10 idei de amenajare a locuinței cu șemineu fals

Posted on

Visez la un șemineu încă dinainte să am casa mea și încă mai lucrez la  schița de amenajare, pe măsură ce se conturează și personalitatea ei.

Pentru că mulți dintre cei cărora le-am împărtășit ideea mea au ridicat sprânceana, m-am hotărât să fac o selecție a celor mai frumoase amenajări interioare cu șemineu. Am ales varianta fake, evident, de vreme ce mulți dintre noi locuim în apartamente, iar un șemineu adevărat nu este doar decorativ, ci are nevoie și de alte condiții speciale.

Dacă ți se pare desuet să ai un șemineu în casă, iată câteva idei de amenajare care te vor face să le îndrăgești, mai ales dacă îți plac interioarele cu aer boem.

Dă-i foc!

Scopul unui șemineu este (sau era, la început) să producă lumină și căldură, dar dacă te alegi cu varianta fake de ce să nu îi dai și puțină viață cu ajutorul lumânărilor? Poți folosi sfeșnice de diverse modele, sau sticle de vin cu forme și culori interesante, dar o să fie mai dificil să găsești lumânări potrivite.

Bonus, o să ai mereu parte de o atmosferă romantică, inclusiv atunci când mănânci singură înghețată în mijlocul patului, în pijamale și cu părul ciufulit.

semineu-fals-2

Fă-ți o rezervă de lemne

Poate că nu o să le aprinzi, cel puțin eu te sfătuiesc să nu o faci, dar lemnul natural îți dă o stare specială, mai ales dacă e și dintr-o esență parfumată. Nu e nevoie să umpli gura șemineului cu surcele, dar un braț într-un coș din răchită nu arată rău deloc.
semineu-fals-6

Straturi de tablouri

Așa cum îmi plac straturile de haine cu aspect neglijent, dar foarte atent calculat, ador ”straturile” de tablouri cu aspect dezordonat. Iar dacă vorbim despre niște ilustrații sau fotografii de modă, cu atât mai bine.

semineu-fals-9

Punctul de interes al încăperii

Este suficient să pui un șemineu galben pe un perete alb sau unul alb, simplu, pe un perete negru și nu mai ai nevoie de alt artificiu ca să creezi un centru de interes al încăperii. Dacă alegi varianta aceasta, las-o mai ușor cu decorațiunile.

Vintage style

Sunt o iubitoare a stilului vintage și o oglindă cu aspect învechit este o metodă perfectă de a transforma șemineul într-o piesă stratement. Adaugă în fața lui și câteva lumânări și nu uita să le aprinzi din când în când, ca să te bucuri de el.

All white

Nu mereu vrem să avem lucruri care să iasă în evidență, ci uneori ne dorim armonie, echilibru și bun gust. Un șemineu alb, într-un decor imaculat va avea exact acest efect în locuința ta.

Deși inițial mi-am dorit un șemineu în dormitor, nu am suficient spațiu, deci îl voi scoate în holul de la intrare, în loc de consolă sau în camera de zi. Oricum ar fi, o să vă împărtășesc și vouă rezultatul final.

Voi ce părere aveți despre șemineu, v-ar plăcea să aveți unul, chiar și fals?

0 Comments

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.