare cu celebrul agent britanic este scena de carnaval, comună în ambele filme, dar trebuie să recunosc că a lui Bond a fost mai impresionantă.

Personajul lui Turner este o femeie independentă, nu este tipica prințesă fără apărare răpită de zmei – deși apare și una de genul acesta în film – și personajul ei este unul exemplar: se poate apăra singură, este într-un post important și este mai tot timpul îmbrăcată decent.  Am dezbătut suficiente rolul femeii într-un film în acest text, dar trebuie să menționez că nu îmi convine nici poziția actriței de pe afiș. Și ce dacă e în rol secundar, de ce au așezat-o cu spatele? Ntz, ntz, ntz…

Dacă partenerul tău vrea să ieșiți la un film poți să îl însoțești liniștită la Jack Reacher, e un film de acțiune reușit, care o să vă placă amândurora. Enjoy și nu uita să îmi povestești și mie cum ți s-a părut!

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.